واحد مراقبت پنوماتیک چیست:
واحد مراقبت پنوماتیک وسیلهای تشکیل شده از چند قطعه مختلف است که به طور کلی عمل فیلتراسیون هوا برای ابزارهای بادی را انجام میدهد. به عبارت دیگر، از آنجا که ابزارهای بادی از هوای خروجی توسط کمپرسورها و یا هوای فشرده پنوماتیک جهت تغذیه و کار استفاده میکنند، این جریان باد به تنهایی دارای ذرات و آلودگی های معلق، ناخالصی، گرد و غبار، رطوبت، بخار آب و… است که تمامی اینها برای قطعات داخلی یک دستگاه بادی مضر خواهند بود از عمر آن کم خواهد کرد.
اجزای واحد مراقبت پنوماتیک:
به طور معمول این قطعه از ۴ قسمت اصلی تشکیل می شود:
-
رگلاتور پنوماتیک:
وظیفه ی کنترل فشار در واحد مراقبت پنوماتیک به عهده ی رگلاتور می باشد. فرض کنید کمپرسور شما ۱۰ بار فشار تولید میکند اما شما در یک قسمت خاص تنها به ۶ بار فشار باد نیاز دارید. پس با پیچاندن فلکه ی آن می توانید فشار را از ۱۰ به ۶ بار کاهش دهید.
-
فیلتر پنوماتیک:
حساس ترین قسمت یک واحد مراقبت قسمت فیلتر آن می باشد. همانطور که از اسم آن پیداست این قسمت وظیفه ی نگهداری آلودگی های هوا (به جز رطوبت) و جلوگیری از ورود آن به سیستم اصلی را دارد. جنس آن معمولا از برنج می باشد که در صورت کثیفی می بایست آن را در دوره های مختلف تعویض نمود.
-
رطوبت گیر:
رطوبت گیر و فیلتر برنجی ۲ قطعه متفاوت می باشند. اما تلفیق شده در یک قسمت هستند. در واقع در یک محفظه مشخص از واحد مراقبت پنوماتیک هم فیلتر و هم رطوبت گیر وجود دارد.
-
روغن زن:
حال فرض کنید تمام کثیفی ها و رطوبت هوا گرفته شد. چه اتفاقی برای باد تولید شده می افتد؟ طبیعتا باد به شدت خشک می شود و این خشکی باعث فرسایش در سیستم پنوماتیک می شود. در این جا روغن زن به کمک سیستم می آید و با پاشش روغن به صورت کاملا اتوماتیک بر روی باد، این مشکل را برطرف می کند.
نحوه نصب واحد مراقبت پنوماتیک:
وظیفه واحد مراقبت پنوماتیک محافظت از کل سیستم است، به همین خاطر باید این واحد در ورودی سیستم و خروجی کمپرسور نصب شود. نصب واحد مراقبت پنوماتیک کار بسیار آسانی است و شما میتوانید خودتان برای نصب آن اقدام کنید. در ادامه ما به منظور آشنایی بیشتر با نصب واحد مراقبت پنوماتیک نکات مربوط به آن را ذکر خواهیم کرد:
- این نکته را حتما به خاطر داشته باشید که واحد مراقبت پنوماتیک باید قبل از سایر تجهیزات سیستم و بعد از کمپرسور نصب شود.
- توجه داشته باشید که واحد مراقبت پنوماتیک باید در یک سطح صاف قرار بگیرد. به همین خاطر بهتر است از دیوار یا تابلو با سطح صاف استفاده کنید.
- به همراه واحد مراقبت شما یک بست فلزی را نیز در اختیار خواهید داشت. با نظر شرکت سازنده و مدل واحد مراقبت محل نصب این بست متغیر خواهد بود. در اغلب موارد در نزدیکی رگلاتور قرار میگیرد. پس از آن که محل نصب را پیدا کردید، میتوانید آن را با پیچ به دیوار یا سطح صاف دیگری ببندید.
- یک کورکن در بخش جلویی رگلاتور موجود است. باید آن را باز کنید و گیج فشار را در آنجا جایگزین نمایید.
تفاوت فیلتر رگولاتور با واحد مراقبت پنوماتیک:
اگر شما بخواهید کارگاه خودتان را به واحد مراقبت باد مجهز کنید و این وسیله را روی کمپرسور باد خود نصب نمایید احتمالا با پرسشی از طرف فروشنده مواجه خواهید شد که کمی شما را سردرگم می کند. فروشنده همان ابتدا از شما می پرسد که فیلتر رگلاتور می خواهید یا واحد مراقبت پنوماتیک؟ جواب آن بسیار ساده است زیرا تنها تفاوت فیلتر رگلاتور و واحد مراقبت در بخش روغن زنی می باشد. واحد های مراقبت باد کامل از سه بخش تشکیل شده اند. در حالی که فیلتر رگلاتور ها فاقد بخش روغن زنی می باشند و تنها می توانند رطوبت گیری و تنظیم هوا را انجام دهند.
نبود بخش روغن زنی در فیلتر رگلاتور ها دلیلی بر ضعف یا کمبود این مصول ندارد. بلکه این محصول به صورت اختصاصی در حوزه ی دیگری کاربرد دارد. در پیستوله رنگ پاش و ایربراش، رنگ به وسیله ترکیب شدن با فشار باد روی سطح اسپری میشوند، حال اگر فشار باد ما حاوی روغن باشد رنگ ما خراب می شود. همچنین گاهی اوقات از این ابزار برای پاشش رنگ های خوراکی استفاده می شود که وجود روغن صنعتی در آن ها موجب فاسد شدن رنگ می شود. به همین دلیل در کلیه ابزار های بادی که برای رنگ پاشی مورد استفاده قرار می گیرند فقط از فیلتر رگلاتور استفاده می شود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.