از مزایای ماشین آلات صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تکرار پذیری فعالیت ها و فرآیند ها
- افزایش کیفیت محصولات تولیدی
- افزایش سرعت و کمیت تولید
- کنترل کیفیت دقیقتر و سریعتر
- کاهش پسماند های تولید و ضایعات
- افزایش بهره وری واحد های صنعتی
- بالا بردن ضریب ایمنی برای نیروی انسانی و کاستن از فشارهای روحی و جسمی
کاربرد ماشین آلات صنعتی
-
ماشین آلات بخش تولید:
ماشین آلات بخش تولید به کلیه ماشین آلات و تجهیزات جهت تولید قطعات و ابزارها برای استفاده کارخانه ها و تولیدی ها گفته می شود.
-
ماشین آلات بخش قالب:
به دستگاه هایی که مواد اولیه پس از ذوب به درون آن ها منتقل می شوند و در آنجا قطعات پس از، سرد شدن با توجه به شکل قالب ها خارج می شوند، ماشین آلات قالب سازی گویند.
-
ماشین آلات بخش تست:
قطعات ساخته شده بعد از فرآیند تولید به این بخش منتقل می شود تا از نظر کیفیت و ویژگی های کمی مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرند.
-
ماشین آلات بخش کنترل (اتوماسیون):
در کل باید اینطور گفت که از مهم ترین فرایند های تولیدات صنعتی، ماشین آلات بخش کنترل می باشند. قبل از به وجود آمدن این تکنولوژی، دستگاه های زیادی برای کنترل نمودن خطوط تولید به کار برده می شدند که موجب به وجود آمدن مشکلات زیادی می شدند. درواقع هدف از اتوماسیون سازی و فناوری روباتیک و خودکار، بالا بردن کارایی دستگاه های صنعتی و تولیدی است. از جمله مسولیت های سیستم اتوماسیون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رد و بدل کردن اطلاعات بین بخش های گوناگون تولید
- برقرار کردن روش های کنترلی در کارخانه ها
- برقرار کردن یک رابط بین کاربر و مجموعه تحت کنترل
از سال ۱۹۵۰ و با پیشرفت روز به روز صنعت نیاز به کنترل کننده های پیشرفته بوجود آمد. معایب و مشکلات سیستم های کنترلی آن زمان مانند نویز، حجم تابلوهای کنترلی و نیز خطایابی؛ بسیار دشوار و گاها زمان گیر شدن پیدا کردن نقص و رفع آن، بر این شد تا پای ” کنترل کننده های منطقی ” در سال ۱۹۶۰ به صنعت باز شود.
این سیستم ها مشکل اول یعنی کاهش نویز و حجم تابلو های کنترل را برطرف نمودند اما هنوز مشکل خطایابی و رفع آن برطرف نشد به علاوه اینکه مشکل بازرسی از وضعیت لحظه ای این سیستم ها و برنامه ریزی مجدد آن ها نیز خودنمایی میکرد که در سال ۱۹۷۵ سیستم های مانیتورینگ ابداع و در کنار سیستم های کنترلی به کار برده شدند؛ به طوری که امروزه مانیتورینگ جایگاه ویژه و جدا نشدنی از طراحی سیستم های کنترلی دارند. می توان اینطور گفت که مانیتورینگ در هرم اتوماسیون، در نوک قله قرار دارد و این امر به اهمیت سیستم های مانیتورینگ اشاره می کند. امروزه صنایع بزرگی چون پتروشیمی، تولید انرژی، صنایع شیمیایی، خودروسازی، غذایی و… بدون وجود مانیتورینگ لحظه به لحظه فرآیند قادر به ادامه کار نیستند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.
مقاله خوب و جامعی بود. ما چون در زمینه تولید دستگاه های صنعتی از قبیل دستگاه پرکن مایعات، شیرینگ پک و… فعالیت می کنیم بسیار علاقه مند به مطالعه در زمینه ماشین الات صنعتی هستم مقاله خوبی بود و به اطلاعاتم اضافه شد ممنون از زحمات
با سلام
موفق و سلامت باشید
Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this weblog; this weblog
carries awesome and genuinely fine information in favor of visitors.
Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several
weeks of hard work due to no data backup. Do you have
any solutions to stop hackers?