سطح سنج و انواع آن 3

سطح سنج فشار تفاضلی:

سطح سنج فشار تفاضلی، یکی از کامل ترین روش های اندازه گیری سطح مایعات خصوصاً در مخازن سر بسته و تحت فشار می باشد. در سطح سنج فشار تفاضلی، اندازه گیری سطح با استفاده از اندازه‌گیری فشار انجام می‌شود. دو عدد ترانسمیتر فشار، یکی در ارتفاع %۰ و دیگری در ارتفاع %۱۰۰ مخزن نصب می‌ شوند.

سطح سنج فشار تفاضلی

توجه داشته باشید که این دو نقطه، لزوماً منطبق به کف و سقف مخزن نیستند. در اینجا، صرفاً محدوده‌ ای که قرار است در سیستم اتوماسیون تعریف شود، مد نظر قرار می‌گیرد. اختلاف فشار این دو نقطه و استفاده از رابطه آشنای ΔP=ρ×g×HΔP=ρ×g×H، ارتفاع محصول را در مخزن نتیجه می‌ دهد.

سطح سنج های دیاپازونی:

اندازه گیری با لول سنج دیاپازونی یکی از پرکاربرد ترین شیوه های اندازه گیری سطح مخازن در صنایع نفت، پتروشیمی، مواد غذایی و… به حساب می آید. در این نوع از وسایل از خاصیتی به نام پیزو الکتریسیته استفاده می شود.
اندازه گیری سطح سیالات با لول سنج های دیاپازونی از ارزان ترین و ساده ترین روش ها برای اندازه گیری سطح در مخازن مایع و جامد و پودری می باشد.
در بعضی کریستال های جامد مانند کوارتز، نمک راشل، تورمالین، فسفات دی هیدرید آمونیاک و سرامیک های دیگر با اعمال یک فشار یا کشش مکانیکی یک جریان الکتریکی در ماده تولید می شود که به آن جریان پیزو الکتریک می گویند.
در حالت عکس یعنی زمانی که یک جریان الکتریکی از این نوع مواد عبور دهیم، کریستال مربوطه دچار یک تغییر شکل مکانیکی می شود. از خاصیت ذکر شده در تحریک دیاپازون ها که از یک چنگال با دو دندانه متقارن قابل ارتعاش تشکیل یافته، استفاده می شود.

عملکرد سطح سنج های دیاپازونی:

با اعمال جریان به یک کریستال پیزوالکتریک، نوسان ایجاد شده توسط آن به یک چنگال دیاپازون، منتقل می شود. مقدار جریان و نوسان ایجاد شده در کریستال پیزوالکتریک به حدی است که دیاپازون در فرکانس رزونانس یا تشدید خود، مرتعش شود.
در لول سنج های دیاپازونی هنگامی که دیاپازون مرتعش در سیال مایع یا جامد غوطه ور شود، تغییر در فرکانس رزونانس آن، که درحدود ۱۰ الی ۲۰% می باشد، ایجاد می شود.
این تغییر فرکانس توسط کریستال پیزوالکتریک دریافت شده و منجر به کاهش جریان عبوری از آن می شود. کاهش جریان نیز با یک مدار مرجع مقایسه و در نهایت منجر به سوئیچ کردن رله خروجی می شود.
سطح سنج دیاپازونی

سطح سنج های پره ای (چرخشی):

یکی از دستگاه هایی که به منظور اندازه گیری حداقل یا حداکثر ارتفاع مواد جامد دانه ای با چسبندگی زیاد در مخازن به کار می رود، روتاری پدل یا لول سنج پره ای می باشد. لول سنج روتاری برای مواد جامد به صورت پودری و گرانولی و برای کنترل وضعیت پر و خالی بودن هوپر، سیلو و مخزن مناسب می باشد. این روتاری پدل ها به صورت عمودی از بالای مخزن و یا به صورت افقی بر روی دیواره مخزن نصب می گردند.

گفتنی است پروانه نصب شده بر روی شفت خروجی سوئیچ سطح پره ای در حالت عدم درگیری با مواد با دوری آرام شروع به چرخیدن می کند و  با بالا آمدن مواد و رسیدن آن به پروانه، پروانه و شفت متوقف شده و در نتیجه پوسته موتور گردانده شفت شروع به چرخیدن می نماید؛ این چرخش ابتدا باعث فعال شدن سوئیچ سیگنال و سپس باعث فعال شدن سوئیچ قطع کننده تغذیه موتور می گردد. در صورت پایین آمدن مواد و آزاد شدن پروانه، پوسته به وضعیت عادی بازگشته و پروانه شروع به چرخش می نماید.

ویژگی های لول سنج پره ای:

•    قابلیت استفاده در طیف وسیعی از مواد پودری حتی مواد با دانه های درشت
•    قابلیت اطمینان بالا
•    عملکرد مداوم بدون نیاز به تعمیر و نگهداری
•    نصب و راه اندازی آسان
•    حساسیت قابل تنظیم

سطح سنج پره ای

انواع سطح سنج پره ای:

۱-لول سوئیچ های آویز:

این نوع لول سنج ها برای نصب از بالای مخازن طراحی شده اند و در آن ها پره به وسیله یک سیم بکسل به موتور متصل است که همین امر، استفاده از این لول سوئیچ ها را در مخازن شن و ماسه پر کاربرد می کند.

۲-کنترلرهای سطح پدالی فلنچی:

این نوع لول سنج ها به جای اتصال از طریق دنده با اتصال از طریق فلنج امکان نصب ساده و سریع را فراهم می کنند.

کنترلر  های سطح کوچک یا مینی تایپ:

این نوع لول سنج ها برای استفاده در بعضی ماشین آلات به صورت جمع و جور طراحی گردیده است.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد