همه چیز درباره دریل گیربکسی

دریل گیربکسی

دریل گیربکسی چیست:

دریل گیربکسی دارای یک جعبه دنده یا گیربکس است که به شکل کار آمد تری می‌تواند برای کارهای سنگین و صنعتی استفاده شود. سایر دریل‌ها زمان کار، بیشترین نیرو را در برخورد با سطح مورد نظر وارد می‌کند. اما دریل‌های گیربکسی در حین روشن شدن، بیشترین نیرو را در حالت عمود به سطح وارد می‌کند. در این نوع دریل‌ها یک آرمیچر با سیم‌پیچی مسی به کار رفته است که می‌تواند نیروی محرکه تولیدشده توسط برق را به سه نظام دریل انتقال دهد. سپس آن را با قدرت و یا سرعت بیشتری می‌چرخاند تا راحت‌تر سطح مورد نظر سوراخ شود. در این نوع دریل‌ها سرعت ثابت است که با چرخش آرمیچر، گشتاور ثابت به سمت سه نظام می‌رود و مته را به حرکت در می‌آورد.

دریل گیربکسی

کاربرد دریل گیربکسی:

دریل‌ ها‌ی گیربکسی در ابتدا طراحی و به بازار عرضه شد، با نصب بر روی پایه‌ی دریل به راحتی مورد استفاده قرار می‌گرفت و این قابلیت را داشت تا سوراخ‌کاری‌ های با قطر بیشتر را به راحتی و آسانی، با سرعت کم ولی با قدرت بالا انجام دهد. بنابراین از آنجا که قطعه کار و قطر سوراخ‌کاری و سختی و جنس قطعه کار ثابت بود و سوراخ‌کاری در اجسام سخت‌تر مثل فولاد و استیل نیاز به قدرت بیشتری داشت، این نوع دریل‌ها بهترین کارایی را به همراه داشت. به همین دلیل به آنها دریل قدرتی نیز گفته می شود. هنوز هم در بسیاری از کارگاه‌های صنعتی از این مدل دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از دریل گیربکسی چیست:

به طور کلی، هرچه قطعات، لوازم جانبی و ملحقات بیشتری برای دریل درن ظر گرفته شود، احتمال مفید بودن دریل بیشتر می‌شود. یکی از مزایای استفاده از دریل گیربکسی این است که بدون‌ سیم، می‌توانید آن را به هر کجا که بخواهید ببرید. وجود گیربکس در این نوع دریل، نیرو را از موتور به مته می‌رساند. سیستم کلاچ وقتی گشتاور خیلی زیاد است موتور را از بیت جدا می‌کند و از پیچ‌ جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از دلایل مهم استفاده از این محصول تعمیر و نگهداری آسان آن است. معمولا شما در زمان خرید می‌خواهید محصولاتی با حداقل تعمیر و نگهداری منظم بخرید تا بتوانید زمان بیشتری را در کار صرف کنید. دریل گیبربکسی نیازی به شارژ مجدد ندارد، گیربکسی که از قطعات داخلی پیشرفته استفاده می‌کند مدت زمان زیادی دوام می‌آورد. حتی در صورت بروز مشکل، گیربکس شما به راحتی می ‌تواند بدون نیاز به تعویض یا تعمیر گران قیمت، سرویس شود.

دریل گیربکسی

تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی:

بین این دو دریل از چندین نظر تفاوت وجود دارد که باید تمامی آن‌ها بررسی شود. در واقع شما زمانی می‌توانید بگویید دریل گیربکسی بهتر است یا چکشی، که از همه نظر آن‌ها را با همدیگر مقایسه کرده باشید:

  • تفاوت در کاربرد:

یک تفاوت دریل گیربکسی با چکشی به کاربرد آن‌ ها مربوط می‌شود. شما می‌توانید از دریل‌های چکشی برای سوراخ‌کاری یا باز و بسته کردن پیچ‌ها در سطوح با سختی متوسط استفاده کنید. اما اگر بخواهید پیچ‌های بزرگ و سفت را باز و بسته کنید و یا روی سطوح بتنی، فولادی یا استیل سوراخ‌کاری انجام دهید، لازم است یک دریل گیربکسی خریداری کنید.

  • تفاوت در وزن و ظاهر

از این نظر نمی‌توان به طور قطعی بگوییم کدام دستگاه سبک‌تر و کدام یک کوچکتر یا بزرگتر است. زیرا وزن و حجم دستگاه به برند سازنده، مدل دستگاه و شارژی یا برقی بودن آن بستگی دارد. اما به طور کلی چون در دریل‌ های گیربکسی از چرخ‌دنده‌های بیشتر و یک محفظه فلزی جداگانه استفاده می‌شود، وزن آن نسبت به یک دریل چکشی با همان میزان قدرت، بیشتر است. البته دو دستگاه را از یک برند در نظر بگیرید.

  • تفاوت در مته و سه نظام:

این دو قسمت درست جایی هستند که با قطر سوراخ‌ها و یا اندازه پیچ و مهره ارتباط پیدا می‌کنند. به طور کلی دو نوع سه نظام (آچارخور و اتومات) در بازار وجود دارد که برای دریل‌های گیربکسی از مته تا سایز ۱۳ و برای دریل‌های چکشی از مته تا سایز ۱۰ استفاده کنید.

دریل گیربکسی

  • تفاوت دو دریل در ساختار:

در طراحی دریل‌های گیربکسی از تعداد زیادی چرخ‌دنده استفاده می‌شود و به همین دلیل در یک محفظه جداگانه فلزی قرار می‌گیرند. اما دریل چکشی نسبت به نوع گیربکسی چرخ‌دنده کمتری دارد که در همان بدنه پلاستیکی دستگاه قرار گرفته‌ است.

  • تفاوت در قدرت دستگاه:

دیگر تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی در میزان نیروی گشتاور آن‌ هاست. از آنجا که دریل‌های گیربکسی دارای چرخ‌دنده‌های بیشتری هستند، میزان قدرت بیشتری هم تولید می‌کنند. بنابراین یک دریل گیربکسی نسبت به یک دریل چکشی قدرتمندتر عمل می‌کند. هر چند در این رابطه نباید برند و مدل دستگاه را فراموش کنید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد