بررسی تخصصی آچار فرانسه

آچار فرانسه

آچار فرانسه چیست؟

آچار فرانسه که به عنوان آچار قابل تنظیم نیز شناخته می شود، یک ابزار دستی همه کاره است که معمولاً برای سفت کردن و شل کردن پیچ ها، مهره ها و انواع دیگر بست ها استفاده می شود. مزیت اصلی یک آچار فرانسه توانایی آن در تنظیم اندازه آن برای تناسب با اندازه های مختلف بست است که آن را به ابزاری مناسب و کارآمد برای بسیاری از انواع کارها تبدیل می کند.

آچار فرانسه

متریال آچار فرانسه:

آچار فرانسه از یک دسته بلند با یک فک در یک انتها تشکیل شده است که می تواند برای اندازه های مختلف بست ها تنظیم شود. فک از یک فلز سخت مانند فولاد یا کروم وانادیوم ساخته شده است که می تواند در برابر سایش و پارگی ناشی از استفاده مکرر مقاومت کند. دسته معمولاً از فلز نرم تری مانند آلومینیوم یا پلاستیک ساخته شده است که گرفتن راحت را برای کاربر فراهم می کند.

آچار فرانسه ساخت کدام کشور است؟

این ابزار در ایران با عنوان آچار فرانسه شناخته می‌شود اما در اصل کشوری که آچار فرانسه را اختراع کرد کشور انگلستان است. مهندس انگلیسی به نام ریچارد کلایبرن این آچار را برای اولین بار در سال ۱۸۴۲ اختراع کرد. در این ابزار از پیچ شیاردار و قابل تنظیم با دست استفاده شده بود و بعدها اشکال دیگر این آچار معروف شدند. یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع این ابزار، نسخه پیشرفته‌تری از آچار کلایبرن بود که در سال‌های ۱۸۹۲ تا ۱۸۹۱ ساخته شد و شرکت سوئدی باکو آن را به مخترع سوئدی به نام یوهان پتر یوهانسون نسبت می‌دهد.

وی در سال ۱۸۹۲ حق ثبت اختراع این ابزار در سوئد را دریافت کرد. این آچار برای اولین بار از فرانسه وارد ایران شد و به همین دلیل به آچار فرانسه معروف است. در کشور فرانسه نیز این ابزار را آچار انگلیسی می‌نامند. آچار فرانسه در کانادا و ایالات متحده با نام آچار کرسنت شناخته می‌شود که نام تجاری شرکتی است که در سال ۱۹۱۵ در ایالات متحده این اختراع را ثبت کرد.

نحوه کار آچار فرانسه:

  1. ابتدا دهانه یا فک متحرک آچار را به اندازه پیچ یا مهره خود باز کنید. سپس آچار را منطبق با اندازه پیچ کمی تست کرده و آن را باز و بسته کنید تا در صورت نیاز اندازه آن تغییر کند. این کار باعث می شود تا از آسیب به لبه های قطعه جلوگیری شود.
  2. آچار فرانسه برای بسته شدن، باید در جهت عقربه های ساعت و برای باز شدن، باید خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخد.
  3. در نتیجه پیچ حلزونی شل می شود و می توانید پیچ و مهره را از جای خود بردارید.
  4. بهتر است حداقل هر ۳ ماه یکبار آچار خود را روغن کاری کنید تا روان تر کار کند.
  5. به سایز پیچ و سایز آچار دقت داشته باشید. زیرا سایز آچار بزرگ تر نسبت به پیچ ممکن است موجب بریدن پیچ در اثر نیروی وارده شود.

آچار فرانسه

سایز آچار فرانسه:

این آچار در سایز های ۴، ۶ ،۸ ،۱۰، ۱۲، ۱۵، ۱۸ و ۲۴ طول آچار وجود دارد. که دهانه فک آن ها ماکزیمم تا ۱۳ ،۱۹ ،۲۷ ،۳۰ ،۳۳ ،۴۳ ،۵۴ و ۶۲ میلی متر باز می شود. و همچنین پیچ هایی با این سایز ها را نیز می تواند باز یا بسته نمایند.

مواردی که باید در هنگام استفاده از آچار به آن دقت کنید:

  • از آچار مناسب مهره استفاده کنید:

قبل از هر کاری اندازه دهانه یا فک آچار را برابر با مهره، پیچ و یا اتصالات خود باز کنید. همچنین برای جلوگیری از وارد شدن هر گونه ضربه به وسیله که روی آن کار می کنید، از فشار اضافی جلوگیری کرده و مطمئن شوید که دهانه آچار کاملا با اتصالات در تماس است.

از چکش برای ضربه استفاده نکنید:

برای واردکردن نیروی بیشتر به قطعه کار از چکش برای ضربه به آن استفاده نکنید. مگر در مواردی که آچار طوری طراحی شده باشد که بتوان به آن ضربه وارد کرد.

  • آچار را بکشید:

هنگام استفاده از آچار، خودتان را در وضعیتی قرار دهید که بتوانید آچار را بکشید. چرا که در این مورد احتمال آسیب به خودتان به وسیله آچار کمتر می شود. علاوه بر این، اگر در مواردی نیاز شد که به آچار فشار وارد کنید، این کار را با انتهای کف دست انجام دهید. چرا که در این حالت اگر آچار سرخورده و یا ول شود، به شما آسیبی وارد نخواهد شد.

آچار فرانسه

  • چفت شدن پیچ:

هنگام استفاده از آچار فرانسه بر روی پیچ و مهره، مطمئن شوید که فک متحرک بر روی پیچ و یا مهره چفت می شود تا از سرخوردن آچار، خوردگی و گردکردن سر پیچ یا مهره جلوگیری شود.

موارد دیگر:
  • از این آچار برای گشتاور و اعمال نیروی محدود استفاده کنید.
  • هر سه ماه یک بار فک متحرک و پیچ حلزونی را کمی روغن کاری نمایید.
  • از آچار فرانسه برای بازکردن پیچ های برنجی و برنز که جنس نرمی دارند، استفاده نکنید.

برای ذریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد