دستگاه پرس چیست؟
در تعریف این دستگاه باید گفت که دستگاه پرس، دستگاهی است که با کمک گرفتن از فشار، جهت برش یا شکل دادن مواد در زمان تولید محصول، کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. منابع تامین نیروی فشار در دستگاه های پرس متفاوت می باشند که انتخاب آن ها به عواملی چون میزان سختی، شکل و برش مواد بستگی دارد، از این منابع می توان به پنوماتیک، نیروی مکانیکی و هیدرولیک اشاره نمود که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:
-
پرس های دستی:
این پرس، با استفاده از نیروی انسانی کار می کند.
-
پرس های مکانیکی:
این پرس ها توسط قدرت موتور شروع به کار کرده و گاهی احتمال دارد که دارای یک چرخ حرکتی و یک مکانیسم کاهنده سرعت دنده ای یک مرحله ای یا مکانیسم کاهنده چند مرحله ای هم باشند.
-
پرس هیدرولیک:
در این دستگاه ها، نیرو توسط فشار روغن و یا فشار آب تامین می شود.
-
پرس های پنوماتیک:
در این دستگاه، فشار هوا تامین کننده نیروی مورد نیاز می باشد.
دستگاه پرس هیدرولیک چیست؟
از دستگاه های پرس هیدرولیک برای کشیدن، بریدن، پانچ، کمپکت، فرم دهی و خم کاری مواد فلزی یا غیر فلزی استفاده می شود. این دستگاه که بر مبنای انتقال نیرو در یک سیال طراحی شده است، قابل استفاده در متراکم سازی اشیاء گوناگون تحت فشار می باشد. در این دستگاه ها، مایع یا سیال هیدرولیک نقشی بسیار حائز اهمیت داشته و نیرو را انتقال می دهد. از این دستگاه ها که با دقت، سرعت و تناژ های متفاوتی تولید می شوند، در صنایعی مثل خودروسازی فورجینگ و بسیاری از صنایع دیگر استفاده می شود.
انواع دستگاه پرس هیدرولیک:
-
پرس های ایجاد لمینت:
پرس های ایجاد لمینت، متشکل از از دو صفحه برای گرم کردن و سرد کردن می باشند که با استفاده از این صفحه ها موجب سرعت بخشی به زمان انجام کار می شوند. با کمک این دستگاه های پرس، موادی همچون پلیمر می توانند بر روی کاغذ لمینت شوند. از این پرس ها در تولید کارت ویزیت، گواهینامه، کارت شناسائی، جلد کتاب ها و … استفاده می شود.
-
پرسهای دستی اهرمی:
از این پرس ها در اموری مثل صاف کردن و برش فلزات، ایجاد سوراخ و حک نوشته ها استفاده می شود. بیشترین کاربرد این محصول در امور سبک تر در تعمیرگاه ها یا کارگاه های کوچک می باشد. این پرس ها که در سایز ها و انواع گوناگونی عرضه می شوند، در مقایسه با دیگر پرس های هیدرولیک فشار بالایی را به وجود نمی آورند.
-
پرس های سی(C) فریم:
فریم و چارچوب استفاده شده برای این دستگاه ها مثل حرف C انگلیسی است در نتیجه اپراتور مربوطه به راحتی قادر به کار کردن با این دستگاه می باشد. بر خلاف سایر دستگاه های پرس هیدرولیک که دارای چندین فرآیند هستند، پرسهای سی فریم فقط شامل یک برنامه پرس کاری واحد هستند. از کاربرد های دستگاه پرس هیدرولیک C فریم می توان به صاف کردن، ترسیم و همچنین مونتاژ قطعه کار اشاره نمود. این پرس ها با بدنه C شکل خود، برای ایجاد فضایی کافی جهت حرکت آسان قطعات بوسیله اپراتور دستگاه گزینه مناسبی می باشند.
-
پرس های مونتاژ:
این پرس ها، متناسب برای مونتاژ و نگهداری قطعات هستند که از نیرویی بیش از نیروی مورد نیاز مونتاژ قطعات (فشار شدید ایجاد شده توسط پیستونها و مایعات هیدرولیک)، جهت انجام این امر، استفاده می کنند.
-
پرس های پاور:
این پرس ها که از آن ها در صنایع بزرگ استفاده می شود، به دو شکل کلاچی وجود دارند: کلاچ چرخش کامل و چرخش منقطع. متوقف کردن کلاچ های با چرخش کامل فقط در صورتی که میل لنگ یک دور کامل را بزند امکان پذیر است اما در مورد کلاچ های چرخش منقطع، کلاچ در هر زمانی می تواند متوقف شود. کار کردن با این پرس ها بسیار خطرآفرین بوده و به منظور استفاده از آن ها لازم است که نکات ایمنی لازمه اجرا شود.
مزایای استفاده از دستگاه پرس هیدرولیک:
- قابلیت تغییر سرعت کورس در حالت ایجاد نیروی ثابت
- عملیات دقیق و کاربری آسان
- قابلیت کنترل و اندازه گیری نیروی وارده به شکل الکتریکی
- انجام عملیات پرس با فشار از پیش تنظیم شده توسط کاربر
- قابلیت انجام عملیات خم کاری
- تعیین میزان نیروی لازمه از قبل (با توجه به نیاز قطعه کار)
- قابلیت انجام عملیات تاب گیری قطعه
- قابلیت انجام عملیات پانچ و برش و کشش قطعه
- تنظیم سرعت حرکت کورس
پرس هیدرولیک چگونه کار می کند؟
دستگاه های پرس هیدرولیک بر اساس اصل پاسکال، همچون یک سیستم هیدرولیک عمل می کنند. در واقع هر پرس هیدرولیک، دارای یک سری قسمت های اصلی قابل استفاده در سیستم های هیدرولیک می باشد که عبارتند از: لوله هیدرولیک، پیستون، سیلندر و … . این سیستم از دو سیلندر شامل سیلندر اصلی و سیلندری کوچکتر به نام اسلیو سیلندر تشکیل شده است که تغذیه سیستم از سیلندر کوچکتر انجام می شود، پیستون این سیلندر فشرده شده و روغن فشرده شده از طریق یک لوله به سیلندر بزرگتر جریان پیدا می کند، نیروی اعمالی بر روی پیستون سیلندر بزرگتر، سیال را به سیلندر کوچکتر برمی گرداند. نیروی اعمالی بر سیلندر کوچک، باعث ایجاد نیروی بزرگتری در خروجی سیلندر بزرگ می شود.
کاربرد دستگاه پرس هیدرولیک:
این دستگاه ها در امور مختلفی همچون:
- نازک کردن شیشه های داغ
- درست کردن قرص
- ساخت پودر در صنایع آرایشی بهداشتی
- تزریق پلاستیک
- تاب گیری
کاربرد دارند اما کاربرد اصلی این دستگاه ها در ۳ گروه اصلی جای می گیرد:
-
برای خرد کردن و اوراق کردن اتومبیل:
- پرس هیدرولیک، مهم ترین سیستم خردکننده اتومبیل است. در انجام این عملیات، یک موتور هیدرولیک فشار زیادی به مایعات داخل سیلندر وارد میکند که موجب بالا رفتن صفحات می شود سپس این صفحات، با نیروی زیاد و سرعت بالا بر روی خودرو فرود می آیند. در نتیجه این امر، موجب خرد شدن خودرو میشود.
-
گرفتن چربی از پودر کاکائو:
یکی از کاربرد های دستگاه پرس هیدرولیک در ابعاد کوچک است. هنگام پردازش دانههای کاکائو، مایع مخصوص شکلات به دست میآید. برای تهیه پودر کاکائو بدون چربی، این مایع در یک پرس هیدرولیک فشرده میشود. در نتیجه مایع به دست آمده بدون چربی بوده و در مراحل بعد برای تولید پودر کاکائو به کار گرفته میشود.
-
استفاده در صنعت چاقو و چاقو سازی:
دستگاه های پرس هیدرولیکی از بهترین موارد برای تولید چاقو و شمشیر سازی می باشند که فولاد خام مسطح را به شکل چاقو و خنجر در می آورند.
ما در تهران تولز مفتخر به ارائه این محصولات، برای شما عزیزان می باشیم.
سپاس