استابلایزر چیست؟
استابلایزر ولتاژ، یک وسیله الکترونیکی است که باعث می شود یک وسیله برقی و یا الکترونیکی یک جریان بدون نوسان را تغذیه کند. برق شهری به طور معمول نوسانات ریز زیادی را تجربه می کند. یک استابلایزر ولتاژ تضمین می کند با توجه به وسیله برقی شما ولتاژ را در یک مقدار ثابت ۲۲۰ یا ۲۳۰ ولت نگه دارید. همچنین در کاربرد های صنعتی استابلایزر قادر است ولتاژ را برای برق سه فاز در بازه ۳۸۰ یا ۴۰۰ ولت ثابت نگه دارد.
طرز کار استابلایزر:
طرز کار این وسایل به این شکل است که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار باعث می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند.
این اصلاح بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای است. از خصوصیات مهم این دستگاه ها می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالابودن توان، بازدهی و دقت و کیفیت آن اشاره کرد.
کاربردهای دستگاه استابلایزر:
استفاده خانگی (آپارتمان های مسکونی واداری به صورت مجزا و یا کل آپارتمان جهت حفاظت از کامپیوتر، یخچال و فریزر، تلویزیون، مکروفر، کولرگازی، …)
محیط های بیمارستانی (اتاق عمل. سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی، یونیت های دندان پزشکی، …)
محیط های صنعتی ( دستگاه های CNC، کوانتومتر، چاپ، بسته بندی، …)
استفاده عمومی ( پمپ آب، آسانسور، تالارها و سالن های نمایش، …)
ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی و …
تفاوت استابلایزر و رگولاتور چیست؟
احتمالا شما هم با این سوال چالشی مواجه شده اید و بعضی اوقات سردرگم برای یافتن پاسخ مناسب ساعاتی طولانی را با فکر و جدل ذهنی سپری کرده اید. استابلایزر و رگولاتور هر دو کارکردی مشابه دارند اما ساختار آن ها متفاوت است. برای اینکه دقیق تر مساله را روشن کنیم، باید بگوییم:
استابلایزر وسیله ای برقی است که برای ایجاد جریان ورودی بی نوسان طراحی شده و اینکار را بدون تغییر در جریان ورودی انجام می دهد و در طرف مقابل، رگولاتور وسیله ای برقی است که برای ایجاد جریان ورودی بی نوسان طراحی شده و اینکار را بدون تغییر در جریان ورودی وسیله ی برقی (Load) انجام می دهد.
نصب استابلایزر:
اگر از دستگاه هایی با توان پایین برای مصارف خانگی استفاده میکنید نصب استابلایزر بهسادگی و توسط دفترچه دستگاه قابل انجام است. اما اگر از دستگاه های توان بالاتر استفاده می کنید حتماً از یک متخصص برق و یا نصاب برای نصب و راه اندازی Stablizer کمک بگیرید چون توان های بالای برق خطرناک می باشند.
محل نصب stablizer باید تمیز بوده و بدون گرد و غبار باشد، این امر باعث حفظ طول عمر می شود تا عمر کارکرد دستگاه کم نشود. اما اگر محل نصب دارای رطوبت می باشد بهتر است دستگاه را با فاصله ۲۰ الی ۵۰ سانتیمتر از زمین نصب نمایید.
مهمترین نکات برای خرید استابلایزر چیست؟
بعد از اینکه متوجه شدیم استابلایزر چیست، حالا نوبت آن است که نکات مهم در خرید استابلایزر را با هم بررسی کنیم. گر چه که این نکات از دل همان مطالب ذکر شده استخراج می شوند اما بد نیست این موارد را به صورت یک جمع بندی و چک لیستی همواره به همراه داشته باشیم تا در هنگام خرید استابلایزر، موردی از قلم نیوفتد.
این نکات را میتوان اینگونه جمع بندی کرد:
- در هنگام خرید استابلایزر حتما توجه ویژه ای به توان مد نظر خود داشته باشید تا دستگاه استابلایزری ضعیف تر از مجموع توان دستگاه های خود خریداری نکنید. این کار را می توانید با جمع کردن توان هر وسیله به طور مجزا یا مشاوره گرفتن از کارشناسان انجام دهید.
- با توجه به وجود انواع تکنولوژی ها در ساخت دستگاه های استابلایزر، در هنگام خرید حتما به فناوری آن و نحوه نگهداری آن توجه کنید. عموما استابلایزر های رله ای برای استفاده های نرمال خانگی مناسب هستند ولی برای تجهیزات حساسی که نیازمند تثبیت دقیق ولتاژ هستند، به نوع دیگری احتیاج است. ترانس های سروو موتوری هم خیلی زود به تعمیرات و تعویض قطعات نیاز پیدا می کنند؛ به همین دلیل استابلایزرهای الکترونیکی سوئیچینگ برای این موارد توصیه می شود که هم دقت بالایی دارند و هم نیاز به تعمیر نگهداری خاصی ندارند.
- همچنین با توجه به نسخه های مختلف چینی، ایرانی یا حتی اروپایی در ایران، پیش از خرید باید توجه کنید که تاییدیه های فنی آن دستگاه استابلایزر چیست. حتما از اصل بودن ترانس ها اطمینان حاصل کنید.
- خدمات پس از فروش مناسب یکی دیگر از نکات مهم در خرید استابلایزر است که پس از نیاز به تعمیرات استابلایزرها اهمیت مییابد.
- در آخر هم قیمت منصفانه با توجه به آنچه که هر استابلایزر در اختیار شما می گذارد میتواند یکی از معیارها در خرید استابلایزر باشد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.