همه چیز درباره قیچی باغبانی و انواع آن

قیچی باغبانی

قیچی باغبانی چیست؟

قیچی های باغبانی ابزار مفیدی هستند که هنگام هرس و اصلاح شاخه های درختان کاملا به درد بخور هستند. به گونه ای که کار باغبانی بدون وجود آن ها لنگ می ماند. قیچی های هرس از لحاض زاویه فک های برش نسبت به دسته آن به دو دسته تقسیم می شوند؛ قیچی ها تیغه کج و قیچی های تیغه صاف یا معمولی. هر کدام از این حالت ها کار خاصی انجام می دهند و هنگام هرس به شاخه هایی برخورد می کنیم که برای هرس آن ها، آسان تر یا بهتر است که از یکی از این دو قیچی استفاده کنیم.

قیچی باغبانی

انواع قیچی باغبانی:

  • قیچی باغبانی جغجغه‌ای:

یکی دیگر از مدل‌ های قیچی باغبانی مدل جغجغه ای است. سیستم چرخ جغجغه به کار رفته در این ابزار کمک می کند شاخه های ضخیم را که احتیاج به قیچی های قوی دارند و نیروی دست زیاد‌تری می‌ طلبند، با وارد کردن نیروی کمتری ببریم.

  • قیچی باغبانی سرشاخه زن:

گونه‌ای از قیچی باغبانی است که برای بریدن شاخه‌ های بالایی درخت که دسترسی به آن‌ ها امکان پذیر نیست، استفاده می‌ شود. یک تیغه مشابه دیگر قیچی‌ های باغبانی دارد که به یک دسته بلند وصل است و فرد با ایستادن پایین درخت می‌ تواند به کمک میله بلند متصل به قیچی شاخه های بالایی را هرس کند.

  • قیچی باغبانی هرس:

نوعی قیچی باغبانی است که دسته‌ های بلندتر و تیغه‌ های قوی‌ تر دارد. از آن برای هرس شاخه‌ های ضخیم‌تر تا قطر ۵ سانتی‌متر استفاده می شود. دسته بلند آن که معمولا بین ۳۰ سانتی متر تا ۱ متر طول دارد، باعث می شود قدرت آن چند برابر بشود و نیروی بیشتری را وارد کند. برخی انواع این وسیله دسته‌های تلسکوپی دارند تا هم باعث افزایش قدرت آن بشود و هم دسترسی به شاخه‌های بالاتر را فراهم کند. این وسیله را بر خلاف قیچی‌های معمولی با دو دست نگه می دارند.

قیچی هرس

این قیچی هم مشابه قیچی باغبانی تیغه‌های معمولی یا سندانی دارد. در برخی مدل‌های این قیچی هم از سیستم جغجغه‌ای استفاده می کنند که باعث می شود نیروی کمتری برای بریدن شاخه صرف بشود. علاوه بر این مدل‌هایی هم هستند که از لولا‌های‌ ترکیبی استفاده می کنند. این سیستم دو لولا دارد. لولای اول قیچی را باز و بسته می کند و لولای دوم مشابه یک اهرم عمل می کند و باعث افزایش نیروی قیچی می شود و کمک می کند شاخه‌های محکم‌تر و ضخیم‌تر را بتوان با نیروی کم‌تر و راحت‌تر برید.

  • قیچی باغبانی شمشاد زن:

یک نوع دیگر از قیچی است که برای هرس کردن پرچین‌ها استفاده می شود. شبیه یک قیچی بزرگ است و دسته‌های بلند آن مناسب هرس قسمت بالایی پرچین‌ها و بوته‌های با شاخه‌های نازک است. به دلیل تیغه بلندش برای شکل دادن به بوته و همچنین بریدن بوته‌ها به شکل صاف و یک‌ دست مناسب است و می توان چندین شاخه را همزمان با آن برید که سرعت کار را بالا می برد.

  • قیچی باغبانی چمن زن:

برای کوتاه کردن چمن و دیگر گیاهان زمین پوش که برگی اند و شاخه‌های سخت و محکمی ندارند استفاده می شود. در صورتی که فضای بزرگی با چمن پوشانده شده معمولا از دستگاه چمن زن استفاده می شود اما اگر محدوده کوچک باشد، یا برای مرتب کردن لبه‌ها در هر مساحتی از این قیچی استفاده می‌کنند.

این محصول، شبیه یک قیچی معمولی است. در این نوع قیچی تیغه ممکن است به صورت افقی یا عمودی قرار گرفته باشد. تیغه‌های افقی برای زدن چمن کف و تیغه‌های عمودی برای مرتب کردن لبه‌های چمن است.

  • قیچی الکتریکی باغبانی:

این مدل ها، نوع جدیدی از قیچی های باغبانی اند که توسط باتری قابل شارژ کار می کنند و در حال عمومیت پیدا کردن می باشند. این قیچی معمولا به همراه باتری قابل شارژ، شارژر، لباس مخصوص حمل باتری و قیچی عرضه می شود. در این نوع قیچی، انرژی الکتریکی توسط موتور الکتریکی (سولنویید) که در بدنه قیچی تعبیه شده است به نیروی مکانیکی تبدیل و با اهرم بندی های پیش بینی شده تیغه متحرک را با نیروی کافی برای قطع شاخه به حرکت می اندازد.

قیچی باغبانی الکتریکی

از مزایای این نوع قیچی نسبت به نوع بادی عدم نیاز آن به تجهیزات اضافی مانند لوازم تولید باد است که همین امر باعث کاهش قیمت آن نسبت به نوع بادی می گردد. ظرفیت باتری از عوامل محدود کننده این قیچی است که طی ساعت کار مشخصی نیاز به شارژ مجدد دارد که البته با تهیه باتری اضافه می توان ساعت کار را افزایش داد. این قیچی در ظرفیت های مختلف ساخته شده است که براساس نوع کار تهیه و استفاده می گردد. توان مکانیکی قیچی و مقدار ساعت نگهداری شارژ باتری از عوامل مهم در انتخاب می باشد که هنگام خرید باید در جدول مشخصات فنی به آن توجه کرد.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد