هر چه باید در مورد ماشین لودر بدانید

لودر چیست؟

ماشین لودر که یکی از مهمترین ماشین آلات صنعتی به حساب می آید، دارای ساختار و ظاهری منحصر به فرد از طرفی و همین طور کار آیی متمایز در مقایسه با دیگر ادوات و تجهیزاتی که درصنایع عمرانی به کار برده می شوند، می باشد. همانطور که می دانید این ماشین آلات صنعتی در انواع گوناگون و توسط شرکت های مختلفی طراحی و ساخته می شوند. در ادامه به بررسی مهم ترین انواع این ماشین آلات خواهیم پرداخت.

لودر

کاربرد های لودر ها:

  • حفاری زیرزمین بناها
  • ایجاد خاکریز
  • بلند کردن و حمل مصالح ساختمانی
  • پرکردن خندق ها
  • خاکریزی اطراف لوله ها
  • بارکردن کامیون ها

اجزاء تشکیل دهنده لودر ها:

  1. موتور لودر
  2. گیربکس لودر
  3. اکسل لودر
  4. پمپ لودر

انواع لودر:

  • لودر چرخ لاستیکی:

این لودر ها در انواع کوچک و خیلی بزرگ ساخته می شوند. چرخ های بزرگ لاستیکی به این نوع لودر ها قدرت تحرک و سرعت فراوانی می بخشد. فشار وارده بر زمین به وسیله این لاستیک ها کم بوده و می توان این فشار را با تغییر میزان باد لاستیک ها تغییر داد. با این همه در زمین های دارای سنگ های تیز، امکان آسیب دیدن این لاستیک ها وجود دارد؛ در ضمن، در زمین های خیس و گل آلود نیز کار کردن با لودر چرخ لاستیکی مشکل است؛ البته زنجیر هایی سیمی و مخصوص جهت حفاظت از لاستیک ها وجود دارد که می توان برای افزایش اصطکاک لاستیک ها با سطح زمین آن ها را به کار برد. نوعی از لاستیک های جدید ساخته شده اند که دارای عاج های خیلی ضخیمی هستند و می توانند در مناطق سنگی کار کنند؛ این لودرها بر دو نوع معمولی و کمرشکن هستند.

انواع کمرشکن بیشتر در لودر های بزرگ به کار برده می شوند و دارای نوعی شاسی هستند که قسمت عقب لودر را به قسمت جلو توسط یک مفصل متصل می کنند. این حالت مفصلی قدرت مانور و شعاع گردش ماشین را نسبت به شاسی های ثابت (غیرمفصلی) زیاد می کند. در انواع مدرن این ماشین آلات، از سیستم های فرمان و کنترل هیدرولیکی و الکتریکی جهت راحتی و عملکرد بهتر راننده استفاده شده است. سیستم فرمان این ماشین ها به دو نوع است:

  1. در لودر های معمولی سیستم فرمان به وسیله فرمان و حرکت چرخ ها عمل می کند 
  2. در نوع کمرشکن سیستم فرمان به وسیله دو جک هیدرولیکی عمل می نماید

لودر چرخ لاستیکی

  • لودر چرخ زنجیری:

تنها تفاوت این لودر ها با نوع قبلی، در چرخ های زنجیری و قدرت بیشترشان می باشد؛ درواقع به علت داشتن چرخ های زنجیری قدرت بیشتری نسبت به لودر های لاستیکی دارند. نکته مهم دیگر درباره این نوع لودر ها این می باشد که به علت داشتن چرخ های زنجیری، اصطکاک بیشتری نسبت به باقی گونه های لودر دارند. این ماشین آلات درواقع لودر های کوچکی هستند که برای کار های سبک و نیاز به قدرت کم استفاده می شوند. 

مزایای لودر چرخ زنجیری:
  1. لودر چرخ زنجیری قابلیت کار در فضای محدود و کوچک را دارد همچنین قدرت مانور خوبی نیز دارند.
  2. به دلیل وجود سیستم بهینه توزیع قدرت لودر های چرخ زنجیری، از نیروی بهتر و آسان تر بهره‌مند می‌ شوند.
  3. قدرت کشش این لودر حتی در سطح‌ های لغزنده مانند برف و بتن خیس بالا می‌ باشد و قابلیت حرکت در این محیط‌ ها را دارد.
  4. وجود نوار پیوسته با عاج‌ های برجسته، دور چرخ‌ های لودر چرخ زنجیری امکان حرکت در زمین‌های ناهموار و عبور از خندق‌ ها را برای این نوع لودر فراهم می‌ کند.
  • بکهو لودر:

بکهولودر ها نوعی تراکتور مجهز به بیل جلو به نام (Loader) و بیل عقب به نام (BackHoe) هستند. در واقع این دستگاه در اندازه‌ و مدل‌ های کوچک و بزرگ مناسب برای کار در مزارع و کار های عمرانی و ساختمانی طراحی شده است. نام بکهولودر ترکیبی از دو کلمه بکهو (BackHoe) و لودر (Loader) است. برای افزایش کارآیی و قابلیت این دستگاه از بیل جلو چند منظوره، دکل عقب تلسکوپی، آکسل محرک جلو (۴WD)، ساید شیفت کشویی، قفل دیفرانسیل، کابین مجهز به امکانات رفاهی داخلی برای راننده، جعبه دنده نوع Shuttle یا Power Shift و … استفاده می‌ شود.

بکهو لودر

شرکت های بسیاری از جمله کاترپیلار Caterpillar، جان دیر John Deere، کیس Case، جی سی بی JCB، نیوهلند New Holland، کوماتسو Komatsu، هیوندای Hyundai، ولوو Volvo، هیتاچی Hitachi، لیوگانگ LiuGang و … تولیدکننده بکهو در جهان می باشند.

تولید کنندگان لودر:

معروف ترین لودر های دنیا متعلق به برند های زیر می باشند:

  1. کوماتسو
  2. شانتویی
  3. ولوو
  4. هیوندای
  5. هیتاچی
  6. سانوارد
  7. دوسان
  8. هپکو 

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد