همه چیز درباره دریل ستونی بخش 1

دریل ستونی

دریل ستونی چیست:

دریل ستونی یکی از ده‌ ها مدل دریل است که در ابعاد بزرگ طراحی و تولید می‌ شود. دریل ستونی مجهز به ستون به شکل ایستاده یا عمودی است. این ستون روی یک پایه سنگین که به آن میز کار می‌ گویند باید نصب ‌شود تا بتواند وزن آن را تحمل کند. این دریل به دریل ایستاده یا دریل عمودی نیز شناخته می‌شود. این نوع از دریل‌ها برای سوراخ‌کاری با دقت بالا، در قطعات مختلف و از متریال‌های مختلف مانند چوب نرم، چوب سخت و جنگلی، ام دی اف، نئوپان، تخته سه لا، فلز، پلاستیک و … استفاده می‌کنند. دریل ایستاده مانند یک دریل معمولی سوراخ ایجاد می‌کند. با این تفاوت که متریال‌ های قطور تر را سوراخ می‌کند. قطر سوراخ و زاویه ایجاد سوراخ نیز به کمک آن قابل تنظیم خواهد بود.

دریل ستونی

نحوه عملکرد دریل ستونی:

نحوه عملکرد دریل‌ستونی چندان پیچیده نیست. با روشن کردن دستگاه، نیروی برق بعد از عبور از موتور و چرخاندن آن، به تسمه و پولی اصلی و اولیه می‌رسد. این پولی چرخش را با تسمه‌ ای دیگر به پولی شفت یا اسپیندل منتقل کرده و بعد از چرخش آن، سه‌نظام دستگاه نیز می‌چرخد. حالا با شروع چرخش مته، دستگاه برای زدن سوراخ آماده است. با دستگیره و اهرم پیش رونده سه نظام بالا و پایین می‌شود و نوک مته توسط کاربر روی قطعه کار قرار می‌گیرد. عمق نفوذ مته هم توسط استاد کار تنظیم شده و بدین ترتیب با فشار بازویی و مته، سوراخ زده می‌شود. این ساده‌ ترین حالت کار دریل‌ستونی دستی است. ضمن اینکه امکان تغییر بازه سرعت چرخش و کم و زیاد کردن قدرت خروجی توسط دسترسی به تعویض جایگاه تسمه روی پله‌های پولی‌ ها وجود دارد.

انواع دریل ستونی:

برای تقسیم بندی دریل‌ستونی معیار های مختلفی وجود دارد. تعدادی از دریل های ستونی را بر اساس منبع تغذیه، گروهی بر اساس ابعاد دستگاه و برخی دیگر بر اساس مکانیزم کاری دسته بندی می کنند. برای مثال دریل‌ستونی گیربکسی و دریل‌ستونی تسمه ای بر اساس مکانیزم کاری تقسیم شده اند. اما رایج ترین نوع دسته بندی که شامل تمام دریل های ستونی باشد بر اساس کاربرد و چگونگی استفاده از آن ها است که شامل دو دسته زیر است:

  • دریل ستونی رومیزی:

این نوع دریل‌ستونی دقیقا مشابه اسم خود باید بر روی میز نصب شود. دریل‌ستونی رومیزی به صورت تسمه ای، گیربکسی، اتوماتیک و دستی وجود دارد. دریل‌ستونی رومیزی به گونه ای ساخته شده است که امکان انتقال آن به مکان های دیگر نیز وجود دارد. از این نوع دریل در کارگاه های نجاری، شیشه بری و… برای انجام سوراخ کاری های دقیق و ظریف استفاده می شود.

  • دریل ستونی ثابت:

با توجه به اسم این دریل امکان جابه جایی آن ها بسیار کم است. از آن جایی که قدرت بالایی برای سوراخ کاری دارند هیچ محدودیتی در استفاده از آن ها وجود ندارد و توانایی سوراخ کاری در فلز و الوار های ضخیم نیز توسط آن ها وجود دارد.

دریل ستونی

نکات مهم هنگام خرید دریل ستونی:

در زمان انتخاب و تهیه یک دریل‌ستونی باید فاکتور های مهمی را مورد توجه قرار دهید تا بهترین گزینه را مناسب با نیاز خود خرید نمایید. در ادامه به بررسی نکات مهم در انتخاب این دستگاه خواهیم پرداخت:

  • نوع دستگاه: 

دریل های ستونی به صورت عمده در دو نوع رومیزی و ثابت در بازار موجود می باشند. دریل های رومیزی از وزن سبک تر و ابعاد کوچکتری برخوردارند. در نتیجه حمل‌ونقل آسان تری نیز دارند. مدل های ثابت یا زمینی با وجود آن که سنگین تر هستند و حمل‌ونقل آن ها کمی دشوار است، اما قدرت بیشتری دارند.

  • سایز: 

سایز سه نظام در دریل‌ستونی با قدرت موتور رابطه مستقیم دارد و هر چه سایز سه نظام بزرگ تر باشد، موتور قوی تر و اجزای دریل ستونی نیز بزرگتر می شوند. هرچه سایز سه نظام کوچک تر باشد دریل های ستونی ارتفاع و چثه کوچک تری خواهند داشت و بر روی میز گذاشته می شوند.

  • توان: 

همانطور که مشخص است هر چه توان دریل ستونی بالاتر باشد، قدرت آن نیز بیشتر است و قابلیت سوراخ کاری مواد سخت تری را دارد. پس می بایست برای بررسی توان این دستگاه میزان وات آن را در نظر بگیرید.

دریل ستونی

  • سرعت: 

اکثر دریل های ستونی می توانند با سرعت های مختلف کار کنند تا امکان سوراخ کاری در سطوح مختلف برای کاربر فراهم شود. توجه داشته باشید که برای سوراخ کاری مواد سخت تر می بایست سرعت مته پایین تر باشد. سرعت در دریل های ستونی به وسیله جابه‌جا کردن تسمه در قرقره های بالای دستگاه انجام می شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد