بررسی تخصصی دیمر

دیمر چیست:

دیمر وسیله‌ ای ‌برای کنترل ولتاژ وسایل الکتریکی بوده که توانایی تغییر ولتاژ یک وسیله از کم‌ ترین ولتاژ تا ولتاژ منبع تغذیه را دارد. این وسیله در مدار به‌ صورت سری قرار گرفته و ولتاژ را کنترل می‌کند. این وسیله کاربرد های مختلفی دارد. برای مثال از آن برای کنترل میزان روشنایی، کنترل سرعت چرخش موتورهای الکتریکی استفاده می‌شود. علاوه‌ بر این، این قطعه امکان تثبیت ولتاژ یا سرعت دستگاه را برای کاربر فراهم کرده که برای مواقعی که نیاز به ولتاژی ثابت برای کنترل دور موتور الکتریکی نیاز دارید بسیار کاربرد دارد.

دیمر

کاربرد این وسیله چیست:

از جمله کاربردهای گوناگون این وسیله می ‌بایست به مواردی همچون کنترل میزان روشنایی، کنترل میزان ولتاژ و تغییر میزان سرعت گردش موتور الکتریکی اشاره کرد. علاوه بر این آن دسته از ابزارهایی که دارای کلید دیمر هستند قابلیت تثبیت ولتاژ یا میزان سرعت دستگاه ‌ها را درحین کار برای افراد ایجاد می کنند.

نحوه کارکرد این وسیله:

دیمر وسیله ایست که توسط آن می‌توان شدت نور منابع روشنایی را کنترل کرد. استفاده از این وسیله گستره‌ی بسیار وسیعی را شامل می‌شود. از استفاده در اندازه ی یک کلید روشنایی برای کاربری خانگی تا واحدهای برق قدرت که در ساختمان‌های بزرگ تئاتر یا روشنایی های خارجی ساختمان، همگی در طیف وسیع استفاده از دیمر جای می‌گیرند.

ترایاک جزئی الکترونیکی است که نقش بسیار مهمی در این وسیله دارد. در حقیقت ترایاک مانع عبور قسمتی از موج متناوب ولتاژ ورودی می‌شود. این وسیله به صورت سری با مصرف کننده قرار می‌گیرد و ولتاژ ورودی را کنترل می‌کند. دیمر از نظر ظاهری شبیه یک کلید معمولی است که دارای دو ترمینال خروجی می‌باشد. به این شکل که یک رشته سیم وارد یکی از ترمینال‌ های پشت این وسیله می‌شود و یک رشته سیم فاز به عنوان خروجی، از ترمینال دیگر پشت این وسیله به چراغ یا هر مصرف کننده دیگری می‌رود. سیم نول هم بدون این که وارد کلید این وسیله شود، مستقیم به چراغ وصل می‌شود.

دیمر

انواع این وسیله:

  • دیمر مکانیکی:

ساده ترین نوع این وسیله است که به وسیله یک کلید چرخشی یا کشویی جریان را تنظیم می کند.

  • دیمر لمسی:

در این وسیله، جریان توسط یک صفحه لمسی تنظیم می شود. این وسیله به دلیل ظاهر زیبا بسیار محبوب است.

  • دیمر فشاری:

این وسیله مانند دیمر مکانیکی است. اما به وسیله یک کلید فشاری ولتاژ را تنظیم می کند.

  • دیمر هوشمند:

این نوع دیمر برای مکان های هوشمند و سیستم های امنیتی استفاده می شود. دیمر صوتی و کنترلی در این دسته قرار دارند. کنترل دیمر صوتی به وسیله فرمان صوتی و کنترل دیمر کنترلی به وسیله فناوری بی سیم (به وسیله ریموت یا اپلیکیشن) انجام می گیرد. دیمر کنترلی راحت ترین و در عین حال گران ترین دیمر است و یک کلید دستی (معمولا لمسی) نیز دارد.

مزایای استفاده از این وسیله:

  • به طور کلی یکی از بهترین تجهیزاتی که به کمک آن می توان در مصرف برق صرفه جویی کرد دیمر است. این وسیله تا حد زیادی در مصرف برق صرفه جویی می کند. زیرا ولتاژ ورودی چراغ ها را کاهش می دهد.
  • هنگامی که این وسیله ولتاژ ورودی را کاهش می دهد، همین امر سبب افزایش عمر مفید تجهیزات الکتریکی نیز می شود. زیرا کاهش ولتاژ از ورود استرس و نوسان به مدار جلوگیری می کند.
  • از دیگر مزایای استفاده از این وسیله می توان به جلوه های بصری زیبایی اشاره کرد که به کمک این وسیله و کم و زیاد کردن نور می توان ایجاد کرد.
  • دیمر های مکانیکی نصب ساده و آسانی دارند و نیازی نیست جهت استفاده از آن ها سیم کشی ساختمان را تغییر دهید. تنها کافی است در جایگاه کلید معمولی، کلید دیمر را نصب کنید.
  • دیمرهای هوشمند قابلیتی برای کاربران فراهم می کنند تا بتوانند نور تجهیزات برقی خود را از راه دور تنظیم و کنترل کنند.

دیمر

نکات مهم هنگام خرید این وسیله:

اگر می خواهید در خانه یا ساختمان خود از این وسیله استفاده کنید در درجه اول باید ببینید که لامپ های خانه ی شما از چه نوعی است و متناسب با آن بهترین نمونه که سازگار باشد را انتخاب کنید. به عنوان نکته ای باید گفت که این وسیله برای لامپ‌ ال ای دی، رشته ای، هالوژنی و smd به آسانی پیدا می‌شود و نصب و استفاده از آن کار سخت نیست. این درحالی است که لامپ‌ های کم‌ مصرف فلورسنت قابل تنظیم با این وسیله نیستند. پس چنانچه لامپ های خانه یا ساختمان شما از این نوع است بهتر است به سراغ انتخاب این وسیله برای آن ها نباشید. برای استفاده از هر دیمری نیاز به تغییر سیم‌کشی ساختمان خود ندارید. اگر دیمرهایی که استفاده می کنید از نوع مکانیکی باشد تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلید این وسیله را جایگزین کلید معمولی کنید.

با توجه به نوع برق مصرفی باید از بین دیمرهای DC و AC یک مورد را انتخاب کنید. ویژگی هریک از دیمرها به شرح زیر است:

  • دیمر DC، در محدوده ولتاژ ۱۲ تا ۴۸ ولت کارایی دارد.
  • دیمر AC همان دیمر صنعتی است که ۲۲۰ ولت نمونه‌ای از آن محسوب می‌شود

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

 

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد