بررسی تخصصی سمپاش

سمپاش

سمپاش چیست:

سم پاش وسیله ای است که به منظور توزیع یکنواخت و سمپاشی مواد سمی و شیمیایی به منظور مراقبت از گیاهان و درختان مورد استفاده قرار می گیرد. هر ساله به خصوص در فصل تابستان، توسط هر باغدار یا کشاورز یک یا چند نوع سموم شیمیایی استفاده و توسط باغ سمپاشی می شود.

کاربرد سمپاش:

یکی از کارهایی که به منظور حفظ گیاهان و محیط زیست، در باغ ها، مزرعه ها و باغچه ها انجام می شود، سم زدن و استفاده از آفت کش ها است که این کار به وسیله ی سم پاش صورت می پذیرد. استفاده از سمپاش باعث صرفه جویی در زمان، افزایش سرعت کار و هم چنین صرفه جویی در میزان پاشش سم و مواد شیمیایی می شود. از دیگر مزایای استفاده از این محصول، انجام عملیات سم پاشی به وسیله نازل آن است. یعنی به هیچ عنوان سم با دست و بدن تماسی ندارد. از مزایای دیگر استفاده از سم پاش می توان به کاهش چشمگیر هزینه های سمپاشی، افزایش راندمان و بازدهی سم پاشی و پخش پاشش سم به طور یکنواخت اشاره کرد. این کالا در انواع و حجم های مختلف، برای استفاده در اماکن متفاوت تولید و عرضه می شود.

سمپاش

انواع سمپاش:

سم پاش‌ ها را بر اساس نوع کاربری و کاربرد مورد نظری که داریم و همچنین حجم عملیاتی که می‌خواهیم انجام بدهیم به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی می‌کنند که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را شرح خواهیم داد:

  • سمپاش دستی:

جهت سم پاشی در فضاها و مقیاس‌های کوچک همچون خانه‌ها، باغچه‌ها، مراکز بهداشتی و گلخانه‌ ها از این دسته از سم پاش‌ ها استفاده می‌نمایند که در مقیاس‌ های از ۲ تا ۲۵ میلیمتر موجود هستند. این سم پاش‌ها در دو نوع پلاستیکی و استیل در بازار موجود هستند. به این دسته از پاشنده‌های سم، سم پاش‌ های گلخانه‌ای نیز می‌گویند. مزیت این دسته از سمپاش‌ها نسبت به سمپاش‌ های پشتی تلمبه‌ای ثابت بودن فشار در طول سمپاشی می‌باشد.

  • سمپاش پشتی موتوری:

مکانیزم عملکرد این دسته از سم پاش‌ها همانند سمپاش‌های دستی است. با این تفاوت که فشار لازم برای سمپاش از طریق یک موتور بنزینی تأمین می‌گردد. این سمپاش‌ها قابلیت تغییر در قطر قطرات و زاویه سم را دارند.

  • سمپاش فرغونی:

جهت سم پاشی در حجم‌های وسیع همچون باغ‌ها، استفاده از سمپاش فرغونی توصیه می‌گردد. مخزن این‌گونه از سمپاش‌ها بزرگ بوده و سمپاشی در مقیاس‌های بزرگ را مقدور می‌سازد. اما استفاده از این سمپاش‌ها در مزارع چندان توصیه نمی‌شود و پیشنهاد می‌گردد جهت مزارع از سمپاش‌های مخصوص استفاده گردد.

سمپاش

  • سمپاش پشت تراکتوری:

جهت پاشش سم در مقیاس‌های بزرگ و سطوح وسیع، همچون مزارع و باغ‌های مکانیزه پسته، هلو، زیتون، سیب و غیره از سم پاش‌‌های پشت تراکتوری استفاده می‌شود. این دسته از پاشنده‌های سم پشت تراکتور بسته شده و عملیات پاشش سم را سهل و آسان می‌نمایند.

نکات مهم در هنگام استفاده از سمپاش:

در هنگام استفاده از سم پاش باید نکاتی را رعایت نمود. عدم رعایت هر کدام از موارد مذکور می تواند آسیب جدی به سلامتی شما بزند. برخی از این نکات عبارتند از:

  • حتما در هنگام استفاده از دستگاه سم پاش، از لباس کار مخصوص، دستکش ایمنی و ماسک استفاده کنید. در حال حاضر اغلب سم هایی که برای آفت کشی مورد استفاده قرار می گیرند از نوع شیمیایی هستند. پس تحت هیچ شرایطی به سم دست نزنید و با آن تماس برقرار نکنید. همچنین از بو کردن آن خودداری کنید.
  • در برخی از مواقع شاهد سم پاشی زمین زراعی در فصل زمستان و پاییز هستیم. در مناطق پربارش احتمال بارش باران بلافاصله بعد از آفت کشی وجود دارد. اگر شاهد این وقوع این شرایط بودید باید عملیات سمپاشی را به طور مجدد انجام دهید.
  • یکی از مواردی که برخی از کشاورزان نسبت به آن بی توجه هستند این است که سمپاشی باید در خلاف جهت وزش باد باشد. در غیر این صورت تاثیر چندانی از سمپاشی را شاهد نخواهید بود.

سمپاش

  • هنگامی که در حال سمپاشی هستید به هیچ عنوان خوراکی مصرف نکنید و از مصرف دخانیات صرف نظر کنید. زیرا احتمال آلوده شدن خوراکی و انواع دخانیات به سم وجود دارد و به دنبال آن مسمومیت های شدید به همراه خواهد آورد. رعایت نکات ایمنی ضامن سلامتی شماست.
  • پس از اتمام عملیات سمپاشی، بلافاصله دستگاه را بشوئید تا سم های موجود بر روی آن کاملا پاک شود. همچنین آب، صابون و حوله در اختیار داشته باشید تا در صورتی که سم با پوست شما در تماس بود به سرعت اقدام به شستن آن با آب فراوان کنید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد