بررسی تخصصی دستگاه های فلز یاب

فلزیاب

دستگاه فلزیاب چیست؟

فلز یاب ها دستگاه های الکترونیکی با تکنولوژی و کارایی متفاوت که هر یک به روشی خاصی قادر به کشف فلزات دفن شده در زیر زمین ، دیواره ها و … هستند. فلزیاب ها کاربرد های زیادی دارند برای مثال در فرودگاه ها به عنوان گیت امنیتی یا بازرسی بدنی، در سازمان های نظامی برای کشف مین و سلاح و در صنایع و کارخانجات برای جلوگیری از ورود تکه های فلز به داخل بسته بندی محصولات از آن ها استفاده می شود. واکنش های مردم بعد از شنیدن کلمه فلزیاب بسیار متفاوت می باشد:

  • عده ای اولین چیزی که بعد شنیدن فلزیاب به ذهنشان می رسد، کشف گنج و طلا، زیرخاکی و گنج یاب است.
  • برخی نیز ممکن است به فکر پیدا کردن لوله، کابل و … در زمین و ساختمان ها بیوفتند.
  • افرادی هم به مسائل امنیتی در ورودی اماکن، فرودگاه ها و غیره فکر می کنند.

دستگاه فلزیاب

بخش های مختلف دستگاه فلزیاب:

  • جعبه کنترل:

این بخش در اصل مغز متفکر دستگاه فلزیاب می باشد. درواقع باید گفت تمامی عملیات کنترلی دستگاه، پردازش داده هایی که از سیگنال‌ ها می آید، نمایشگر و دریافت پالس‌ها در این بخش قرار می‌ گیرند.

  • تثبیت‌ کننده:

این قسمت از فلزیاب در حقیقت به قوام شکل دستگاه فلزیاب در حین حرکت کمک می‌کند و در واقع نقش حمایتی یا همان پشتیبانی را در دستگاه فلزیاب ایفا می کند.

  • کویل:

صفحه ای فلزی است که در قسمت پایینی فلزیاب در نزدیکی سطح زمین قرار می گیرد. همانطور که می دانید اساس کار فلزیاب با میدان مغناطیسی است که این صفحه در اطراف خود ایجاد می کند. بسته به نوع و کیفیت دستگاه اندازه این صفحه متغیر است و میدان‌ مغناطیسی با شدت های گوناگون ایجاد می کند.

  • شفت:

شفت فلزیاب میله‌ ای است که صفحه مغناطیسی را به جعبه کنترل یا در واقع مغز متفکر دستگاه وصل می‌ کند.

انواع فلزیاب ها و کاربرد هریک از آن ها:

فلزیاب ها انواع گوناگونی دارند و هر کدام از روش یا روش های ترکیبی گوناگونی برای ردیابی بهره می برند. ردیاب های پیشرفته حتی قادر به تفکیک جنس فلزات نیز هستند.

  •  فلزیاب های پالسی (VLF):

به فلزیاب های پالسی، فلزیاب VLF و فلزیاب تفریحی نیز گفته می شود. این فلزیاب ها کوچک و سبک بوده، عمق کاوش کمی دارند و دیسک آن ها کوچک است. عمق نفوذ این دستگاه ها معمولا حدود دو متر است این دستگاه ها دارای صفحه نمایشگر دیجیتالی پیشرفته هستند و برای استفاده در سطح خاک طراحی شده اند. داشتن قدرت تفکیک از ویژگی های این دستگاه  ردیاب فلزات است.

فلزیاب

  • فلزیاب تصویری (GPR):

این فلز یاب یک فلزیاب تصویری قوی محسوب شده که از تکنولوژی پیشرفته ای بهره می‌ برد. شیوه ارسال امواج در این سیستم ها همانند رادار می‌ باشد که پس از برخورد با فلزات در اعماق زمین، شروع به تشابه سازی از فلزات می‌ نمایند.

  •  فلزیاب حرفه ای (PI):

این نوع از ردیاب فلزات، از موارد فبلی بسیار قوی تر بوده و دارای قدرت بیشتری در ردیابی هستند. این ردیاب، بزرگ و سنگین است و اشخاص معمولا هنگام استفاده از آن، آن را به کمر خود می بندند. ردیاب فلزات PI، عمق نفوذ بالایی داشته و توانایی آشکارسازی تمامی فلزات را دارد اما قدرت تفکیک آن ها پایین است و فقط می توانند فلزات آهنی را از فلزات غیرآهنی تشخیص دهند.

  • فلز یاب TR، فلزیاب دارای فرستنده و گیرنده:

نوع دیگر ردیاب فلزات، TR نام دارد که انبوه یاب نیز نامیده می‌شوند. این همان فلزیابی است که برای کشف لوله های آب، فلزات بزرگ و امثال آن طراحی شده است. به همین جهت به آن ها انبوه یاب گویند. این دستگاه ها دارای دو دیسک، یکی در جلو و یکی در عقب خود هستند. دیسک جلویی عمل ارسال امواج و دیسک عقب، عمل دریافت امواج را انجام می دهد.

فلزیاب

طرز کار دستگاه فلز یاب:

جاروب کردن یا در واقع همان حرکت آهسته فلزیاب در نزدیکی سطح زمین اساسی  ترین مرحله کار با این دستگاه است. نکته اساسی به هنگام جاروب کردن، حرکت آهسته و با دقت و حوصله می باشد تا فرصت آنالیز امواج برای فلزیاب فراهم شود.
 
قبل از آغاز کار می توانید دستگاه فلزیاب خود را تست نمایید. با پنهان کردن سکه یا طلای خود در زیر زمین این کار را انجام دهید. جالب است بدانید که چنانچه بتوانید تفاوت فرکانس طلا با دیگر فلزات را در دستگاه فلزیاب خود بیابید در اصل شما یک دستگاه طلا یاب دارید.
 
با استفاده از چهار سنگ یا چهار تکه چوب، زمینی را به شکل فرضی محصور کنید. آن بخش از زمین را با دقت فراوان مورد جستجو قرار دهید. اگر در بخشی از این زمین، فلزیاب اخطار داد اطلاعات دستگاه را یادداشت کرده و پس از اسکن کامل آن منطقه مشخص شده، به کندن آن جا اقدام کنید.

حفر کردن یک حفره یا چاله تمیز، با ابعاد مناسب دقیقا در جایی که دستگاه فلزیاب اخطار داده است یک اصل اساسی جهت رسیدن به هدف است. فراموش نکنید که هرگز نباید دلسرد شوید. شاید شما بار ها شکست خورده باشید اما با اولین پیروزی، طعم تلخ همه شکست‌ های قبلی از یادتان می رود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد