پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپ های هیدرولیک ، منبع قدرت بسیاری از ماشین های دینامیک هستند. این پمپ ها، قادر به فشار دادن مقدار زیادی روغن از طریق سیلندر های هیدرولیک یا موتورهای هیدرولیکی هستند. به این ترتیب پمپ، انرژی مکانیکی محرک (به عنوان مثال گشتاور، سرعت) را به انرژی هیدرواستاتیک (به عنوان مثال جریان، فشار) تبدیل می کند در واقع پمپ در یک سیکل هیدرولیکی یا نیوماتیکی انرژی سیال را افزایش می دهد تا در مکان مورد نیاز، این انرژی افزوده به کار مطلوب تبدیل گردد. برای انجام بسیاری از امور از قبیل ساخت آسانسور ها، بالابر ها و … از این پمپ ها کمک گرفته می شود.
تقسیم بندی پمپ ها:
پمپ های هیدرولیک به ۲ دسته کلی تقسیم می شوند:
-
پمپ های با جابجایی غیر مثبت (پمپ های هیدرودینامیکی):
در ابتدا باید گفت که پمپ های گریز از مرکز (سانتریفوژ) و محوری نمونه های کاربردی پمپ های با جابجایی غیر مثبت می باشند. این مدل پمپ ها، توانایی مقاومت در فشار های بالا را نداشته و به ندرت در صنعت هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند. اصولا این نوع پمپ ها، برای انتقال اولیه سیال، از نقطه ای به نقطه دیگر به کار گرفته می شوند. در واقع باید گفت که این پمپ ها، برای سیستم های فشار پایین و جریان بالا که حداکثر ظرفیت فشاری آن ها به ۲۵۰psi تا ۳۰۰۰si محدود می گردد، مناسب می باشند.
-
پمپ های با جابجایی مثبت:
در این پمپ ها به ازای هر دور چرخش محور، مقدار معینی از سیال به سمت خروجی ارسال شده و توانایی غلبه بر فشار خروجی و اصطکاک را دارد. این پمپ ها مزیت های بسیاری نسبت به پمپ های با جابه جایی غیر مثبت دارند از جمله:
- ابعاد کوچکتر
- بازده حجمی بالا
- انعطاف پذیری مناسب
- توانایی کار در فشار های بالا ( حتی بیشتر از psi)
پمپ های با جابجایی مثبت، خود به سه بخش اصلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
-
پمپ های چرخدنده ای
از آنجایی که پمپ های چرخدنده ای دارای طراحی ساده، قیمت کم و ابعاد کوچکتر هستند، در سیستم های هیدرولیک کاربری بیشتری داشته و در ماشین آلات، ابزار و تجهیزات متحرک پرکاربرد می باشند.
-
پمپ های پره ای
پمپ های پره ای که به آن ها پمپ های تیغه ای هم گفته می شود، اصولا با حرکاتی آرام و بی سر و صدا موجب رضایت مشتریان عزیز در صنایع بوده اند، اما گفتنی است که تمیزی روغن، روانکاری خوب و سرعت مناسب محور، در کارکرد مناسب این پمپ ها تاثیر بسیاری دارد. این پمپ های پره ای یا کارتریجی هیدرولیک برای بازه فشار کاری ۱۷۰ الی ۲۱۰ بار، گزینه خوبی بوده و همچنین دبی خروجی این پمپ ها در بازه ی ۵ گالن تا ۵۰ گالن مناسب می باشد.
-
پمپ های پیستونی
این مدل پمپ ها از آنجایی که توان بسیار بالایی نسبت به وزنشان دارند و اگر پیستون آن ها درست آب بندی شود بازدهی فوق العاده ای خواهند داشت، از گران ترین پمپ های هیدرولیک به حساب می آیند. معمولا جریان در این پمپ ها، بدون ضربان بوده و به دلیل عدم وارد آمدن بار جانبی به پیستون ها، دارای عمر طولانی می باشند اما به دلیل ساختار پیچیده ای که دارند، تعمیر آن ها دشوار است.
کاربرد پمپ هیدرولیک:
از پمپ های هیدرولیکی در موارد بسیاری استفاده می شود که در ادامه برخی از آن ها را ذکر کرده ایم:
- استفاده در سامانه های هیدرودینامیکی برای انتقال آب آشامیدنی، آبیاری، انتقال فاضلاب، گرداندن آب سرد و گرم
- خنککاری
- انتقال مواد شیمیایی اسیدی و بازی
- انتقال مواد جامدی مانند گرد و غبار، پودر و شن
نکات مهم در خرید پمپ هیدرولیک:
- دقت به سازگاری پمپ با روغن های مشخص شده.
- توجه به وضعیت کنترل جریان پمپ در زمان مراحل بیکاری سیستم هیدرولیک.
- توجه به محیط کار و قیمت پمپ.
- دقت به کارایی پمپ، قابلیت اطمینان کاری، سهولت نگهداری و سر و صدای پمپ.
- در نظر داشتن بالاترین میزان فشار لازمه در سیستم برای تولید نیروی خروجی کافی عملگر ها.
- توجه به حداکثر جریان لازم یا جریان متوسط لازم، در زمانی که سیستم از یک آکومولاتور استفاده می کند.
خرابی پمپ هیدرولیک:
پمپ هیدرولیک هم مانند بسیاری از ابزار آلات صنعتی دیگر، محصولی است که نیازمند رسیدگی و مراقبت های فراوان می باشد تا از آسیب های احتمالی یا کم شدن دوام آن جلوگیری گردد. از مشکلات پمپ های هیدرولیک می توان به نشتی روغن، خشک کار کردن و یا لرزش های غیرعادی در پمپ اشاره نمود. در صورت پیدایش هر مسئله غیر عادی در پمپ ها و سایر تجهیزات موجود در سیستم هیدرولیک باید سریعا آن را از مدار خارج کرده و مشکل را حل نمود.
برند های موجود در بازار:
شرکت های مختلفی اقدام به تولید این محصول نموده اند که از بهترین آن ها می توان به برند های انرپک آمریکا ، پاورتیم آمریکا ، رن چین ( تحت لیسانس انرپک و پاورتیم ) و… اشاره نمود.
تهران ابزار مفتخر به ارائه این محصولات برای شما عزیزان می باشد برای تهیه این محصول، می توانید با مشاوران ما در تهران تولز در تماس باشید.