جک هیدرولیک و انواع آن/ سیلندر هیدرولیک

جک هیدرولیک چیست؟

سیلندر هیدرولیکی یا جک هیدرولیک، یک محرک خطی است که با انرژی هیدرواستاتیک کار می کند. محرک خطی، یک وسیله مکانیکی می باشد که برای ایجاد نیرو در یک خط مستقیم، چه فشار دادن و چه کشیدن، مهندسی شده است. انرژی هیدرواستاتیک، محرک توانایی سیلندر در ایجاد نیروی خطی بوده و توسط پمپ هیدرولیک ایجاد می شود (یعنی تبدیل می شود). انرژی هیدرولیکی، ترکیبی از سیال تحت فشار و حجم یا سرعت سیال است که در آن حرکت کرده و به ترتیب، به صورت فشار و جریان بیان می شود.

تاریخچه استفاده از جک هیدرولیک ها:

در کل باید گفت که کنترل حرکت مایعات امر جدیدی نیست، سالیان سال از این پدیده برای تولید انرژی استفاده شده است. در واقع، توان سیال، اصطلاحی است که از این ایده گرفته شده است، برای مثال مردم باستان از آب برای فشار اهرم ها و چرخاندن چرخ استفاده می کردند، در نتیجه این اصل امروزه نیز برای تولید نیروهای قدرتمند اعمال می شود. فیزیکدان فرانسوی، بلیز پاسکال، متوجه شد که مقدار معینی از مایع، در همه جهات نیروی یکسانی را اعمال می کند و می توان این نیرو را کنترل کرد سپس در سال ۱۷۹۵ اولین پرس هیدرولیک توسط جوزف براما ثبت اختراع شد اما بعدا مشخص شد  که روغن، به دلیل خاصیت های خاص مانند تراکم بیشتر، خورنده نبوده، بارهای بیشتری را تحمل می کند و در برابر تبخیر مقاومت می کند درنتیجه مایع هیدرولیکی بهتری نسبت به آب است.

اجزای تشکیل دهنده جک هیدرولیک:  

بدنه سیلندر

این قسمت، بدنه اصلی استوانه ای شکل دستگاه می باشد که برای نگه داشتن فشار استفاده می شود. بشکه های سیلندر دارای دوام و مقاومت بالا برای استفاده، مقاومت در برابر خوردگی بوده و دارای سطحی صاف از داخل، می باشند.

پایه سیلندر

این قسمت به عنوان کلاهک سیلندر نیز شناخته می شود که در انتهای محفظه فشار به جهت آب بندی استفاده می شود. اندازه کلاهک، توسط تنش خمشی تعیین می شود. این کلاهک ها می توانند به بدنه جوش داده شده و یا با استفاده از پیچ و مهره و طناب به هم متصل شوند.

پیستون

پیستون دو محدوده فشار موجود در داخل بشکه را از هم جدا می کند. انبساط و جمع شدن سیلندر، به دلیل اختلاف فشار بین دو طرف پیستون است.

میله پیستون

یک میله پیستون به عنوان یک اتصال بین محرک هیدرولیک و اجزای دستگاه است عمل می کند و برای جلوگیری از نشت و آب بندی مناسب، بسیار دقیق و صیقلی است.

ساختار جک هیدرولیک

 

انواع جک هیدرولیک:

جک (سیلندر ) هیدرولیک یکطرفه

  1. سیلندر یکطرفه هیدرولیک ، فقط دارای یک پورت ورودی و خروجی روغن می باشند که ورود و خروج روغن از آن طریق صورت میگیرد.
  2.  زمانی که روغن با فشار از طریق پورت به داخل محفظۀ سیلندر تغذیه می‌شود، شافت حرکت کرده و نیرو لازم جهت جابجایی کالا ایجاد می شود.
  3. حرکت شافت یا رو به جلو Pushing و یا رو به عقب یا کششی Pulling می باشد.
  4. با خروج روغن از پورت ورودی، شافت به حالت اولیه بازگشته و نیازی به فشار روغن نمی باشد.
  5. نیروی برگشت شافت به حالت اولیه از یک منبع خارجی (برای مثال یک الکتروموتور یا یک جک هیدرولیک دیگر و….) یا از طریق وزنی که روی جک هیدرولیک قرار دارد (این مورد اغلب در بالابرها وجود دارد) ایجاد می شود که در بعضی از سیستم‌ها از فنر هم برای برگشت شافت، استفاده می‌کنند.
  6. در رابطه با ایراد های این سیستم می توان گفت که که هیچ کنترلی بر سرعت برگشت وجود نداشته و در مواردی که نیاز به کنترل حالت برگشت وجود دارد باید از سیلندرهای ۲طرفه استفاده نمود.
  7. در برخی از جک ‌های یک طرفه که معمولا به شکل عمودی و رو به بالا کار می‌کنند، فقط وزن شافت عامل برگشت آن بوده که این سیستم تنها در مواردی که زمان برگشت عامل مهمی در سیستم کاری نباشد گزینه خوبی است.

