بررسی تخصصی دستگاه مرغک

دستگاه مرغک

دستگاه تراش cnc:

پیش از صحبت کردن درباره دستگاه مرغک در تراش cnc لازم است که درباره دستگاه تراش cnc و نحوه عملکرد آن سخن به میان آوریم.

دستگاه تراش CNC (کنترل عددی کامپیوتر (CNC)) در انواع فن آوری ها و ماشین آلات جدید قرار داده شده. چنین دستگاهی که برای مجموعه وسیعی از فرآیند های تولید استفاده می شود به عنوان تراش CNC شناخته می شود.

دستگاه cnc

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، تراش های CNC مانند مولتی اسپیندل به سرعت جایگزین برخی از تراش های تولیدی قدیمی و سنتی شدند. تراش های CNC مزایای زیادی دارند:

  • به راحتی می توان آن ها را تنظیم و راه اندازی کرد.
  • آن ها تکرارپذیری فوق العاده ای را همراه با دقت درجه یک در تولید ارائه می دهند.
  • عمل برش هر ماده با استفاده از دستگاه تراش ” تراش کاری ” نام دارد.

نحوه عملکرد دستگاه تراش CNC:

یک تراش CNC به طور معمول برای استفاده از نسخه های مدرن ابزار و فرآیند های کار طراحی می شود. بخشی را می توان برای شخصی سازی طراحی کرد و مسیر های ابزار دستگاه اغلب با استفاده از فرایند های CAD یا CAM برنامه ریزی می شوند.

با این حال، یک برنامه نویس می تواند به صورت دستی یک قسمت یا مسیر ابزار را نیز طراحی کند. سپس پرونده رایانه ای G-Code در دستگاه CNC بارگذاری می شود و سپس دستگاه به طور خودکار قطعات مورد نظر را که برای طراحی آن ها برنامه ریزی شده است، تولید می کند.

دستگاه مرغک چیست؟

یکی از اجزای اصلی و مهم دستگاه های تراش، دستگاه مرغک می باشد که در سمت راست دستگاه جانمایی شده است و دقیقا با مرکز سه نظام و محور اسپیندل هم محور است و برای نگه داری قطعات طویل و جلوگیری از ایجاد لنگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دستگاه مرغک ابزاری بسیار مفید برای ساخت میل لنگ ها می باشد به این دلیل که با انحراف دستگاه مرغک به میزان دلخواه می توانیم شفت را از محور خارج کنیم و به براحتی به تولید میل لنگ ها بپردازیم.

قسمت بسیار مهم دستگاه مرغک، مرغک می باشد که از جنس ها و کیفیت های مختلف ساخته می شود که می توان به مرغک لوله مرغک ثابت مرغک گردان با سر تعویض شو مرغک گردان با سرعت باد و مرغک های شاخدار با سر تعویض شو اشاره کرد.
عموما در دستگاه مرغک از مرغک گردان استفاده می شود چون قسمت نوک مرغک باید همگام با قطعه کار دوران کند اما هرگاه بخواهیم از یک مرغک مجزا در داخل سه نظام برای تراشکاری میل لنگ ها استفاده کنیم باید از مرغک ثابت استفاده کنیم.

دستگاه مرغک

اجزای اصلی دستگاه مرغک:

  • بدنه:

کلیه قسمت های دستگاه مرغک روی این قسمت نصب شده است.

  • فلکه مرغک:

با چرخاندن فلکه مرغک در جهت موافق عقربه های ساعت استوانه مرغک به سمت بیرون حرکت می کند و با چرخاندن فلکه در جهت مخالف، عقربه های ساعت استوانه مرغک به سمت داخل حرکت می کند.

  • استوانه مرغک:

استوانه مرغک یک استوانه فولادی توخالی است که سوراخ آن به شکل مخروطی با شیب استاندارد است.

  • اهرم قفل کننده دستگاه مرغک:

توسط این اهرم می توان دستگاه مرغک را در هر جایی از ریل که لازم باشد، ثابت کرد.

  • اهرم قفل کننده استوانه مرغک:

توسط این اهرم استوانه مرغک در داخل بدنه مرغک ثابت می شود.

  • مرغک:

مرغک دارای یک دنباله مخروطی است که توسط این مخروط داخل استوانه مرغک جا زده و محکم می شود. گفتنی است که محکم شدن دنباله مرغک در داخل سوراخ استوانه مرغک ناشی از یکسان بودن وکوچک بودن زاویه آن هاست. قسمت سر مرغک مخروطی ۶۰ است که برای نگهداشتن قطعات بلند استفاده می شود. مرغک انواع مختلفی دارد که در شرایط مختلف از مرغک مناسب استفاده می شود.

مرغک

وظایف مرغک:

  1. جلوگیری از از ارتعاش قطعات
  2. بستن قطعات بلند با مرغک مهار می شوند
  3. تحمل وزن بیشتر بر روی ماشین تراش CNC

مرغک ها برای تنظیم نوک ابزار به کار می روند. درواقع به دلیل این که محور دستگاه مرغک با محور اصلی دستگاه، در یک راستا می باشد و چون مرکز قطعه کار جهت تنظیم نوک ابزار قابل تشخیص نیست، می توان نوک ابزار را با نوک مرغک تنظیم نمود.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. سلام و خسته نباشید،آیا با تراش ۳متر تبریز میتونیم لوله با وزن ۲۳۰۰کیلو بتراشیم،البته از لینت هم کمک میگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد