سیلندر هیدرولیک، انواع و کاربرد آن

سیلندر هیدرولیک

سیلندر هیدرولیک چیست؟

 سیلندر هیدرولیک وسیله است که انرژی ذخیره‌ شده در یک سیال هیدرولیک را به نیرویی در راستای یک خط مستقیم تبدیل می‌کند و اغلب برای تولید حرکت و نیرویی خطی مورد استفاده قرار می‌گیرد. که به‌عنوان پیوندی بین کنترل هیدرولیک و دستگاه، در صنایع گوناگون مانند صنایع شیمیایی، ساخت ابزار، فشرده‌سازی و متصل سازی و… بکار برده می‌ شود. یکی از ویژگی‌های مهم سیلندرهای هیدرولیک این است که می‌ توانند در دمای خیلی گرم و یا خیلی سرد بدون مشکل و به‌ راحتی کار کنند. این وسیله به دلیل کارکردهای زیادی که دارد، در انواع صنایع و تولیدات صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

از این محصول برای تبدیل جریان مایع هیدرولیکی فشرده‌ شده به انرژی بهینه و مفید استفاده می‌ شود. به‌ طور کلی در صنعت هیدرولیک، برای حرکت، نگهداری و جابه‌جایی، از تمام کارکردهای هیدرولیکی سیلندر هیدرولیک بهره می‌گیرند.

سیلندر هیدرولیک

سیلندر هیدرولیک چه کاربردهایی دارد؟

  • کاربرد سیلندر هیدرولیک در صنایع فولاد:

از سیلندر هیدرولیک برای ایجاد حرکت خطی در انواع صنایع، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. سیلندر هیدرولیک یکی از تجهیزات مهم و پرکاربرد برای جابه‌جایی‌های عظیم است. این وسیله به دلیل قدرت و بازدهی بالا، تعمیر و نگهداری آسان، دقت و کارایی مناسب و حرکت دقیق و بدون انحراف کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنایع فولاد دارد.

  • کاربرد سیلندرهیدرولیک در صنایع شیمیایی:

سیستم‌های هیدرولیک در اکثر صنایع شیمیایی کاربردهای مختلف و متنوعی دارند. سیلندرهای هیدرولیک به دلیل مقاومت در برابر تجزیه و خوردگی، تحمل فشار زیاد و ضریب اطمینان بالا در صنایع شیمیایی بکار برده می‌شوند.

  • کاربرد سیلندرهیدرولیک در صنایع معدنی:

در ساخت انواع دستگاه‌های عظیم و صنایع معدنی، از سیلندرهای هیدرولیک، به دلیل سرعت‌بالا و تحمل فشار سنگین استفاده می‌شود. ازجمله مهم ترین کاربرد در صنایع معدنی می‌توان به دستگاه‌های حفاری، دستگاه‌های سنگ‌شکن، تجهیزات آسیاب و … اشاره کرد.

  • کاربرد سیلندرهیدرولیک در ساخت ماشین ‌آلات کشاورزی:

از جک هیدرولیک و سیلندر هیدرولیک در ساخت انواع ماشین‌آلات کشاورزی مانند ماشین‌های خرمن‌کوب و کلوخ شکن استفاده می‌شود. به‌طورکلی در بیشتر ماشین‌آلات کشاورزی برای انتقال و جابجایی از قدرت سیلندرهای هیدرولیک و توان سیال بهره می‌گیرند.

سیلندر هیدرولیک

  • کاربرد سیلندرهیدرولیک در دستگاه‌های صنعتی:

کاربرد سیستم هیدرولیک در دستگاه‌های صنعتی برای انتقال قدرت و سرعت می‌باشد. به دلیل بالا بودن توان قدرت و سرعت دقیق و قابل‌کنترل در سیلندرهای هیدرولیک، در اکثر دستگاه‌های صنعتی از این وسیله استفاده می‌شود.

  • کاربرد سیلندر هیدرولیک در صنایع خودروسازی:

امروزه در صنعت خودروسازی برای شکل‌دهی و ایجاد فرم بدنه خودرو بر روی ورق‌ها، از سیستم‌های هیدرولیک استفاده می‌گردد. پرس‌های هیدرولیک باقدرت زیاد و تناژ بالا جهت شکل‌دهی به بدنه خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرند. جالب است بدانید سیستم‌های هیدرولیک در قسمت فرمان و ترمز خودرو نیز بکار گرفته می‌شوند.

انواع سیلندر های هیدرولیکی بر اساس ویزگی هایشان:

  • سیلندر هیدرولیکی پلانچری:

به این سیلندر ها رام سلندر نیز اطلاق می شود که غالبا به صورت عمودی رو به بالا قرار داده می شوند این نحوه نصب کردن بدین علت است که تغذیه سیال به سیلندر دچار توقف اختیاری یا عدم اختیاری گردد وزن پیستون و شفت، باعث شوند که باز هم به وضعیت اولیه اش برگردد.

سیلندر هایی که در مراکز تعمیر اتومبیل از آن ها استفاده می شود نمونه های بسار خوبی از این نوع سیلندر ها هستند.

  • سیلندر هیدرولیکی تلسکوپی:

به این سیلندر ها سیلندر های چند مرحله ای هم گفته می شود. حداکثر تعداد مراحل کار این سیلندر ها شش مرحله می باشد و در مکان هایی استفاده می شوند که از فضای کمتری برخوردار است. ساختار این سیلندر ها به گونه ای است که قادر خواهند بود هم یک طرفه باشند وهم دو طرفه ، این سیلندر ها از کورس خیلی بالایی برخوردار هستند و بیشتر در جرثقیل ها و لیفتراک ها به کار گرفته می شوند.

سیلندر هیدرولیک

  • سیلندر هیدرولیکی کابلی:

سیلندر های کابلی قادر هستند که هم از سیستم های هیدرولیک و هم از پنوماتیک استفاده کنند این نوع از سیلندر ها می توانند نیروی بسیار خوبی را تولید کنند. سیلندر های کابلی در محیط هایی با فضای کم مورد استفاده واقع می شود.

  • سیلندر هیدرولیکی دیافراگمی:

طراحی این نوع از سیلندر ها بردو نوع است: با دیافراگم لبه تخت و دیافراگم لبه گرد، این دو نوع از سیلندر ها به هیچ عنوان نشتی در اطراف دور سیلندر ندارند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد