پرچ کاری چیست؟
برای اتصال دو قطعه به یکدیگر ما از میخ های پرچ کمک می گیریم. ابتدا سوراخی را روی قطعه مورد نظر ایجاد می کنیم و بعد از آن میخ های پرچ را درون سوراخ ها قرار می دهیم و با استفاده از دستگاه پرچ کن عمل پرچ کاری را انجام می دهیم.
مراحل پرچ کاری کدام اند:
به وصل کردن دو صفحه به وسیله پرچ کن، پرچ کردن میگویند. پرچ کردن سه مرحله مهم دارد. ایجاد سوراخ در وسیله مرحله اول می باشد، این سوراخ دارای عمقی مناسب است تا بتواند پرچ از آن عبور کند و در عین حال میزان سوراخ مقداری باشد که پرچ داخل آن لق نزند.
سپس مرحله دوم پرچ کاری صورت می گیرد یعنی یک قطعه به عنوان اتصال دهنده یا همان پرچ آن دو را از بین سوراخ های ایجاد شده متصل می کند و در مرحله اخر پرس کردن سر قفل ها با استفاده از دستگاه مخصوص پرچ کاری که به آن پرچ کن می گویند این دو قطعه کاملا به هم وصل می شوند.
پرچ کن چیست؟
پرچ کن یکی از ابزار هایی است که وجود آن در هر مکان صنعتی، نیمه صنعتی یا حتی کارگاهی و تعمیراتی ضروری است. به دلیل اتصالات محکمی که میتوان به کمک این ابزار حاصل کرد، از آن بیشتر در وصل کردن قطعات فلزی استفاده میکنند. معمولاً زمانی از پرچ کن (Riveting-Machine) استفاده میشود که به دنبال یک اتصال دائمی باشیم و نیاز به جدا کردن قطعات نباشد.
مهره پرچ کن چیست؟
زمانی که بخواهیم دو یا چند قطعه را به یکدیگر وصل کنیم به طوری که نخواهیم قطعات را از یکدیگر جدا کنیم از وسیله ای به نام مهره پرچ کن یا انبر پرچ استفاده می کنیم. پرچ کردن به معنای پهن کردن سر میخی است که کوبیده شده است.
انواع مهره پرچ کن:
-
انبر مهره پرچ کن:
برای مهره هایی با سایز پایین و مهره های آلومینیومی کاربرد دارد.
-
مهره پرچ دو دسته:
مهره پرچ دو دسته برای پرچ کردن ورق های مس، آلومینیوم استیل و … استفاده می شود که دارای دو دسته بلند است که برای محیط هایی با دسترسی سخت بسیار مناسب می باشد. مهره پرچ دو دسته به دلیل داشتن دسته های بلند نیروی بیشتری را به سر پرچ انتقال می دهد.
-
مهره پرچ بادی:
همانطور که از نام دستگاه مهره پرچ کن بادی پیداست با استفاده از نیروی باد کار می کند و به دو دسته زیر تقسیم می شود:
- پنوماتیک ساده
- مکانیزم هیدروپنوماتیک
-
مهره پرچ برقی:
مهره پرچ های برقی با برق کار می کنند و در نتیجه نیروی انتقال بیشتری دارند و کار با آن ها بسیار راحت تر و خستگی کاربر کم تر می باشد. لازم به ذکر است، از مهره پرچ برقی در صنایعی مانند صنایع کارگاهی، صنایع اتومبیل سازی یا تعمیرات خودرو و … استفاده می شود.
مهره پرچ کن بادی (rivet nut penumatic):
این وسیله، ابزار نصب و راه اندازی ایده آل برای پروژه های با حجم بالا و برنامه های کاربردی می باشد. پرچ کن مهره پنوماتیک برای یک فرایند درج مهره سریعتر استفاده می شود و استفاده از آن ها خستگی اپراتور که اغلب با استفاده از ابزار دستی همراه است را کاهش می دهد.
این محصول برای کار به یک کمپرسور هوای فشرده نیاز دارد و می تواند با موفقیت در طیف گسترده ای از کاربرد های صنعتی مستقر شود.
ابزار های پنوماتیک مهره پرچین به صورت چرخشی، کششی می باشند و برای آویز کردن مهره به مندریل می چرخند و سپس مندریل را می کشند تا مهره به اندازه کافی جم شود و ابزار به یک فشار تنظیم شده یا یک کورس تنظیم می شود تا جایی که مهره در قطعه کار محکم شود.
مزایا پرچ کن مهره پنوماتیک:
- ابزاری جمع و جور با تکنولوژی چرخش و کشش.
- در مدل های اتومات عملکرد ماشه تک برای تنظیم و چرخش خاموش.
- ظرفیت M3 – M12 در کلیه مواد و آلیاژ ها.
- تنظیم فشار کورس یا تنظیم فشار کنترل در تمام مدل ها.
- سیستم کد گذاری منحصر به فرد برای تنظیم سریع تنظیم فشار کنترل.
- تعمیر و نگهداری کم به دلیل ثابت ماندن در هر فشار، تا زمانی که تنظیم در وهله اول صحیح باشد.
- طیف گسترده ای از قطعات یدکی موجود
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.