انواع چکش:
چکش، ساده ترین، مهم ترین، کاربردی ترین و به طور کلی پر فروش ترین ابزار، در میان تجهیزات صنعتی می باشد. چکش ها زیر مجموعه ای از ابزار های ضربه ای به شمار می روند که به جرات می توان گفت صنعتی نیست که در آن از چکش استفاده نشود. در این مقاله به بررسی انواع چکشها می پردازیم.
چکش مسی:
چکش مسی که در واقع می توان گفت چون قسمت ضربه زن آن از مس تشکیل شده به این نام شناخته می شود، برای ضربه زدن استفاده می شود، با این تفاوت که نمی خواهیم جای ضربه ها و رد آن ها روی فلز و یا سطوحی که به آن ضربه می زنیم باشد.
چکش آلومینیوم:
این چکش هم مانند چکش مسی بوده و تفاوت آن ها در جنس فلز استفاده شده است؛ از چکش آلومینیوم در مواقعی استفاده میشود که هنگام کار و ضربه زدن نمی خواهیم تغییری در سطوح ایجاد شود.
چکش میخ کش یا چکش دو شاخ:
چکش میخ کش یا چکش دوشاخ یکی از پرکاربردترین چکشها است که برای کوبیدن و خارج کردن میخ از سطوح چوبی یا ساختمانی به کار برده میشود. وزن چکش میخ کش استاندارد بین ۴۵۰ الی ۷۰۰ گرم است و دارای یک سر فلزی و دسته چوبی، فایبر یا فلزی است. سر پنجه شکل این چکش به شکل V دوشاخه شده است که به سر میخ چفت شده و آن را بیرون میکشد.
چکش سر گرد:
سر این چکش همان طور که از نام آن مشخص است گرد است. چکش سر گرد برای خم کردن و شکل دادن به فلز و بستن پرچ استفاده میشود. دسته چکش سرگرد میتواند هم چوبی باشد هم فلزی. در حالی که سر آن معمولاً از جنس فولاد آلیاژی یا فولاد کربنی است.
چکش سر صاف:
چکش سر صاف بر خلاف چکش سرگرد دارای سر قلمی شکل است که یا به شکل عمود و یا به موازات دسته قرار میگیرد. دسته چکش سر صاف از جنس چوب اش (زبان گنجشک) ساخته میشود. از این چکش برای شکل دادن به فلز استفاده میشود.
چکش لاستیکی:
برای تولید قسمت ضربه زن این چکش از پلاستیک استفاده شده است و همین موضوع سبب تمایز بسیار بالای این چکش با سایر انواع چکش ها شده است. از جمله موارد کاربرد چکش لاستیکی می توان به استفاده از آن در مواردی که نیاز به مراقبت از سطوح برای جلوگیری از آسیب وارده ناشی از ضربات چکش می باشد اشاره نمود. این چکش ها در ابعاد مختلفی به بازار ارائه شده اند تا هر کاربر به تناسب نوع کاربرد مورد نظرش بتواند ابعاد ایده آلش را خریداری نماید.
چکش جوش زدا:
در هنگام جوشکاری، پوسته هایی بر روی سطح ایجاد می شود که با استفاده از چکش جوش زدا می توان آن ها را از جای کند.
چکش زمین شناسی:
این چکش توسط زمین شناسان و دیرینه شناسان برای مطالعه سنگ و فسیل استفاده میشود. سر این چکش تیز است و برای جدا کردن قطعات سنگ به کار میرود. در حالی که از سر تخت آن برای شکستن سنگهای کوچک و سنگ ریزهها استفاده میشود.
چکش نرم:
برخی از اشیاء دارای سطح حساسی می باشند و برای وارد کردن ضربه به آن ها باید از چکش نرم استفاده کرد تا سطح آن آسیب نبیند.
چکش برق کاری:
دسته این مدل چکش کاملا عایق برق بوده و علاوه بر این، یکی از سطوح آن دارای زاویه کمی می باشد و با استفاده از آن می توان میخ را از جای در آورد.
پتک:
از پتک برای کارهای سنگین استفاده میشود؛ مثل شکستن بتن، سنگ یا سازههای بنایی میسونری. وزن این نوع چکشها بیشتر از ۶ کیلوگرم است و دسته آن برای راحتی بیشتر و ایجاد بهتر نیروی گشتاور، بلند طراحی شده است. پتک را باید با دو دست نگه داشت و برای تأثیر بیشتر، حرکت آن باید مثل تبر باشد.
چکش دیوار خشک:
چکش دیوار خشک ظاهری شبیه به تبر دارد و به منظور ایجاد شکاف در دیوار و یا کف مورد استفاده قرار می گیرد و هدف از استفاده از این ابزار این است که مسیر لوله ها را پیدا کنیم. می توان گفت که ابن ابزار جنبه تاسیساتی نیز دارد. قسمتی از این ابزار شبیه به تبر و صاف است که جهت ضربه زدن مورد استفاده قرار می گیرد.
چکش آهنگری:
چکش آهنگری از انواع چکش است که کاربرد زیادی نیز در کارهای آهنگری و موارد مشابه دارد و از فولاد سخت تشکیل شده است و برای ضربه زدن های محکم به فلزات استفاده می شود از دیگر کاربرد های چکش آهنگری این است که به فولاد هایی که از کوره بیرون می آیند ضربه می زند تا شکل بگیرند.
چکش سقف
چکش سقف یکی از انواع چکش است که ظاهری متفاوت با دیگر چکش ها دارد؛ قسمت دسته و ضربه زن آن بدون اتصال هستند و شکل یک سره دارند؛ قسمت ضربه زن آن نیز از دو قسمت پهن و نازک تشکیل شده است. این ابزار برای جا دادن و ثابت کردن سنگ های بام و ضربه زدن به میخ مورد استفاده قرار می گیرد. از این چکش می توان برای بیرون کشیدن میخ نیز استفاده کرد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.