جک هیدرولیک دوطرفه

  1. در سیلندرهای دو طرفه در هر دو سر سیلندر پورت ورود و خروج روغن تعبیه شده و هر دو حرکت رفت و برگشت جک، با فشار روغن انجام می شود.
  2. در زمانی که روغن به پشت پیستون فشار وارد می‌کند، حرکت رو به جلو شروع شده و بیشترین مقدار نیرو (که نسبتی مستقیم با سطح مقطع پیستون دارد) ایجاد می‌شود.
  3. هنگامی که کورس به آخر می‌رسد، روغن از سمت گلویی جک با فشار وارد شده و حرکت رو به عقب یا کششی انجام می شود.
  4. از آنجایی که در این حرکت به سطح مقطع کوچکتری از پیستون فشار روغن وارد می‌شود، نیروی اعمال شده در حرکت رو به عقب یا کششی همیشه کمتر از حرکت رو به جلو می‌باشد.

جک (سیلندر) هیدرولیک دوسر شفت

  1. نکته اول راجع به این مدل این است که این نوع از جک‌ های هیدرولیک دارای یک پیستون و دو شافت در دو سمت آن می‌باشند.
  2. از آنجایی که قطر دو شافت مساوی اند، نیرو و سرعت حرکت در هر دو جهت یکسان می باشد.
  3. استفاده از این نوع از جک هیدرولیک در سیستم‌هایی متداول است که نیاز باشد یک حرکت رفت و برگشتی (فشاری و کششی) متناوب به دو سیستم مجاور اعمال گردد.
  4. در طراحی این مدل از جک هیدرولیک یک پیستون، دو شافت و دو گلویی وجود داشته و آب ‌بند‌ های هیدرولیک باید هم در پیستون و هم در دو گلویی موجود باشند.
  5. در این مدل، کورس حرکت، سرعت خطی و نیروی اعمال شده در هر دو سمت پیستون برابر می ‌باشد.

جک (سیلندر) هیدرولیک تلسکوبی

  1. این مدل جک ها، شامل چند میل پیستون لوله ای هستند که sleeve (آستین) نامیده می شوند.
  2. اسلیو ها که معمولا چهار یا پنج عدد هستند به ترتیب قطرشان کاهش یافته و در داخل هم قرار می گیرند.
  3. زمانی که سیال هیدرولیک از طریق یونیت هیدرولیک وارد سیلندر می شود، بزرگترین اسلیو قبل از بقیه شروع به حرکت کرده و بعد از آن قطور ترین اسلیو و به همین ترتیب تا زمانی که آخرین اسلیو به پایان کورسش برسد این روند ادامه دارد.

جک تلسکوپی

کاربردهای جک هیدرولیک:

  • جک هیدرولیک در پرس هیدرولیک جهت وارد کردن نیرو به کار می رود.
  • این محصول، قابل استفاده در ماشین آلات ساختمانی و همچنین راهسازی (از چهار جک استفاده می شود ) می باشد.
  • از جک های هیدرولیک در بالابرهای هیدرولیکی کارگاهی نیز بهره می برند البته در این بالا برها از دو جک استفاده می شود.
  • در بالابر قیچی (بالابر ضربدری) نیز جک هیدرولیک به کار می رود.
  • جک هیدرولیک، در آسانسورهای هیدرولیکی خانگی هم قابل استفاده می باشد، در این آسانسور ها جک هیدرولیک به عنوان بازوی هیدرولیکی عمل بالا و پایین بردن کابین را انجام می دهد.

برترین برند های این محصول:

برند های مختلفی اقدام به تولید این محصول نموده اند اما از بهترین آن ها می توان به برند انرپک و برند پاورتیم آمریکا که در این زمینه تولیدات منحصربفردی داشته اند، اشاره نمود. همچنین تولیدات کارخانه رن چین (WREN) هم بسیار با کیفیت و قابل قبول است برای صنعتگران میباشد و طبیعی است که هزینه ی تهیه و خرید جک هیدرولیک برند رن پایین تر از تولیدات مشابه آمریکایی میباشد .

تهران تولز مفتخر به تامین و ارائه این جک ها به شما عزیزان می باشد.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد