برخی از مهم ترین ابزار نجاری

ابزار نجاری

اره نواری یا اره فلکه:

در میان ابزار نجاری، یکی از ابزارآلات اولیه که هر نجاری حتما باید در کارگاه خود داشته باشد، اره نواری می باشد بنابراین برای راه اندازی یک کارگاه نجاری حتما باید یک اره نواری تهیه کنید. با بکارگیری این ابزار، امکان برش دادن تنه های درخت یا الوار های تهیه شده از چوب فروشی ها وجود دارد. یکی از متداول ترین مدل های اره فلکه که توسط بسیاری از افراد استفاده می شود اره نواری ۶۰ می باشد. این اره ها اصولا با قطر فلکه های آن ها شناخته می شوند. برای استفاده در کارگاه های خانگی، مدل های ۴۰ یا کوچکتر، برای استفاده در کارگاه های معمولی، اره نواری ۶۰ و اره فلکه ۸۰ و برای استفاده در تولیدی ها یا کارخانه های بزرگتر که فضای گسترده تری دارند، قطر ۱۰۰ گزینه های مناسب تری هستند.

دستگاه عمودبر:

اره عمود بر، یکی از ابزار آلات مورد استفاده در میان ابزار نجاری می باشد که در برش موارد مختلفی همچون چوب، پلاستیک و … بسیار کارآمد می باشد. تیغه این اره، توسط یک موتور الکتریکی حرکت می کند که همین حرکت رفت و برگشتی، موجب برش زدن می شود. در بیشتر اره های عمود بر، یک صفحه درجه دار برای ایجاد یک برش زاویه دار و یک کلید دیمر دار به منظور تنظیم سرعت تیغه تعبیه شده است. از نکات جالب درباره این اره می توان به این نکته اشاره نمود که هرچقدر سرعت تیغه اره بالاتر باشد، سیستم موتوری دستگاه، بهتر کار کرده و دستگاه راحت تر خنک می شود.

دستگاه اره فارسی بر:

اره فارسی بر یکی از مهم ترین ابزارآلات در صنایع و کارگاه های نجاری می باشد که قادر است انواع قطعات و الوار های چوبی را با بالاترین میزان دقت و سرعت به شکلی منظم و با ایجاد زوایای دقیق برش دهد. ساختار این دستگاه، متشکل از یک تیغه با حفاظ روی آن می باشد که بر روی بازوی آن میله های متحرکی قرار گرفته و نسبت به صفحه زیر دستگاه قابلیت تغییر زاویه در جهت افقی را دارد. فارسی بر ها در دو نوع ایستاده (پروفیل بر) و میزی قابل عرضه هستند و لازم به ذکر است که دستگاه های ایستاده قابلیت برش دقیق تری دارند اما در هنگاه برش چوب، محدویت هایی شامل حالشان می شود. وزن این دستگاه ها بسیار بالا بوده و به علت ساختار چدنی بدنه، به راحتی قابل حمل و جابجایی نیستند بنابراین در نصب لوازم ساختمان، انتخاب فارسی بر ها گزینه مناسبی نیست.

اره دورکن:

اره دور کن ها نوع خاصی از اره ها هستند که در صنایع MDF که مربوط به امور ساخت انواع کابینت و دکوراسیون می باشند استفاده می شوند. زیرا صفحات MDF در مقایسه با دیگر صفحات و الوار چوبی سایز بسیار بزرگی دارند و این اره میزی های متفاوت (دورکن ها) با مدل های گوناگون و ویژگی های خاصی که دارند مناسب کار با آن ها می باشند. دور کن ها برای جابجایی صفحات بزرگ و سنگین MDF از میز های بزرگی برخوردارند و دارای یک قسمت ریلی یا واگنی می باشند که بتوانند به آسانی صفحات بزرگ را به سمت تیغه حرکت دهند.

ساختار بعضی از دورکن ها به گونه ای است که یک تیغه کوچک به نام تیغ خط زن وجود دارد که پیش از برش با تیغ بزرگ اصلی این تیغ روی روکش ام دی اف یک برش کم عمق درست می کند تا در زمان برش اصلی روکش ام دی اف لب پر نشود و برش تمیز تری را ایجاد کند.

اره دور کن

مغار های نجاری:

مغار های نجاری یکی از مهم ترین ابزار آلاتی هستند که نجاران و منبت کاران همیشه از آن ها استفاده می کنند. یکی از مهم ترین ویژگی های مغار ها این است که برخلاف این که روز به روز برای همه ابزار های نجاری، انواع برقی و پیشرفته ارائه می شوند، تا کنون هیچ ابزار برقی نتوانسته است جایگاه مغار های سنتی را پر کند. مغار ها ابزار بسیار ارزشمندی برای نجاران هستند و در انواع گوناگون و مختلفی برای نیاز های مختلف در شرایط متفاوت طراحی و ساخته می شوند. متداول ترین انواع مغار ها موارد زیر می باشند:

  1. مغار های تخت در ابعاد مختلف
  2. مغار سرکج
  3. مغار شفره و مغارهای منحنی

رنده‌ چوب:

یکی دیگر از مهم ترین ابزارآلات در زمینه کار با چوب رنده چوب می باشد. با استفاده از این رنده ها می توان سطوح چوبی را هموار و صاف کرده یا در آن ها قوس و انحنا ایجاد نمود. با استفاده از این وسیله حتی می توانید زوایای مختلف را گونیا کنید. درصورتی که در اتصال دو قطعه چوب از کام و زبانه دم فاخته ‌ای استفاده کرده‌اید، به جای ساعت ‌ها سمباده کشی با کمک رنده‌ چوب می‌ توانید به راحتی اضافات را هموار کنید. همچنین برای از بین بردن تیزی لبه ‌های چوب می‌توانید از این وسیله استفاده نمایید.

همواره به یاد داشته باشید که تیز نگه داشتن تیغه چوب، یکی از نکات مهم در استفاده از این رنده ها است و برای این کار باید از سنگ مخصوص استفاده کنید؛ به این شکل که سطح سنگ را به کمی روغن آغشته کرده و رنده را مماس با آن نگه دارید. انتهای رنده را کمی بالا آورده و شروع به سابیدن تیغه کنید.

جهت تنظیم تیغه، در قسمت بالایی رنده‌ چوب یک پیچ تعبیه شده است. در زمان کار با رنده اول فشار را روی قسمت عقبی و در انتها روی قسمت جلویی وارد آورید تا به این ترتیب، مانع از ایجاد نا همواری شوید. جهت انجام اموری که نیاز به ظرافت و دقت بالا دارد، تیغه را روی نیم میلیمتر، و برای اهداف عمومی‌ تر، آن را روی ۱ الی ۱ و نیم میلیمتر تنظیم کنید.

ابزارهای اندازه گیری در نجاری:

  • گونیا نجاری:

گونیا می تواند یکی از ابزارآلات بسیار مهم و کاربردی در کارگاه های نجاری باشد.

  • کولیس:

در میان ابزار نجاری جهت اندازه گیری دقیق فاصله بین دو طرف از کولیس استفاده می شود.

  • تراز و شیب سنج:

در کل داشتن تراز ها برای استفاده بسیاری از افراد کارآمد می باشند. حتی اگر شما یک نجار نیستید، ممکن است احتیاج داشته باشید که مشخص کنید  آیا یک سطح تراز هست یا نه؛ مثلا در مواقعی که می خواهیم قابی را روی دیوار نصب نماییم.

  • گیره های نجاری:

این گیره ها به منظور نگه داشتن قطعات چوبی در زمان کار استفاده می شوند.

  • سمبه و چاقوی نشانه گذاری:

از سمبه و چاقوی نشانه گذاری جهت نشانه گذاری محل برش با اره یا سوراخ دریل استفاده می گردد.

مغار نجاری

  • متر و خط کش:

متر و خط کش یکی از مهم ترین ابزارآلاتی هستنند که در تمامی کارگاه ها از جمله نجاری یافت می شوند. همچنین متر های لیزری به علت اندازه گیری حجم و مساحت (علاوه بر فاصله) برای کابینت ساز ها یک ابزار مفید هستند.

  • رطوبت سنج دیجیتال:

رطوبت هر سازه چوبی باید میزان حداکثر مجازی داشته باشد با کمک رطوبت سنج ها شما متوجه می شوید که آیا چوب به میزان کافی خشک شده است یا خیر زیرا اگر رطوبت چوب خیلی بالا باشد، سازه چوبی خراب می شود.

  • نقاله نجاری:

به منظور نگه داشتن و انتقال زاویه از نقاله های نجاری استفاده می شود. البته زاویه سنج دیجیتال هم ساخته شده که به صورت دقیق زاویه ها را اندازه گیری می کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد