بررسی تخصصی پیستوله بادی

پیستوله بادی

پیستوله چیست؟

بیشتر پیستوله های موجود، به دو شکل بادی یا برقی طراحی و تولید می گردند تا به منظور پاشیدن رنگ و مایع به کار روند. در واقع از این محصول به جای قلمو استفاده می کنند تا هم پاشش رنگ به صورت کاملا یکنواخت و تمیز انجام شود هم اینکه در زمان انجام کار صرفه جویی شود. با انجام این کار سرعت رنگ آمیزی افزایش یافته و کاربر کمتر دچار خستگی می گردد. انواع پیستوله ها عبارتند از پیستوله های برقی و یا پیستوله های بدون باد یا ایرلس ها.

پیستوله بادی

پیستوله بادی چیست؟

پیستوله بادی با اسامی رنگ پاش بادی یا پیستوله رنگ پاش هم شناخته می شود. از آنجایی که این وسیله با نیروی باد راه اندازی می شود، آن را اینطور نام نهاده اند؛ در واقع لازمه داشتن پیستوله بادی داشتن یک منبع باد و یا کمپرسور باد می باشد. گفتنی است ساختار این وسیله به گونه ای است که از طریق فشار باد تولید شده در کمپرسور باد، رنگ داخل مخزن پیستوله به سطح مورد نظر اسپری می شود. ولی همانطور که از ظاهر پیستوله مشخص است، پیستوله بادی بسیار پیچیده بوده و در مدل های بسیار متفاوتی ساخته می شود.

کاربرد های انواع پیستوله بادی:

  • رنگ کاری فلز:

همانطور که می دانید، فلز یکی از اجسامی است که رنگ کردن آن بسیار سخت می باشد و دلیل این امر شره کردن رنگ و جذب نکردن رنگ توسط فلز، می باشد. معمولا برای دستیابی به نتیجه دلخواه باید سطح فلزی را چندین بار رنگ آمیزی نمایید تا عاری از هرگونه مشکل باشد. به همین علت پیستوله ها یکی از بهترین راه حل ها برای رنگ کردن فلزات می باشند؛ درواقع به منظور رنگ کردن خودرو ها نیز از همین پیستوله های بادی استفاده می شود. این ابزار بادی به دلیل مزایای زیاد آن، برای استاد کاران و نقاشان بسیار محبوب است.

  • رنگ کاری دیوار:

حتی اگر یک بار هم اقدام به نقاشی دیوار خود کرده باشید، می دانید که در هنگام انجام این کار با سختی ها و مشکلات بسیاری همچون ماندن رد قلم، شره کردن رنگ، درد دست و خستگی مواجه می شوید. ممکن است برای از بین بردن این مشکلات نقاشی با غلتک ها را امتحان کرده باشید؛ این کار از نقاشی با قلمو بهتر است اما باز هم بهترین راه حل، استفاده از پیستوله رنگ پاش می باشد.

  • رنگ‌ کاری چوب:

در صورتی که برای رنگ کاری چوب و مصنوعات چوبی، از قلم مو استفاده کرده باشید قطعاً شاهد مشکلات و سختی‌ هایی در رنگ‌ آمیزی خود شده‌ اید. به کار گیری پیستوله بادی به غیر از افزایش سرعت در نقاشی، می‌ تواند این مشکلات را نیز به خوبی حل کند.

پیستوله رنگ بادی

اجزای تشکیل دهنده پیستوله بادی کدامند:

  • قطعات بیرونی پیستوله عبارتند از:
  1. کاسه یا مخزن
  2. پیچ تنظیم باد
  3. پیچ تنظیم مواد
  4. پیچ پهن وباریک
  5. درپوش سوزن
  6. ایرکپ
  7. ماشه
  8. بدنه اصلی
  • قطعات درونی پیستوله عبارتند از :
  1. سوزن
  2. نازل
  3. پکینگ مواد
  4. پکینگ باد

تقسیم بندی پیستوله های بادی بر اساس نوع پاشش رنگ:

  • پیستوله کاسه زیر (سیفونی):‌ 

این نوع پیستوله که از آن برای رنگ کردن ساختمان و نقاشی با رنگ اکرولیک و پلاستیک استفاده می شود، دارای مخزنی در قسمت زیری می باشد و رنگ از طریق یک شیلنگ به سمت بالا و به داخل کشیده می شود. به علت خارج شدن باد از فضای باریک با سرعت زیاد، فشاری نامتعادل و مکش ایجاد می شود و رنگ به سمت بالا کشیده می شود.

  • پیستول کاسه رو (ثقلی یا گرانشی): 

در این مدل پیستوله ها، مخزن بر روی محصول گذاشته شده و ماده درون مخزن بر اثر وزن خود و با استفاده از نیروی گرانش به داخل پیستوله هدایت می شود. این نوع ابزار نیاز به هوای فشرده کمتری داشته و از ضایعات کمتری برخوردار است. از این وسیله به منظور رنگ کردن خودرو و سطوح چوبی استفاده می گردد.

  • پیستوله تحت فشار: 

در انواع تحت فشار منبع به طور کامل درزگیری شده و فشار موجود در داخل مخزن موجب بالا رفتن رنگ می شود. از این محصول به منظور پاشیدن رنگ های غلیظ تر و رنگ های مولتی کالر استفاده می گردد. لازم به ذکر است که این پیستوله می تواند در دو حالت منبع متصل به آن و یا منبع جدا وجود داشته باشد. در نوع منبع جدای این محصول به دلیل جدا بودن مخزن می توان از مخازن بزرگ تر استفاده کرد که این امر موجب افزایش سرعت و کاهش تعداد دفعات پر کردن مخزن می شود.

  • پیستوله HVLP (حجم بالا – فشارکم):

 این مدل دارای حجم بالا و فشار کم می باشد. راندمان و بازده این نوع پیستوله بسیار بالا بوده و تا ۹۵ درصد نیز می رسد. به دلیل فشار کم، تمام ذرات رنگ یا مواد دیگر روی سطح می نشیند و مقدار کمی هدر می رود. در سیستم های دیگر به علت فشار بالا، ذرات پخش شده و مقدار زیادتری تلف می شود.

پیستوله رنگ پاش

پیستوله بادی یا برقی:

همانطور که گفته شد این ابزار یکی از بهترین و پر استفاده ترین ابزارآلان تقاشی به حساب می آید؛ با این حال باید بدانید که پیستوله ها در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند و شما باید با توجه به نیازی که در نظر دارید، نوع آن را انتخاب نمایید. این احتمال وجود دارد که شرایط کار شما به گونه ای باشد که استفاده از پیستوله برقی برایتان گزینه مناسب تری باشد. در کل باید اینطور گفت که کاربرد و استفاده از نوع بادی این ابزار بیشتر از نوع برقی آن است اما شرایط کاری و مورد مصرف آن تعیین کننده‌ی نوع آن است.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد