پاوریونیت چیست؟
دستگاه پاوریونیت یا پاورپک را براساس نیاز های مختلف صنعتی در فشار کاری ۱۰۰ الی ۳۵۰ بار می سازند. در طراحی های ویژه امکان افزایش فشار تا محدوده ۱۰۰۰ بار نیز وجود دارد، عمدتا برای تامین قدرت از موتور های تک فاز تا ۲.۲ کیلووات و سه فاز تا توان ۱۶۰ کیلووات استفاده می شود.
اگر منبع تولید توان موتور الکتریکی باشد بر اساس استاندارد IEC، رده بندی توان و ابعاد موتور قابل انتخاب است. هرچقدر فشار وارد شده از سوی دستگاه پاورپک بیش تر باشد نیروی حرکتی القا شده به دیگر دستگاه ها بیش تر خواهد بود. نوع هر عملیات مشخص کننده نوع پاورپک و میزان نیروی مورد نیاز می باشد.
پاورپک هیدرولیک:
پاور پک هیدرولیکی معمولا نقش بسزایی در سیستم های هیدرولیکی ایفا می نماید و صنعت ها برای پیاده سازی پروژه های خود از چندین پاور پک هیدرولیکی بهره می گیرند تا قدرت لازم را به دیگر محصولات بدهد. سیستم های هیدرولیکی و یا هر سیستمی که بخواهد فعالیتی را انجام دهد معمولا نیاز به یک قدرت و یا یک منبعی دارد که نیروی مورد نیاز جهت فعالیت مورد نیاز خود را تامین نماید. در سیستم های هیدرولیکی این منبع قدرت را پاور پک یا یونیت هیدرولیکی تامین می نماید.
اجزای مهم پاورپک هیدرولیک:
- مخزن روغن
- پمپ هیدرولیک
- الکتروموتور
- شیر فشارشکن
- فشارسنج و …
اجزای تشکیل دهنده پاور پک هیدرولیک کدامند؟
پاوریونیت یا پاورپک ها از سه جزء اصلی تشکیل می شوند. الکتروموتور، مخزن و پمپ هیدرولیک از جمله این اجزا هستند. البته قطعات دیگری نیز در این سیستم ها به کار می رود.
-
پمپ هیدرولیک:
دستگاه پاوریونیت مهم ترین جزء این دستگاه را تشکیل می دهد و در انتخاب نوع آن باید دقت کرد. این پمپ ها از طریق چرخش موتور نیروی مکانیکی را به نیروی هدرولیکی تبدیل می کنند. انواع پمپ هایی که در دستگاه پاوریونیت به کار می روند پمپ های پیستونی، کارتریجی و دنده ای هستند.
-
الکتروموتور:
الکتروموتور ها از دیگر اجزای مهم و ضروی دستگاه های پاوریونیت هستند که با برق AC یا DC کار می کنند که البته استفاده از انواع پاوریونیت ها با برق AC متداول تر است. الکتروموتور های AC به هزینه کمتری برای ساخت نیاز دارند اما توان بیشتری برای تولید انرژی خواهند داشت و بنابراین استفاده از این الکتروموتور ها در دستگاه پاوریونیت می تواند در قیمت دستگاه یا دیگر اجزا نیز تأثیر گذار باشد. از طرف دیگر این سیستم ها را در هر شرایطی می توان نگهداری کرد.
-
مخزن یا تانک روغن:
انتخاب مخزن مناسب برای دستگاه پاوریونیت بسیار حائز اهمیت است زیرا هر چه این مخازن مناسب تر باشند، عمر قطعات و بازدهی تجهیزات سیستم های هیدرولیکی نیز افزایش خواهد یافت. گفتنی است فعالیت این مخزن ها در دستگاه پاوریونیت باعث می شوند هرگونه لجن، آب، یا ذرات فلزی در مخزن ته نشین شده و حباب های هوا نیز از سطح روغن جدا شوند.
-
دیگر اجزای دستگاه های پاوریونیت یا پاورپک عبارت اند از:
- شیر راه دهنده
- شیر فشار شکن
- گیج فشار
- درب باک
انواع پاورپک های هیدرولیک:
این اجزا سیستم هیدرولیک، به سه دسته بندی کلی تقسیم می شوند:
-
پاورپک استاندارد (Standard Hydraulic Power Pack):
پاورپک های هیدرولیک استاندارد که از اجزای استاندارد تشکیل شده اند، از نرخ جریان (دبی) تا ۱۰۰ لیتر بر دقیقه و فشار تا ۷۰۰ بار برخوردار هستند و می توانند برای سیستم هایی که قدرت زیادی لازم دارند مناسب باشند. برای مثال سیستم های بالابر، ماشین های پانچ، جرثقیل و …
-
پاورپک هیدرولیک مینی (Mini Hydraulic Power Pack):
پاورپک های مینی کاربرد های بسیار زیادی دارند و معمولا نرخ جریان (دبی) را تا ۳۰ لیتر بر دقیقه تولید می کنند و فشار کاری آن ها تا ۳۵۰ بار است. این پاورپک ها مقرون به صرفه بوده و به راحتی نصب و استفاده می شوند. مینی پاورپک ها قابلیت اضافه کردن پمپ را دارند. از این پاورپک ها در بالابر های کوچک یا در های پارکینگ و … استفاده می شود.
-
پاورپک میکرو (Micro Hydraulic Power Pack):
مخزن هیدرولیک یا پاورپک های میکرو در واقع از نوع کامپکت هستند و در جا هایی که فضا برای نصب پاورپک کم باشد از آن ها استفاده می شود؛ مانند قایق های کوچک، دستگاه های کوچک و … . میکرو پاورپک ها توانایی تولید نرخ جریان تا ۵ لیتر بر دقیقه و فشار ۲۵۰ بار را دارند. این پاورپک ها معمولا با موتور DC کار می کنند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.