بررسی تخصصی ترازوی دیجیتال

مقدمه:

پیش از این، در مقالات دیگر به بررسی ترازو ها، کاربرد هایشان و انواع مختلف آن ها پرداختیم و تعداد زیادی از آن ها را به شما معرفی نمودیم. حال بر آنیم تا در این مقاله به طور تخصصی درباره ترازو های دیجیتال، تفاوت آن ها با ترازو های قدیمی، کاربرد آن ها در علم، صنعت و … و اهمیت استفاده از آن ها صحبت کنیم.

ترازوی دیجیتال

تفاوت ترازو با مفهوم امروز با ترازو قدیمی در چیست؟

تفاوت زیادی مابین ترازو دیجیتال و ترازوی قدیمی وجود دارد برای نمونه ترازو های قدیمی به صورت عقربه ای بوده و گاهی نیز سنگی و توزین بر اساس سنگ هایی صورت می گرفت که از جنس آهن بودند و در کفه ی سنگ آهنی با وزن مشخص قرار می گرفت و در کفه دیگر کالا توزین می گشت در نمونه های ترازوی عقربه ای نیز توزین با لودسلی که به نمایشگر عقربه ای اتصال داشت صورت می گرفت و وزن با عقربه ها تغییر می نمود.

امروزه حتی برخی از ترازو های دیجیتال دارای نمایشگر LCD و LED بوده که نتیجه توزین را به صورت اعداد در نمایشگر به نمایش در می آورند؛ از سویی نیز علاوه بر توزین محاسبه، قیمت کالای مورد توزین را نیز انجام می دهند و دارای حافظه کیبردی برای ثبت نام و قیمت واحد می باشند؛ در انتها این محصول قابلیت محاسبه کل فاکتور را داشته و با صدور فاکتور فروش برای مشتری و ذخیره اطلاعات در حافظه دستگاه اطلاعات را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه برای فروشگاه امکان انتقال دارد.

لودسل در ترازو دیجیتال چیست؟

لودسل یا حسگر توزین بزرگ ترین وجه تمایز هر یک از انواع ترازو دیجیتال در قیاس با هم است. این قطعه تعیین کننده میزان دقت و قدرت انواع ترازوی دیجیتال است. لودسل را می توان قلب ترازو دانست. وسیله ای که مقدار فشار وارد شده به سینی را با حسگر های دقیق دریافت می کند و میزان آن فشار را در فرایندی استاندارد به عدد تبدیل می کند تا در صفحه نمایشگر نمایان شود. لودسل در تمام انواع ترازوی دیجیتال وجود دارد. از کوچک ترین ترازو ها تا بزرگ ترین ترازو ها. با این حال دو تفاوت در میان لودسل‌ ها وجود دارد. نخست اندازه و دوم دقت.

لودسل

ترازو هرچه کوچک تر باشد و زمینه کاری آن حساس تر باشد، مانند ترازوی آزمایشگاهی یا ترازوی زعفران و ترازوی طلا، لودسل کوچک تر است و حساس تر. و هرچه ترازو دیجیتال بزرگ تر باشد و با اقلام و اجناس سنگین تر سر و کار داشته باشد، مانند ترازوی فروشگاهی، لودسل قاعدتا باید بزرگ تر باشد و در عین حال حساسیت آن نیز کمتر می شود. البته استثناهایی هم وجود دارد. برای مثال انواع ترازوی زیرپایی دیجیتال که از دسته بندی ترازوی خانگی است، می تواند تا ۱۵۰ یا ۱۸۰ کیلوگرم را با دقت ۱۰۰ گرم وزن کند. با این حال لودسل آنچنان بزرگی هم ندارد.

کاربرد های ترازوی دیجیتال:

  • کاربرد ترازوی دیجیتال در تجارت:

می توان گفت پرکاربردترین محل استفاده از ترازو های دیجیتال در تجارت است. برای وزن کردن اجسام در میوه و سبزی فروشی ها، قصابی ها و سوپرمارکت ها. این ترازو ها معمولا قابلیت ذخیره سازی قیمت واحد اجسام را دارند و به دستگاه ثبت فاکتور متصل می شوند که بلافاصله بعد از وزن میوه ها، قیمت آن ها را محاسبه کرده و مجموع را بصورت کاغذی چاپ و در اختیار مشتری قرار دهد.

  • کاربرد ترازوی دیجیتال در علم:

برای اندازه گیری وزن در مقیاس بسیار کوچک و ریز، مختص اندازه گیری وزن اجسام و فلزات بسیار کوچک.

  • کاربرد ترازوی دیجیتال در طلافروشی:

نوع خاصی از ترازو های دیجیتال با دقت اندازه گیری صدم گرم یا حتی هزارم گرم برای اندازه گیری دقیق وزن این فلز گران بها کاربرد دارد.

ترازوی دیجیتال

چرا باید از ترازوی دیجیتال استفاده کرد؟

استفاده از ترازوی دیجیتال یا باسکول دیجیتال از جهات مختلفی حائز اهمیت می باشد، ترازوی دیجیتالی دارای حساسیت بالا در توزین می باشد که با محاسبه دقیق وزن در مدت زمان اندکی در اکثر فروشگاه ها جایگزین ترازو قپانی گردیده است. دیجیتال با داشتن نمایشگر وزن، قیمت واحد، قیمت کل روند توزین را برای مشتری واضح نموده و از صحیح بودن فروش آگاه می نماید و این خود امر حائز اهمیتی می باشد که در ترازو ساده رعایت نمی گردید.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد