معرفی انواع لوازم برقکاری

برقکاری

وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان:

وجود لوازم مخصوص در هرکاری موجب درست انجام شدن آن کار بوده و روند اجرای کار را به درستی هدایت می کند. به منظور انجام هرگونه برقکاری و سیم کشی در ساختمان هم ابزار مشخصی وجود دارند که استفاده از آن ها جهت حفظ ایمنی اشخاص و پیاده شدن درست کار، امری کاملا الزامی می باشد؛ زیرا هریک از این ابزار آلات با انجام قسمتی از کار موجب تکمیل آن می شوند. لذا شناخت این ابزار و یادگیری نحوه درست بکارگیری آن ها موضوع بسیار مهمی می باشد که در ادامه شما را با برخی از مهم ترین ابزارآلات این حوزه آشنا می نماییم.

سیم لخت کن:

سیم لخت کن که از ضروری ترین ابزارآلات سیم کشی به حساب می آید به منظور باز کردن عایق روی سیم به کار رفته و لازم است که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد زیرا انجام این کار بسیار مهم است. از لحاظ دندانه ها سیم لخت کن ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند وبا اینکه از مهم ترین ابزار آلات این کار به حساب می آیند از قیمت های مناسبی برخوردارند و تهیه آن ها کار سختی نیست.

سیم لخت کن

چسب نواری برق:

این چسب ها که در رنگ های مختلفی مثل سبز، مشکی، سفید، قرمز، آبی، زرد و … تولید می شوند نوعی چسب نواری با ویژگی کش سانی بالا در مقایسه با چسب نواری های عادی هستند که از چسبندگی بالایی برخوردارند و نوع طراحی آن ها به گونه ای است که محل اتصال دو سیم به یکدیگر را به خوبی پوشش می دهند.

متر:

همانطور که می دانید متر ها با دقت اندازه گیری یک میلیمتر مربع از جنس فولاد یا پارچه ساخته می شوند. انواع فلزی آن ها قابلیت ارتجاعی بودن داشته و از طریق آن امکان اندازه گیری قوس هم وجود دارد. برخی از انواع فلزی آن ها در زمان استفاده نکردن به صورت خودکار جمع شده و درون محفظه فلزی یا پلاستیکی خود قرار می گیرند. متر ها از ابزار مهم در حین انجام امور سیم کشی و برقکاری به حساب می آیند.

انبردست:

انبر دست ها دسته ای کلی از انبر ها می باشند که در بسیاری از امور صنعتی از جمله برقکاری کاربرد های فراوانی دارند. بیشترین کاربرد های آن ها در برش، گرفتن، پیچاندن، خم کردن یا صاف کردن سیم ها می باشد. همه برقکاران معمولا انواع مختلفی از انبردست ها را با خود حمل می کنند که سیم چین، انبردست و انبردست سیم لخت کن برخی از آن ها می باشند و از آن ها برای سفت کردن قفل، اتصالات و درپوش ها استفاده می شود.

پیچ گوشتی:

برقکاران از انواع پیچ گوشتی ها که یکی دیگر از ابزار های ضروری جعبه ابزار می باشند، برای شل کردن و چفت شدن قطعات مختلف سخت افزاری استفاده می کنند. بسیاری از متخصصان، پیچ گوشتی های متنوع و سازگار را با بیت های قابل تعویض حمل می کنند، بنابراین هیچ وقت گیر ابزار های مناسب نگهداری الکتریکی نیستند.

نوار چسب یا لنت:

نوار نازک پلاستیکی و چسبنده ای است که به منظور عایق بندی سیم ها استفاده می گردد و در واقع یکی از تجهیزات ساده اما مهم برای برق کشی ساختمان می باشد.

نوار چسب لنت

فاز متر:

فازمتر که از لحاظ ظاهری مشابه پیچگوشتی می باشد، به منظور تشخیص فاز یا نول بودن سیم ها به کار گرفته می شود و همینطور برای باز و بسته کردن پیچ ها هم به کار می رود.

فنر سیم کشی:

از فنر سیم کشی به منظور کشیدن سیم گیر افتاده و سیم‌ های سفت و محکم درون لوله‌ های برق یا PVC استفاده می شود. همچنین از روغن کابل هم برای آسان تر کشیدن سیم ها درون لوله ها استفاده می شود.

تستر ولتاژ القایی:

می توان گفت که تستر ولتاژ القایی یکی از ابزار های پیشرفته برای سیم کشی ساختمان است. این دستگاه بدون این که با مدار ارتباط مستقیم داشته باشد و با نزدیک شدن به آن، ولتاژ موجود در مدار را اندازه گیری کرده و آن را اعلام می‌کند. این وسیله در انواع اتوماتیک و دکمه دار وجود دارد و می‌تواند از قیمت‌ های مختلفی برخوردار باشد.

مولتی متر برای تست جریان:

اندازه گیری درست ولتاژ و جریان برق با مولتی متر یکی از وظایف مهمی است که بر عهده تمامی تکنسین ‌های برق می باشد. اندازه گیری دقیق ولتاژ، جریان و مقاومت الکتریکی برای یافتن منبع نوسانات اتصالی در فیوز از طریق مولتی متر انجام می شود.

جعبه تقسیم:

به طور کلی سیم کشی برق به دو صورت روکار و توکار انجام می‌شود. جهت انشعاب گرفتن از مدار های الکتریکی فرعی از مدار اصلی برق، برای بخش ‌های گوناگون ساختمان، از وسیله‌ای به اسم جعبه تقسیم استفاده می‌شود. جعبه تقسیم در دو مدل روکار و توکار و در اشکال مختلف با جنس‌های گوناگون ساخته می‌شود. جعبه تقسیم جایگاه اصلی ارتباط بین اجزای الکتریکی مدار می باشد.

جعبه تقسیم

دسته بندی کلی ابزار های سیم کشی برق ساختمان:

به طور کلی ابزار های مورد استفاده در حوزه برقکاری و سیم کشی به سه دسته تقسیم می شوند که در این مقاله برخی از مهم ترین های آن ها را برای شما توضیح دادیم اما باقی ابزار آلات هم معمولا خارج از این سه دسته نمی باشند که عبارتند از:

  • اولین قسمت مربوط به کار های کلی و مهمی می شود که زمینه و بستر لازم جهت سیم کشی برق را فراهم می سازند؛ اقداماتی نظیر کنده کاری و برش زنی که با تجهیزاتی مثل لیزر، شلنگ، ریسمان رنگی تراز و …. انجام می شوند.
  • قسمت دوم مربوط به جزییات انجام کار است که ابزار های مختلفی در این قسمت مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال سیم لخت کن، فاز متر، سیم چین، انواع پیچ گوشتی چهار سو، انبردست، چسب و …..
  • قسمت سوم به عنوان تکمیل کننده ی کار الکتریکی می باشد و وسایلی همچون دستگاه های تست کننده نشتی های جریان، کلید ها، کابل شبکه، مولتی متر و ….. در این بخش کاربرد زیادی دارند.

انواع تجهیزات و لوازم مرتبط با برقکاری در تهران ابزار موجود می باشند برای دریافت این مشاوره و تهیه این محصولات می توانید با مشاوران ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد