دستگاه چمن زن چیست؟
چمن زن ها، ماشین هایی هستند که برای از بین بردن و کوتاه کردن چمن ها با میزان دلخواه، استفاده می شوند. این وسیله از تیغه یا تیغه هایی تشکیل شده است که قدرت آن ها به راحتی تنظیم شده و اگر دستگاه را به سمت جلو هدایت کنیم، تیغه های مکانیکی هم فعال می شوند. برخی از چمن زن ها، توانایی کود دهی و جمع کردن ضایعات را نیز داشته و برخی از آن ها از یک موتور احتراقی یا الکتریکی برای عملکرد بهتر استفاده می کنند.
دستگاه علف زن چیست؟
حتما تاکنون بسیاری از علف های بلند را در کنار منازل، خیابان ها، مزارع، باغ ها و …. مشاهده کرده اید. زمانی که ارتفاع این علف ها از حدی بلندتر شود، دیگر امکان کندن و از بین بردن آن ها با دست وجود نداشته و این امر به مشکلی سخت تیدل می شود. به همین منظور، دستگاه های علف زن به میان آمده اند تا به راحتی، سهولت و در کمترین زمان، این علف ها را از بین ببرند. با توجه به نوع نیاز کاربران، علف زن ها در انواع برقی و بنزینی و… ساخته و تولید شده اند تا شما با توجه به احتیاج خود، بهترین مدل و نوع آن را انتخاب نمایید.
انواع دستگاه های چمن زن:
-
چمن زن دستی :
اولین چمن زن های ساخته شده، چمن زن های دستی بودند. همانطور که از نام این محصول پیداست، این چمن زن، به وسیله انرژی انسان و از طریق هل دادن کار می کند.
-
چمن زن موتوری-گیربکسی :
اصولا در فضا های سبز بیرون و مکان های بزرگ، از چمن زن های موتوری استفاده می شود زیرا این دستگاه، قدرت بسیار بالایی داشته و به راحتی جابجا می شود.
-
چمن زن برقی – شارژی :
این مدل، با نیروی الکتریکی یا به صورت شارژی عمل چمن زنی را انجام می دهد و بیشترین کاربرد آن در مصارف خانگی و نیمه صنعتی می باشد.
-
چمن زن تراکتوری:
چمن زن های تراکتوری در واقع بهترین نوع چمن زن ها می باشند که به وسیله یک موتور محرک قدرتمند بنزینی عمل کرده و با ۴ چرخ متحرک و تیغه های بسیار قوی و محکم، دارای ویژگی ها و قابلیت های خاصی می باشند.
انواع دستگاه های علف زن:
-
علف زن موتوری (ماشینی):
این مدل، قدرتمندترین نوع علف زن ها می باشد که در زمین های با ابعاد بزرگ (بیشتر از ۲۰۰ متر مربع) به کار گرفته می شود. این محصول، در دو نوع معمولی و سرنشین دار قابل عرضه می باشد که نوع معمولی آن برای کار های سبک تر و نوع سرنشین دار آن برای کارهای سنگین تر و زمان بر استفاده می شود.
-
علف زن برقی:
درست مثل چمن زن های برقی، در این دستگاه هم یک موتور الکتریکی، محرک دستگاه می باشد. در مقایسه با انواع بنزینی، تعمیر و نگهداری این مدل، بسیار راحت تر بوده و مشکلات خاصی ایجاد نمی کند. در عوض این دستگاه، همواره به برق احتیاج داشته و گاهی اوقات طول سیم برق یا مشکلات ناشی از پیچ خوردن و تاب خوردن سیم ها، کاربر را با دردسر مواجه می کند.
-
علف زن کوله پشتی:
از این مدل از علف زن ها به منظور تراشیدن علف ها، حاشیه زدن و درو کردن یونجه استفاده می شود و به علت ساختاری که دارند، استفاده از آن ها راحت تر بوده و موجب خستگی کمتر کاربر می شوند اما کنترل دستی خرطومی آن کمی مشکل بوده و کابل این خرطومی، به مرور زمان فرسوده می شود.
-
علف زن بنزینی:
از مزایای این دستگاه می توان به قابلیت استفاده از آن، در اماکن بدون دسترسی به برق اشاره کرد و از معایب آن می توان نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتر را نام برد.
-
علف زن دستی:
برای کوتاه کردن چمن زمین هایی که مساحت آن ها کمتر از ۱۵۰ متر مربع می باشد، این دسته از دستگاه ها کاربرد دارند. در به کارگیری این دستگاه، اپراتور باید مقداری سریع تر راه رود تا تیغه های چمن زن عملکرد مناسبی داشته باشند.
مقایسه دستگاه علف زن و چمن زن:
باوجود اینکه دستگاه های علف زن و چمن زن هر دو از یک خانواده بوده و بنظر می رسد که یک کار را انجام می دهند، این دو دستگاه دارای تفاوت های اساسی با یکدیگر می باشند که هریک را به طور جداگانه توضیح می دهیم:
-
تفاوت در کاربرد:
از دستگاه چمن زن، برای کوتاه کردن چمن و از دستگاه علف زن به منظور از بین بردن علف های هرز در گوشه و کناره ها و نیز بریدن نی ها در نیزارها، علف های زمخت، بریدن علف های مختلف در حاشیه رودخانه ها، کنار درختان و… استفاده می شود. از دستگاه چمن زن نمی توان برای انجام کار های دستگاه علف زن استفاده کرد اما با وجود اینکه دستگاه علف زن می تواند چمن ها را هم کوتاه کند، انجام این عمل، موجب کند شدن و آسیب رسیدن به دستگاه می شود پس بهتر است که از هریک در حیطه کاری خودشان، استفاده شود.
-
وزن:
دستگاه های علف زن در مقایسه با دستگاه های چمن زن، دارای وزن کمتری بوده و چمن زن ها سنگین تر می باشند.
-
قیمت:
علف زن ها همیشه قیمت مناسب تری داشته و دستگاه های چمن زن گرانقیمت تر می باشند.
-
تفاوت در شکل ظاهری:
شکل ظاهری دستگاه های چمن زن با دستگاه های علف زن متفاوت می باشد؛ به این شکل که در دستگاه چمن زن، چهار چرخ در زیر آن تعبیه شده که دستگاه را روی سطح زمین حرکت می دهند و تیغه هایی در زیر آن قرار گرفته اند اما در دستگاه های علف زن، هیچ چرخی وجود ندارد و این دستگاه ها در مدل های مختلفی تولید گشته اند که در بالا ذکر گردید.
-
نوع و اندازه تیغه ها:
تیغه های دستگاه چمن زن، در زیر آن ها قرار گرفته و از نظر تعداد و اندازه به ترتیب دارای دو عدد می باشند، همچنین طول آن ها هم بلندتر از دستگاه علف زن است اما تیغه های علف زن کوچکتر بوده و از نظر اندازه همانند قطر یک توپ چهل تکه هستند.
نکات ایمنی هنگام کار با این دستگاه ها:
قبل از هربار تعمیر، تعویض، سرویس و …. حتما موتور دستگاه خاموش شده و شمع ها جدا گردند.
در آب و هوای بارانی، طوفانی، رعد و برق، مه و … از دستگاه استفاده نکنید.
فاصله هر نوع حیوان وسیله نقلیه یا حتی انسان با دستگاه، باید حداقل ۱۵ متر باشد.
هرگز دستگاه را رو به عقب هل نداده و نکشید و عمل چمن زنی را به شکل حرکت رو به عقب با دستگاه انجام ندهید.
توجه کنید که هیچگاه از یک دستگاه، در شیب های بیشتر از ۱۵ درجه یا ۲۷ درصد شیب استفاده نکنید( این مقدار در حدود ۱ متر ارتفاع در طول هر ۳ متر می باشد).
هرگز وقتی که در هوشیاری کامل نیستید یا در حال سیگار کشیدن هستید از دستگاه استفاده نکنید.
همیشه هنگام به کار گیری دستگاه، از تجهیزات ایمنی مثل کلاه، دستکش، چکمه، عینک ایمنی و لباس مناسب استفاده نمایید.
هرگز دست و پاهای خود را به تیغه ها و قسمت تخلیه کننده چمن از دستگاه نزدیک نکنید.
قبل از روشن کردن دستگاه هر نوع مانعی (سنگ، چوب و …) را که ممکن است موجب خراب شدن دستگاه شود، از سر راه کنار بگذارید.
برترین برند های این محصول:
دوو، آینهل، بوش، تاپ گاردن، MTD، ساتا، الکو، پاور پلاس، بلک اند دکر، کنزاکس، هیوندای، ماکیتا، کی ان سی و اینکو از برترین برند های موجود در بازار می باشند که اقدام به تولید این دستگاه ها نموده اند.
شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره و خرید این محصول، با ما در تهران تولز در تماس باشید.