تاریخچه جک:
با گذشت زمان و با توجه به نیاز های روزمره در صنعت، جک های هیدرولیک در فرم های متفاوتی از قبیل جک سوسماری، جک روغنی و جک گاراژی به بازار ارائه شد. پیدایش جک هیدرولیک را می توان به چندین سال پیش ارجاع داد. زمانی که ریچارد داگن مخترع جک های هیدرولیک یک مغازه اتومبیل دایر کرد. در سال ۱۸۵۱ او به خاطر ابداع جک هیدرولیک گواهی ثبت اختراع دریافت کرد. در سال ۱۸۵۵زمانی که اوجهت کار بر روی یک موتور بخار آن را به بالای سطح برد توجه رهگذران را به خود جلب کرد.
جک سوسماری چیست و چه کاربردی دارد؟
این وسیله که از جمله تجهیزات گاراژی به شمار می رود جهت بلند کردن خودرو و یا هر وسیله نقلیه دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. جک های سوسماری طوری طراحی و ساخته شده اند که توانایی این را دارند تا هر نوع خودرویی را بلند کنند. جالب است بدانید که این وسیله کاربردی با اتصال یک زنجیر به آن، قابلیت تبدیل شدن به وینچ یا بالابر را دارد. این نوع از جک ها به طور معمول جهت تعمیر خودرو و تعویض چرخ کاربرد دارند و از بهترین جک ها برای ماشین های ۴WD است. لازم است بدانید که این وسیله در تعمیرگاه ها علاوه بر تعمیر خودرو، جهت بیرون آوردن آن از چاله نیز منناسب است.
از دیگر ویژگی های خوبی که این ابزار دارد این است که دارای سیستم ایمنی می باشد یعنی در ساخت آن ویژگی های امنیتی برای حفاظت از کاربر نیست در نظر گرفته شده است.
وقتی در حداقل و حداکثر ارتفاع است و یا باری بیش از ظرفیت، به آن اعمال شده، از حرکت بازایستاده و متوقف می گردد. به طور کلی باید گفت، در هر حالتی در صورتی که از حالت نرمال خارج شود، سیستم ایمنی وارد عمل شده و جک را متوقف می کند. جهت استفاه بهینه از این نوع جک ها بهتر است آن را در وسط خودرو قرار دهید چرا که این وسیله باید خودرو را طوری بالا ببرد تا فاصله لاستیک با زمین حداقل سی سانتمتر باشد. در صورت استفاده از آن در زمین های شنی یا غیر آسفالت، زیر آن صفحه فلزی یا چوبی قرار دهید که ضخامت این صفحه متناسب با نوع خودرو متغیر باشد.
انواع جک سوسماری:
جک های سوسماری در ظرفیت های مختلف و با ارتفاع های گوناگون تولید میشوند. عموماً این ابزار با توجه به ظرفیت دسته بندی و نامگذاری می شود (برای مثال جک سوسماری ۲ تُن یا ۳ تُن) در واقع به طور کلی انواع جک های سوسماری عبارتند از:
-
جک سوسماری کورسی:
این نوع جک طول کمی داشته و ارتفاع آن در حالت خوابیده حدوداً ۷ سانتی متر است و برای کار بر روی خودروهایی که اسپرت بوده و یا ارتفاع خودرو را پایین آورده اند مناسب میباشد. این نوع جک در ظرفیت های بین ۲ تا ۳ تُن در بازار موجود است.
-
جک سوسماری پایه بلند:
پر استفاده ترین و پر کاربردترین جک در تعمیرگاه ها و اتو سرویس های تعویض روغنی و لاستیک فروشی ها به شمار میرود و به واسطه داشتن طول بلند قابلیت بلند کردن دو چرخ را با تنظیم نقطه تعادل دارد، این نوع جک ها درظرفیت های ۳ تا ۵ تن تولید و به بازار عرضه میشوند.
-
جک سوسماری بادی:
از این جک ها برای بالا بردن خودروهای سنگین همچون کامیون ها و اتوبوس ها استفاده میکنند. مکانیزم عملکرد این ابزارها همانند جک سوسماری بوده تنها با این تفاوت که در سیلندر این جک ها فشار باد، روغن را انتقال داده و خودرو را بالا می برد و برای پایین آوردن جک شیر تخلیه باز شده و با فشار باد برمیگردد. این نوع جک ها در ظرفیت های ۲۲ ، ۳۵ و ۵۰ تن و در حالت های ۲ مرحلهای تلسکوپی مانند ۵۰/۲۵ تن و یا ۳ مرحلهای مانند ۱۵/۲۵/۵۰ تن در بازار موجود می باشند و دارای قدرتی فوق العاده هستند.
یک جک سوسماری باید دستهای با چرخش ۳۶۰ درجه داشته باشد به علاوه برای افزایش استحکام و دوام محصول، این ابزار عموماً با بدنه ای کاملا فلزی تولید میشود همچنین بهتر است از رنگ کوره ای برای رنگ آمیزی بدنه استفاده شود تا از زنگ زدگی و خوردگی بدنه جک جلوگیری شود.
اصلی ترین تفاوت جک سوسماری و روغنی:
- جک های روغنی قادر به بلند کردن یک طرف از خودرو هستند. این در حالی است جکهای سوسماری به صورتی طراحی شده اند که می توانند کل خودرو را از سطح زمین بلند کنند.
- جک های سوسماری تحمل وزن های سنگین و سنگین تر از قدرت تحمل جک های خودرو را دارا می باشند.
- جک های سوسماری توانایی این را دارند که در هر قسمتی از خودرو قرار بگیرد.
- جک ها، ماشین را تا فاصله کمی بلند می کنند، در صورتی که سوسماری ماشین را تا فاصله ۱ متری نیز بلند می کند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.