گازوییل پاش چیست؟
پیش از صحبت از گازوئیل پاش لازم به ذکر است که قطعات مکانیکی که در وسایل مختلف روزانه ما مانند دوچرخه، چرخ خیاطی، کولر و… استفاده میشوند پس از مدتی استفاده چون مواد روان کننده خود را از دست می دهند یا کثیف می شوند، عملکرد مناسب ندارند و دچار اصطلحلاک می شوند به همین دلیل باید هر چند وقت یک بار باید تعمیر و یا شسته شوند. به طور کلی هر قطعهای که متحرک باشد نیاز به روانکاری دارد.
برای روانکاری و شستشوی قطعات از کثیفی ها از گازوئیل استفاده می شود و برای پاشش گازوئیل ( Expert review of diesel and bitumen sprayers ) روی قطعات از دستگاه گازوئیلپاش بادی استفاده می شود که به وسیله کمپرسور باد کار می کند و بیش تر در مکانیکی ها کاربرد دارد. از گازوئیل پاش برای پاشش روغن و گریس هم می توان استفاده کرد. گازوئیل پاش از یک مخزن فلزی با ظرفیت های مختلف تشکیل شده است که از طریق یک لوله بلند و مقاوم فلزی به یک نازل غالبا برنجی متصل می شود.
راهنمای خرید گازوئیل پاش:
این وسیله در دسته بندی تجهیزات گاراژی و ابزارهای بادی قرار می گیرد و شکل و ظاهر آن در برندهای مختلف موجود در بازار به صورت یکسان طراحی شده است با تمامی این تفاسیر در هنگام خرید باید به یکسری ویژگی ها توجه نمایید تا بتوانید بهترین نوع را خریداری نمایید. با ما همراه باشید تا تک تک آیتم های مهم را باید یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم …
-
حجم مخزن:
ظرفیت مخزن در برندهای مخلف متفاوت می باشد که شما عزیزان می بایست در هنگام خرید به ظرفیت مخزن توجه نمایید و مدلی را خریداری نمایید که متناسب با نیاز و حجم کاریتان باشد.
-
جنس بدنه:
اکثر گازوئیل پاش های موجود، بدنه ای فلزی دارند که با ظرفیت های مختلفی ساخته شده اند. این مخزن از طریق یک لوله بلند و مقاوم به یک نازل متصل می شود.
-
جنس نازل:
در هنگام خرید حتما مدلی را انتحاب نمایید که نازلی از جنس برنج داشته باشد. دلیل آن این است که نازل برنجی در گازوئیل پاش قابلیت تنظیم میزان پاشش را دارد. و علاوه بر این، این آلیاژ از خوردگی آن به دلیل تماس با گازوییل جلوگیری کرده و در نتیجه طول عمر بالای نازل را خواهیم داشت.
-
طراحی ارگونومیک:
برخی از تولید کنندگان ابزار، برای کاهش خستگی کاربران در هنگام کار، دستگاه را طوری طراحی می کنند که کاملا مطابق با استانداردهای لازم باشد تا در صورت استفاده طولانی مدت از خستگی کاربر جلوگیری نمایند. پس این آیتم بسیار مهم است و سعی کنید گازوئیل پاشی خریداری نمایید که خوش دست بوده و به صورت ارگونومیک طراحی شده باشد.
-
سایز نازل:
معمولا سایز نازلی معادل ۱٫۴ اینچ دارند.
ماشین قیرپاش چیست؟
از این وسیله برای قیرپاشی قشر نفوذی (پریمکت) و اندود سطحی (تککت) استفاده میشود. این ماشین مجهز به دستگاه تولید حرارت (با درجه حرارت قابلکنترل) برای گرمکردن قیر میباشد. ماشین قیرپاش دارای لولۀ پخشکن، به طول ۸٫۱ الی ۹ متر میباشد. ولی بهطور رایج طول آن در حدود ۴ متر میباشد. میزان پخش در این دستگاه برحسب کیلوگرم بر مترمربع قابلکنترل میباشد. همچنین این دستگاه دارای لولۀ جداگانه میباشد که میتوان بهوسیلۀ آن مکانهایی که ماشین نمیتواند در آنها حرکت نماید را قیرپاشی نمود.
مشخصات فنی قیرپاش:
با توجه به مساحت سطوح موردنظر برای قیرپاشی و حجم قیر موردنیاز برای پوشش این سطوح، حجم تانک ذخیرۀ ماشین قیرپاش مشخص میشود و با توجه به این حجم نوع ماشین قیرپاش انتخاب میشود. علاوه بر مساحت سطوح مذکور، عرض سطوح نیز برای انتخاب طول لولۀ پخش قیر باید در نظر گرفته شود. بهمنظور ایجاد یک سطح قیرپاشی مناسب و یکنواخت در سطح جاده، ماشین قیرپاش باید شرایط زیر را دارا باشد.
۱) لولۀ پخش در طول کل عملیات در ارتفاع ثابتی باشد.
۲) نازلها باید همگی در نوع و سایز یکسان باشند.
۳) نازلها باید همگی در یک زاویۀ مشابه با محور طولی لولۀ پخش قرار داشته باشند. (۱۵ تا ۳۰ درجه)
۴) سرعت ماشین یکنواخت و ثابت باشد.
سرعت کامیون و یا سرعت پمپاژ در کیفیت لایۀ قیر پخششده تأثیرگذار میباشد، هم سرعت پمپ و هم سرعت کامیون میتوانند با مقدار موردنیاز تنظیم گردد. این محاسبه اغلب توسط خطکشهای مخصوصی که توسط تولیدکننده های ماشین قیرپاش تهیه میشود انجام میگیرد. علاوه بر موارد بیانشده، دمای قیر نیز در کیفیت لایۀ قیر پخششده مؤثر است. با توجه به دمای مناسب برای انواع مختلف قیر، سیستم گرمایشی ماشین قیرپاش باید قابلیت گرمکردن قیر را در محدودۀ حرارتی از ۲۵ درجه سانتیگراد تا ۹۵ درجه سانتیگراد دارا باشد.