نئوپرن چیست:
نئوپرن ها گونه ای از انواع لاستیک ها تعریف می شوند که به صورت چند لایه هستند و نهایتا توسط یک پوشش فولادی استحکام سازی شده اند. لاستیک هایی که در ساخت و تولید نئوپرن ها استفاده می شوند هم می توانند مصنوعی و هم طبیعی باشند. اما مهم ترین موضوعی که می توانیم در رابطه با نئوپرن ها تعریف کنیم، این است که این مصالح به تنهایی قابلیت جابجایی بدون اینکه آسیبی به آن ها وارد شوند را ندارد. به همین دلیل است که عموما توسط پوشش های فولادی مسلح می شوند تا مشکلی برای آن ها پیش نیاید.
نئوپرن ها توانایی تحمل وزن های سنگین و چند تنی را تا حد خیلی زیادی دارا می باشند. در کل این مصالح از پایداری بسیار زیادی برخوردار هستند. البته لازم است بدانید که هر چقدر لاستیک استفاده شده در تولید نئوپرن ها، طبیعی تر باشد، مقاومت نهایی نیز بالاتر خواهد بود. علاوه بر این موارد، نئوپرن ها مصالح انعطاف پذیری در برابر انواع شرایط هوایی و دمایی تعریف می شوند. پس استفاده از آن ها در طراحی و ساخت بناهای بزرگ و انواع پل ها، امر کاملا طبیعی تلقی خواهد شد.
کاربرد نئوپرن:
امروزه این نوع لاستیک در ساخت و ساز و تقویت سازه های بتن مسلح کاربرد پیدا کرده است. نوارها و قطعات لاستیکی نئوپرن با استحکام فشاری بالایی که دارد به عنوان تکیهگاه سطوح افقی سازههای بتنی عمل نموده و در عین حال جلوی نفوذ رطوبت به المانهای دیگر را نیز میگیرند. بعلاوه نئوپرنها دارای خاصیت کشسانی و الاستیسیته هستند که برای تحمل و جذب نیروهای ناشی از تغییر شکل بسیار مناسب اند. این ویژگی به خصوص هنگام زلزله بسیار کاربردی بوده و جلوی آسیب های ناشی از آن را میگیرد.
انواع نئوپرن:
نئوپرن ها به دو گروه نئوپرنهای الاستومر مصنوعی و نئوپرنهای الاستومر طبیعی تقسیم میشوند. الاستومر طبیعی نسبت به نوع مصنوعی از مقاومت کمتری برخوردار است اما قیمت آن مناسب تر است از این رو به دلایل اقتصادی از این نوع نئوپرن استفاده میشود. در مقابل نئوپرنهای مصنوعی از جنس کائوچو هستند و از مقاومت بالاتری نسبت به نوع طبیعی آن برخوردارند.
همچنین نئوپرن ها به گروه دیگری نیز تقسیم میشوند:
-
نئوپرن مسلح:
اولین دسته نئوپرنهای مسلح هستند. این نئوپرنها در برابر فشار مقاومت بالایی دارند. اما انعطاف پذیری آنها به نسبت کمتر است. اصولا نئوپرن ها را همراه با ورقه های فولادی موازی استفاده میکنند تا مقاومت کششی آنها را بالاتر ببرند.
-
نئوپرن هسته سربی:
سربی با مشخصات فیزیکی خاص در نئوپرن قرار میگیرد. این سرب میتواند خواص نئوپرن را بهبود بخشد و تأثیر مثبتی در افزایش مقاومت در برابر فشار و انتقال نیرو در نئوپرن بگذارد.
-
نئوپرن تفلونی:
بعضی مواقع به خصوص در ساخت پل ها نیاز میشود تا اصطکاک را تا حد امکان کاهش داد. در این صورت با پوشاندن سطح نئوپرن با لایهای از تفلون این اصطکاک را تا سطح زیادی کاهش میدهند.
نئوپرن چگونه ساخته میشود:
در صنایع مخصوص ساخت این نوع لاستیک معمولا در مرحله نخست برای تهیه پلی کلروپرن مایع یا پودری اقدام میکنند. سپس آن را با بسیاری از افزودنیهای دیگر مخلوط میکنند که حالت خمیری شکلی پیدا کند. این مواد به افزایش مقاومت و دیگری مزیتهای نئوپرن کمک میکنند. پس از آمادهسازی خمیر، آن را درون کوره بزرگ و پر حرارتی قرار میدهند که خوب آماده شود. درنهایت محصول نهایی را همچون نان به قسمتهای کوچکتر و به حالت ورقهای برش میدهند. اکنون این قالبها به صنایع مختلف فرستاده میشوند که از آن برای تولید و تهیه طیف وسیعی از اقلام و مواد استفاده شود.
مزایای نئوپرن :
برخی از مزایای این نوع لاستیک عبارتند از:
- نقش لرزه گیر و ضربه گیر در سازه جهت دفع ارتعاشات و ضربات احتمالی وارده بر آن
- افزایش مقاومت سازه در برابر ارتعاشات
- تحمل و نگهداری بارهای افقی و عمودی
- قابلیت انعطاف در یک زمان در دو جهت مختلف
- پراکنده نمودن و عبور فشارهای وارده بر سازه
- مقاومت در برابر فشار بالا
- تحمل همزمان تاب در سه محور مختلف
- چرخش حول محورهای مختلف و تغییر شکل همزمان
- مقاومت بالا در شرایط دمایی و جوی مختلف
- کاهش بار مرده
- افزایش قابل توجه عمر سازه و کاهش هزینههای جانبی نظیر کاهش هزینه های تعمیر و ساخت مجدد سازه
- قیمت مناسب، اقتصادی و در دسترس بودن
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.