درباره استنلس استیل و انواع ورق

استنلس استیل چیست؟

استنلس استیل یا همان فولاد ضد زنگ یکی از محصولات فولادی است که در برابر اکسید شدن مقاومت می کند و از حداقل میزان ۱۱ درصد کروم، حداکثر ۱.۲ درصد آن از کربن تشکیل شده است. یکی از مهم ترین مزایای استنلس استیل این است که در برابر خوردگی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و با افزایش کروم نیز بیشتر هم می شود.

گفتنی است از کاربردهای این ورق می توان به ساختمان سازی، ظروف آشپزخانه، وسایل جراحی و پزشکی، برای کارخانه های بزرگ صنعتی همچون ماشین سازی و پالایشگاه و پتروشیمی اشاره کرد. همچنین این محصول در صنعت کاغذسازی، تصفیه آب و فرآورده های غذایی نیز نقش بسزایی دارد.

استلنس استیل

انواع استنلس استیل:

  • استنلس استیل ۳۰۴:

یکی از دلایل اصلی استفاده از استنلس استیل  ۳۰۴، با دوام و ضد زنگ بودن آن ها در شرایط محیطی مرطوب است. مقدار نیکل و کروم موجود در این سری ۸% و ۱۸% است. وجود این عناصر باعث خاصیت ضد زنگی استنلس استیل می شود. کربن موجود در آن نیز کمتر از ۰/۰۸ % است که باعث کاهش خاصیت آهنربایی در استنلس استیل می شود. استنلس استیل های سری ۳۰۴  یکی از پر مصرف ترین نوع استیل می باشند.

  • استنلس استیل ۳۱۶:

مقدار کروم موجود در این گرید ۱۸% و میزان نیکل ۱۲% است. افزایش نیکل و هم چنین دارا بودن ۳% عنصر مولیبدن در این سری نسبت به سری ۳۰۴ باعث افزایش مقاومت در قبال خوردگی شیاری و حفره دار شدن می شود؛ درواقع به همین دلیل برای محیط های اسیدی و نمکی گزینه بهتری خواهد بود. از اینرو برای استفاده در آزمایشگاه ها و صنایع پزشکی بسیار پرکاربرد است.

  • استنلس استیل ۳۰۹:

این گرید از استیل به فولادهای نسوز معروف هستند و از نظر مقاومت در برابر خوردگی بین  سری ۳۱۶ و ۳۰۴ است. عناصر نیکل و کروم موجود در آن از سری ۳۰۴ بالاتر است به همین دلیل نسبت به این سری در دماهای بالا مقاومتر است و به دلیل اینکه فاقد عنصر مولیبدن است نسبت به سری ۳۱۶ از مقاومت کمتری برخوردار است.

  • استنلس استیل ۳۱۰:

سری ۳۱۰ استنلس استیل مانند گرید ۳۰۹ یک نوع فولاد نسوز می باشد  و برای کاربردهایی با درجه حرارت بالا مناسب است. مقدار کروم و نیکل نسبتا بالای این سری باعث افزایش مقاومت آن ها در دمای بالا و قابلیت جوش پذیری بالای آن ها شده است.

  • استنلس استیل ۴۳۰:

نوع ۴۳۰ در محیط با شرایط خوردندگی کم و میزان دمای متوسط دارای مقاومت است. این سری فاقد نیکل  و مولیبدن است، به همین دلیل از سایر نوع های استنلس استیل ارزانتر است. برای ساخت تجهیزات آشپزخانه صنعتی، قطعات ماشین لباسشویی، ترمیم خودرو، تولید سقف صنعتی و پوشش دیوار و …  استفاده می شود.

استنلس استیل

علل اساسی برای به کارگیری استنلس استیل:

دلایل زیادی برای استفاده از استیل وجود دارد که در اینجا به عمده ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • طول عمر:

یکی از مهم ترین علل به کار گیری استنلس استیل طول عمر آن است. این محصول بسیار پایدار است و در مقابل خوردگی و لکه نیز استقامت زیادی دارد و برای مدت زمان زیادی دارای زیبایی بصری است.

  • بهداشت:

این ورق فولادی پرکاربرد به علت اینکه پر منفذ نیست محیطی برای گردآوری و رویش میکروب و باکتری ها ندارد و از این لحاظ مورد تصدیق متخصصان بهداشت مواد غذایی است.

  • بی اثر بر مزه و طعم غذا:

ابزار آلات پخت و پزی که از این ورق تهیه می شوند با توجه به، به کار گیری ادویه های گوناگون، تعاملی نشان نمی دهند و با مواد غذایی به هیچ عنوان تلفیق نمی شوند از این رو بر طعم و مزه غذا اثر نخواهند گذاشت.

  • استقامت در مقابل گرما:

از دیگر علل به کارگیری این فولاد استقامت آن در مقابل گرما است. در حقیقت این ورق یک فولاد ضد زنگ می باشد که به هیچ عنوان کرک و فاچ نمی شود. تاب این محصول در مقابل شکستن و خرد شدن خیلی زیاد است.

استنلس استیل

کاربرد استیل در صنایع پزشکی و داروسازی:

در محیط های پزشکی و دارویی نیاز زیادی به استریل کردن تجهزات و لوازم وجود دارد، به همین دلیل هم نیاز به استفاده از محصول مقاوم در برابر خوردگی است، به همین دلیل هم از محصولات ساخته شده با آلیاژ استیل در ساخت، تجهیزات دندان پزشکی، لوازم جراحی، مفاصل و ارتروز های مصنوعی و… استفاده می شود. در صنعت تولیدات دارو هم از استیل برای ساخت لوله، مخازن و ماشین آلات استفاده می شود. 

کاربرد استیل در معماری و ساخت و ساز:

شاید بتوان گفت اولین کاربرد استیل در صنعت ساخت و ساز و معماری بوده است، از انجایی که فولاد ضد زنگ از ظاهر و کیفیت مناسبی برخودار است در دکوراسیون بسیار مورد استفاده است، همچنین مقاومت آن در برابر خوردگی سبب شده است که در ساخت نمای خارجی ساختمان ها نیز کاربرد ویژه ای داشته باشد.  

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد