قفل های حیاطی و انواع آن ها

قفل حیاطی چیست؟

با توجه به شرایط حال حاضر، باد گفت که حفظ ایمنی درب های ورودی ساختمان ها، منازل و کلیه اماکن از الزامات بدیهی افراد به حساب می آید. این قفل ها در انواع گوناگون و با کیفیت های متنوعی طراحی، تولید و به بازار عرضه می شوند؛ بنابراین، لازم است که با توجه به نیاز خود، بهترین نوع از قفل های حیاطی را انتخاب نماییم. در ادامه به بررسی عملکرد و انواع این قفل ها خواهیم پرداخت:

انواع قفل های حیاطی:

در کل قفل های حیاطی به دو نوع زیر تقسیم می شوند:

  1. قفل مکانیکی حیاطی
  2. قفل برقی حیاطی

قفل مکانیکی حیاطی:

در گذشته استفاده از این نوع قفل ها بسیار رایج بوده است زیرا این قفل ها، استحکام بسیار بالایی داشته و همواره مورد توجه کاربران قرار گرفته است؛ البته لازم به ذکر است که این قفل ها به مرور زمان، پیشرفت های بسیاری کرده اند و در حال حاضر با اشکال جدیدتری به بازار عرضه می شوند اما باز هم همان اصول ساختار مکانیکی سابق در آن ها اجرا شده است.

قفل حیاطی مکانیکی

 

اجزای تشکیل دهنده قفل های مکانیکی:

  1. قسمت اول، بدنه این قفل ها است که همواره جزء ثابت قفل های مکانیکی به حساب می آید.
  2. قسمت دوم، توپی قفل مکانیکی می باشد که همان قسمت داخلی این قفل ها بوده و در اشکال استوانه ‌ای، گلابی و دایره‌ای ساخته می شوند.
  3. قسمت بعدی، سوراخ های روی توپی و بدنه قفل مکانیکی بوده که بر روی بدنه و توپی قفل های مکانیکی وجود داشته و در امتداد هم و موازی با توپی استوانه ای ایجاد شده اند. هر سوراخ روی توپی دقیقا در راستای یک سوراخ روی بدنه قفل مکانیکی می باشد.
  4. همچنین بر روی بدنه قفل مکانیکی حیاطی سوراخ هایی وجود دارد که قسمت انتهایی آن ها بسته است. در انتهای این سوراخ ها، یک فنر و بر روی این فنر یک پین باریک استوانه‌ای از جنس برنج وجود دارد که به آن ساچمه گفته می شود.
  5. سوراخ هایی نیز روی توپی قفل مکانیکی هست که داخل آن ها ساچمه ‌هایی کله ‌قندی شکل وجود دارد؛ این ساچمه ها کوتاه بوده و طول های متفاوتی دارند. این ساچمه ها در واقع مکمل فرورفتگی های روی کلید است به این معنا که هر جا ساچمه بلند باشد، کلید به همان اندازه فرورفته است و بالعکس.

قفل‌های برقی حیاطی:

این مدل از قفل ها نسل جدید قفل های حیاطی هستند که با ایمنی بسیار بالاتر و تکنولوژی پیشرفته تر مورد توجه بسیاری از مشتریان قرار گرفته اند و جایگزینی برای قفل های مکانیکی به حساب می آیند. از لحاظ ظاهری قفل های حیاطی برقی کاملا مشابه قفل های حیاطی مکانیکی هستند و به آسانی بر روی درب های بیرونی هر مکانی نصب می شوند. در واقع برای نصب این قفل ها، هیچ نیازی به افراد متخصص و ماهر نمی باشد.

از ویژگی های این مدل قفل ها می توان به ضد سرقت بودن، داشتن ایمنی بسیار بالا، قابلیت کنترل تعدد افراد، داشتن زبانه ضد سرقت، گارانتی و ایجاد مسائل امنیت و حفاظتی اشاره نمود.

قفل حیاطی برقی

اجزای تشکیل دهنده قفل های برقی:

  • ریموت کنترل:

به وسیله ریموت کنترل و اکسس کنترل، به راحتی می توان قفل های برقی درب حیاط را از راه دور، باز و بسته نمود.

  • مرکز کنترل قفل برقی:

مرکز کنترل که با نام تابلوی فرمان شناخته می شود، بخش ارسال فرمان باز و بسته شدن قفل بوده که در واقع یک جعبه است که فرمان حرکت را از طریق بازو های متصل به خود و شاسی و جک می دهد.

  • سیستم فرمان رادیویی:

این سیستم، فرمان کاربر را دریافت کرده و به موتور های الکتریکی فرمان باز و بسته شدن می دهد. درواقع این قسمت، گیرنده فرمانی است که کاربر از طریق ریموت کنترل ارسال می کند.

  • چشمی ها و چراغ های مادون قرمز:

از این قسمت به منظور حصول اطمینان از عدم وجود هر نوع مانعی در مقابل درب در هنگام بسته شدن آن استفاده می گردد و مجهز به فرستنده و گیرنده مادون قرمزی هستند.

  • مولد:

این قسمت تامین کننده نیروی لازم به منظور حرکت جک، بازوها و موتور می باشد.

  • فلاشر:

این لامپ های چشمک زن به منظور ایجاد هشدار به عابرین در مورد وضعیت در نصب می شود و یکی از اجزاء مهم قفل های حیاطی برقی به حساب می آیند که بر روی درب حیاط متصل می شوند.

  • پایه های قفل برقی حیاطی:

در حال حاضر حفظ امنیت درب های اماکن مختلفی همچون خانه ها، مراکز مهم صنعتی، اداری و … به وسیله قفل های برقی تامین می شود؛ اما گاهی لازم است که قفل های مکانیکی و کلونی نیز در کنار درب و یا زیر دستگاه مرکزی نصب شوند تا در صورت لزوم از آن ها نیز بهره برداری کرد.

  • میکرسوئیچ:

این قسمت، بخشی از قفل برقی حیاطی است که در هنگام باز و بسته شدن در به صورت مکانیکی، باز و بسته می شود. به وسیله باز و بسته شدن میکروسوئیچ ها، جریان قطع و وصل شده و از همین طریق، موقعیت فعلی درب حیاط را به مرکز کنترل ارسال می کند.

اجزای قفل حیاطی برقی

کاربرد ها و مزایای قفل برقی حیاطی:

  • تسریع سرعت عمل و کاهش هدر رفتن وقت در مراکز اداری و صنعتی از مزایای مهم این قفل ها می باشد.
  • یکی از بهترین کاربرد های قفل برقی حیاطی، حفظ امنیت مراکز حساس و مهم از جمله مراکز نظامی، آزمایشگاه ها و انبار ها می باشد.
  • از قابلیت های این قفل ها می توان به قابلیت نصب بر روی کلیه در های اتومایتک منازل، پارکینگ، بیمارستان ها و … اشاره نمود.
  • داشتن قابلیت باز کردن درب پارکینگ به شکل اتوماتیک و بدون نیاز به پیاده شدن از خودرو یکی از بهترین ویژگی های این محصولات می باشد.
  • قابلیت باز شدن از طریق ریموت کنترل و و اکسس کنترل از مهم ترین ویژگی های این قفل ها می باشد.
  • کیفیت بسیار بالا و داشتن ضمانت یکی از بهترین خواص این قفل ها است.

در این مقاله سعی بر آن بوده است تا شما با قفل حیاطی برقی و انواع و ویژگی های آن ها آشنا شوید. در مقالات دیگر به تفصیل به نحوه عملکرد و دیگر ویژگی های این قفل ها خواهیم پرداخت. ما در تهران ابزار، مفتخر به ارائه این محصولات برای شما عزیزان هستیم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد