دستگیره های پنجره دوجداره

تاریخچه شیشه دوجداره:

قبل از پرداختن به دستگیره های پنجره دوجداره باید گفت که به طور دقیق، نمی توان زمان به وجود آمدن شیشه دوجداره را مشخص نمود اما بنابر تاریخچه پنجره های دوجداره، برای اویل بار در اسکاتلند به منظور گرم نگه داشتن داخل خانه از شیشه های دوجداره استفاده کردند. بعد از آن در سال ۱۹۳۰ یک مخترع به اسم هاون، صفحات عایق بندی ترموپین یا همان شیشه های دوجداره با مواد عایق بندی را اختراع کرد ولی از آنجایی که متریال های چارچوب مثل آلومینیوم بسیار گران قیمت بودند، دوجداره کردن شیشه ها مقرون به صرفه نبود؛ در نتیجه تا سال ۱۹۷۰ این موضوع امر رایجی به حساب نمی آمد. در ادامه به بررسی انواع دستگیره درب و پنجره دوجداره می پردازیم.

دستگیره پنجره

دستگیره چفت موشکی:

استفاده از این مدل دستگیره ها تنها در مواردی می باشد که پنجره ها کلنگی یا سرویسی بوده و از قسمت بالا باز شوند و چون ارتفاع زیادی دارند، به راحتی دسترسی به دستگیره امکانپذیر نباشد. این مدل دستگیره ها شباهت زیادی به چفت داشته و نحوه عملکرد آن ها به این صورت است که با کشیدنشان ضامن آزاد شده و لنگه باز می گردد.

دستگیره پنجره هتلی:

در اماکنی همچون هتل ها برای حفظ هرچه بیشتر ایمنی، بهتر است که پنجره ها اهرم دستگیره ندارند. دستگیره های هتلی بدون داشتن اهرم و هندل به منظور برطرف کردن این نیاز، طراحی و ساخته شده اند.

دستگیره باریک دوطرفه پنجره:

این مدل دستگیره ها از لحاظ طراحی و نوع کارکرد، شیبه به دستگیره پنجره های دو طرفه می باشند؛ اما محل پیچ و هندل در این دستگیره ها باریک می باشد. گفتنی است از این مدل دستگیره ها در پنجره هایی استفاده می شود که محل نصب دستگیره در قسمت بیرونی می باشد.

دستگیره یک طرفه پنجره Upvc:

این مدل دستگیره ها متداول ترین و پر استفاده ترین نوع دستگیره پنجره های دوجداره می باشد که در یک طرف بازشو نصب شده و به انواع ساده و سکوئستیک تقسیم بندی می شوند. این نوع دستگیره ها در اشکال گوناگونی طراحی و ساخته می شوند.

دستگیره مخفی پنجره دوجداره:

معمولا برای پنجره های دوجداره ریلی از این نوع دستگیره استفاده می شود. علی الخصوص در پنجره کشویی دو ریل که هر دو لنگه بصورت کشویی باز می شود و وجود دستگیره های دیگر، مانع باز شدن لنگه دیگر خواهد شد، حتما از این مدل دستگیره ها استفاده می شود.

دستگیره پنجره دوطرفه:

از این مدل دستگیره ها در زمان هایی استفاده می کنند که باز شو از هر دو طرف باز گردد. معمولا در پروژه هایی که محدود کردن هزینه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، از این دستگیره ها استفاده می کنند زیرا قیمت آن ها نسبت به دستگیره درب های سوئیچی کمتر می باشد. این دستگیره ها قفلی دارند که روی قسمت بالای دستگیره قرار گرفته است.

دستگیره پنجره دوجداره

دستگیره درب سوئیچی:

در درب های سوئیچی بالکن یا تراس ها از دستگیره هایی استفاده می شود که مقاومت بالاتری داشته، کلید خور بوده و دستگیره دو طرفه دارند. این دستگیره ها دستگیره های سوئیچی نام دارند.

دستگیره درب سرویسی:

همانند دستگیره درب سوئیچی این نوع دستگیره نیز از دو جهت باز و بسته می شود. اما با این تفاوت که دستگیره سرویسی فاقد سیلندر کلیدخور می باشد. در سمت داخلی، این دستگیره دارای چفتی است که موجب قفل شدن درب سرویس خواهد شد.

جنس دستگیره های پنجره دوجداره:

  1. بهترین جنس پنجره های دوجداره جنس های آلمانی و ترک می باشند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
  2. معمولا جنس دستگیره پنجره های دوجداره از پلاستیک یا آلومینیوم می باشد.
  3. برای ساخت این پنجره ها لازم است که از مواد و آلیاژ با کیفیت استفاده گردد تا در زمان نصب بر روی پنجره آسیب نبینند.
  4. برای سیلندر های این پنجره ها جنس برنج همراه با روکش آلومینیوم بهترین نوع می باشد.
  5. نوع سیلندر مصرفی نیز به مواردی مثل سایز، آکس و نوع پروفیل بستگی دارد.
  6. همچنین به این نکته باید توجه نمود که حتی اگر از بهترین نوع دستگیره ها استفاده کنید، در مدت زمان طولانی ممکن است دچار فرسودگی گردند. 

روش استفاده درست از دستگیره پنجره دوجداره:

برای استفاده طولانی مدت از دستگیره ها باید با روش درستی آن ها را باز و بسته نمود زیرا این موضوع در عمر دستگیره ها تاثیر بسیاری دارد. مثلا در هنگام باز و بسته کردن پنجره، نباید دستگیره را با فشار زیادی چرخاند؛ زیرا انجام این کار در مدت طولانی موجب آسیب دیدن اسپانیولت می گردد.

راهنمای خرید بهترین دستگیره پنجره دوجداره:

  • اهرم بلند و توپر دستگیره:

استفاده از اهرم توپر در دستگیره، موجب عملکرد بهتر آن می گردد. لازم به ذکر است که بلند بودن اهرم دستگیره باعث کمتر شدن فشار وارده به دستگیره و اسپانیولت شده و موجبات آسانی باز و بسته کردن پنجره را فراهم می کند. گفتنی است که در دستگیره های ارزان قیمت، تولیدکنندگان وزن و ارتفاع اهرم را کم کرده و باعث زود شکستن آن ها می شود.

  • ضخامت صفحه اصلی دستگیره:

در صورتی که صفحه اصلی، غیر استاندارد بوده و یا از کیفیت کمی برخوردار باشد، دستگیره یا تغییر حالت می دهد یا می شکند.

  • نقطه پرچ شدگی:

نقطه پرچ شدگی یا اتصال اهرم دستگیره به صفحه اصلی باید به کمک ماشین آلات استاندارد و واشر پلاستیکی مخصوص بین صفحه و اهرم انجام شود. این کار موجب حرکت روان دستگیره شده و از ساییدگی آن جلوگیری می کند.

  • شفت چهار پهلوی دستگیره:

به منظور جلوگیری از هرز شدن دستگیره یا تغییر حالت دادن شفت، لازم است که شفت چهار پهلو از آلیاژ با کیفیتی ساخته شود.

  • فنر دستگیره:

به یاد داشته باشید که دستگیره ها باید از فنر مرغوب برخوردار باشند تا موجب درست عمل کردن اهرم در حالت ۹۰ درجه شوند.

دستگیره پنجره دوجداره

  • زهوار های جای پیچ دستگیره:

لازم است که زهوار های جای پیچ از مقاومت کافی برخوردار باشند تا هرز نگردند. همچنین باید برای پیچ ها روکش پلاستیکی مخصوص تعبیه شود و پس از نصب باید روی آن قرار گیرد تا پیچ از دید پنهان شود.

  • مقاومت پروفیل دستگیره:

برای اینکه در زمان نصب و رگلاژ، مشکلی برای کارفرما ایجاد نگردد، میزان مقاومت دستگیره ها باید بالا باشد.

  • عایق بندی دستگیره:

عایق بندی با کمک چسب های مخصوص ایجاد می شود و نصاب پنجره دوجداره، تست های لازم را برای کارکرد صحیح پنجره انجام می دهد.

برای دریافت مشاوره بیشتر و تهیه دستگیره مورد نیاز خود، می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد