همه چیز درباره پیستوله بادی

پیستوله بادی چیست:

پیستوله بادی ابزاری جهت رنگ پاشی به وسیله فشار هوا است که علاوه بر افزایش سرعت رنگ آمیزی، باعث ایجاد سطح صاف و یک‌دست می‌شود. استفاده از قلم نقاشی و غلتک پروسه نقاشی را بسیار افزایش می‌دهد. علاوه بر آن انرژی کمتری از شما می‌گیرد و خستگی ناشی از نقاشی دیرتر به سراغتان می‌آید. از یک پیستوله بادی می‌توانید برای نقاشی‌های سطوح بزرگ مثل نمای بیرونی خانه‌ها استفاده نمایید.

همچنین می‌توانید برای کارهای کوچک‌تر و دقیق‌تر مثل رنگ کردن پنجره‌های کرکره‌ای، مبلمان، چهارچوب در و موارد مشابه از آن استفاده کنید. به طور کلی انواع ابزار بادی در بازار موجود هستند که همگی با داشتن کارایی بالا می‌توانند برای موارد کوچک خانگی تا کاربردهای بزرگ صنعتی، مورد استفاده قرار گیرند.

پیستوله بادی

تاریخچه پیدایش پیستوله بادی:

اولین نوع از پیستوله‌های بادی در سال ۱۹۱۰ توسط یک مهندس خودروساز به نام ادوارد سیموندس طراحی و ساخته شد. این پیستوله مانند بسیاری از نمونه‌های امروزی از هوای فشرده برای پخش رنگ استفاده می‌کرد. در سال ۱۹۲۴ یک مهندس آمریکایی به نام جوزف بیمبل از جریان الکتریکی برای انجام فرآیند پخش رنگ استفاده کرد که امروزه به عنوان روش الکترواستاتیک شناخته می‌شود.

کاربرد پیستوله بادی:

از این ابزارها در حوزه‌های مختلف و صنایع گوناگونی می‌توان استفاده کرد. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:

  • رنگ‌کاری چوب:

اصولا در رنگ‌آمیزی چوب از قلم‌مو استفاده می‌شود که موجب خستگی کاربر شده و استفاده از آن مشکل است. جهت افزایش کیفیت و سرعت رنگ‌آمیزی می‌توان از این ابزار استفاده نمود.

 

  • رنگ کاری فلز

در رنگ ‎آمیزی قطعات فلزی نیز همانند وسایل چوبی مشکلاتی وجود دارد. به دلیل شره کردن رنگ و جذب نشدن آن مجبور هستید چندبار رنگ‎ آمیزی را تکرار کرده تا به رنگ مورد نظر خود برسید. بنابراین پیستوله بادی در در این مواقع نیز جهت رنگ ‎آمیزی ابزارآلات فلزی گزینه مناسبی است.

پیستوله بادی

انواع پیستوله‌های بادی:

پیشنهاد می‌شود که از پیستوله‌های بادی در راستای مصارفی استفاده کنید که نیازمند دقت بالایی در رنگ‌آمیزی هستند. با این پیستوله‌ها شما قادر خواهید بود که نوع پاشش، عرض پاشش و کنترل فشار هوا را تنظیم کنید. در لیست زیر می‌توانید اسامی انواع پیستوله بادی موجود در بازار را مشاهده کنید:

  • پیستوله بادی کاسه رو:

کاسه رنگ این نوع پیستوله در قسمت فوقانی آن قرار گرفته است. دو نوع دو و سه تنظیم آن تولید می‌شود و در بازار موجود است. پیستوله بادی کاسه رو یکی از پر فروش‌تر و پر مصرف‌ترین انواع پیستوله در بازار است. البته گفتنی است که این رنگ پاش دارای مکانیزم است.  E70، RP، HTE، LVLP و HVLP از مهمترین مکانیزم‌های پاشش رنگ در این پیستوله هستند.

  • کاسه بغل:

کاسه با بدن یک زوایه ۴۵ درجه می‌سازد و همین زاویه باعث می‌شود که سطح دید کاربر افزایش پیدا کند.

  • کاسه زیر:

مخزن این مدل در زیر بدنه قرار دارد و به مدل سیفونی نیز معروف است. البته تفاوت زیادی با مولتی کالر دارد. انواع دو و سه تنظیمی این پیستوله، دارای مکانیزم‌های پاشش رنگ E70، RP، HTE، LVLP و HVLP هستند.

ویژگی های پیستوله بادی:

معمولا به همراه پیستوله های بادی چند قطعه ابزار و لوازم ارائه می شوند. معمولا یک آچار برای باز کردن قطعات، یک فرچه کوچک برای تمیز کردن قطعات پاک شده و یک فیلتر برای قرار گرفتن در محل اتصال مخزن به پیستوله در نظر گرفته شده است. این فیلتر از ورود ذرات و اجسام ریز به داخل پیستوله جلوگیری می کند. پس از هر بار استفاده باید قطعات پیستوله را به کمک آچار از هم جدا نمود و با فرچه کاملا تمیز کرد.

در رنگ پاش های بادی غلظت رنگ را به صورت حسی و با تست خروجی قطعه کار مشخص می کنند. به همین دلیل تجربه کاربر در تنظیم غلظت رنگ بسیار اهمیت دارد. در رنگ پاش های پنوماتیکی هم تینر معمولی یا حلال های غیر خورنده برای رقیق سازی رنگ استفاده می شود.

پیستوله بادی

تفاوت پیستوله بادی HVLP با LVLP چیست:

پاشش بالا با فشار هوای کمتر در HVLP، شبیه به یک پیستوله معمولی است. مزیت استفاده از این پیستوله، کاهش ضایعات پوشش و هزینه های رنگ است. معایب این پیستوله این است که سطوح ضخیم را پوشش نمی دهد. LVLP یا Air Caps، پیستوله ای با حجم پاشش متوسط و فشار هوای کمتر است. این دستگاه حجم کمتری از هوا را می گیرد و فشار متوسط را تولید می کند. در اصل، نسبت به HVLP، از هوای کمتری استفاده می کند. اما پاششی با فشار کمتر دارد.

در نهایت، بازده انتقال آن شبیه به پیستوله بادی HVLP و حدود ۶۰ درصد است. اما پاششی دقیق تر از HVLP را فراهم می کند. این موضوع می تواند مجموعه ای عالی برای لکه های چوب و پوشش های نازک باشد.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد