از اینترنت اشیاء چه می دانید

اینترنت اشیا

اینترنت اشیاء چیست؟

اینترنت اشیا یا Internet oThings واژه‌ای نسبتا آشنا است که مدتی است وارد حوزه‌ تکنولوژی و زندگی ما شده است، شاید به درستی با معنا و مفهوم آن آشنا نباشیم، اما باید بدانیم در آینده‌ای نه‌ چندان دور این فناوری به شکل بسیار گسترده‌ای در زندگی ما نقش خواهد داشت.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا (IoT) به طور کلی به فناوری اطلاق می‌شود که در آن تمام اشیا و وسایل اطراف ما به شبکه‌ اینترنت و یا اینترانت (شبکه‌ی محلی) متصل شده‌ اند و می‌ توانند از طریق آن برای هم داده ارسال کرده و با هم در ارتباط باشند، در ضمن به راحتی و از طریق اپلیکیشن‌ های خاصی توسط انسان‌ ها قابل کنترل هستند.

اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟

دستگاه‌ های مجهز به تکنولوژی iot مجهز به سنسور هایی هستند که به پلتفرم iot وصل بوده و اطلاعات دستگاه‌های مختلف را یکپارچه می‌کنند و ارزشمندترین اطلاعات را بر اساس نیاز تعیین شده، آنالیز می‌کنند.

اینترنت اشیا دقیقا می‌داند کدام اطلاعات مفید هستند و کدام اطلاعات را با خیال راحت می‌تواند کنار گذارد. این اطلاعات برای تشخیص الگو ها، ارایه توصیه و تشخیص مشکلات احتمالی قبل از وقوع استفاده می‌شوند. نتیجه این است که می‌توانیم تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیریم.

پس از دریافت اطلاعات توسط سنسورها، اطلاعات به سرور اینترنت اشیا منتقل می‌شوند تا ذخیره، دسته‌بندی و آنالیز شوند. برای انجام این کارها نیاز به پلتفرم اینترنت اشیا است تا دریافت، تبدیل و انتقال اطلاعات، تامین امنیت و سازگاری با پلتفرم‌های دیگر برای دریافت و تبدیل اطلاعات و … تامین شود. از جمله پلتفرم های اینترنت اشیا عبارتند از: Google IoT Cloud و AWS IoT Core و Artik Cloud و Microsoft Azure IoT.

آشنایی با برخی از کاربرد های IoT:

در دنیای واقعی راهکارهای (IoT) در بخش‌های زیادی قابل بکارگیری اند. برای مثال در ساختمان‌ های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) می‌توان تجهیزاتی همچون کیفیت هوا و تهویه مطبوع، روشنایی، هشدار آتش‌نشانی، قفل درها، حسگرهای دود و … را با یک برنامه کاربردی از راه دور کنترل و نظارت کرد. به این ترتیب با جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، امکان شناسایی مشکلات و برنامه‌ریزی‌های بلند مدت نیز بوجود می‌آید. از مزایای استفاده از راهکارهای اینترنت اشیا در ساختمان می‌توان به کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های مرتبط با آن، شناسایی و تعمیر خرابی سیستم‌ها در زمان مناسب، افزایش ایمنی و آسایش ساکنین ساختمان و مدیریت بهتر یک مجتمع اشاره کرد.

اینترنت اشیا

علاوه بر این IoT در شهرها، صنایع و … قابل بکارگیری است. برای مثال در صنایع نفت و گاز در کنترل و نظارت بر استخراج نفت، لوله‌های انتقال نفت و گاز و … کاربرد دارد. پارکینگ‌ های هوشمند نمونه‌ای از کاربرد اینترنت اشیاء (IoT) در شهر هاست که می‌تواند به کاهش مصرف سوخت و همچنین آسایش بیشتر شهروندان منتهی شود. کشاورزی هوشمند یکی دیگر از کاربردهای اینترنت اشیا برای افزایش‌ بهره‌وری، کاهش مصرف آب و افزایش کیفیت محصولات است.

مزایای اینترنت اشیا چیست؟

قبل از بیان مزایای IoT این را بدانید که سازمان‌ها و شرکت‌ها باید در مورد محصولات و سیستم‌های داخلی خود به داده‌های زیادی دسترسی داشته باشند تا تغییرات را بیشتر و سریع‌تر اعمال کنند.  در ادامه به تعدادی از آن‌ها، به طور مختصر اشاره می‌کنیم. به کمک IoT سازمان‌ها می‌توانند:

  • بر فرآیند های کلی کسب و کار خود به خوبی نظارت داشته باشند.
  • با استفاده از ابزار های موثر، راهبرد های کسب و کار و همچنین تجربه مشتری را بهبود دهند.
  • از داده‌ های تولید شده به وسیله سنسور ها، برای کارایی بیشتر سیستم و زنجیره تامین (scm) استفاده کنند.
  • در زمان و هزینه صرفه جویی قابل توجهی داشته باشند.
  • بهره‌وری کارکنان را افزایش دهند.
  • مدل‌ های متعدد کسب و کار را ادغام و هماهنگ کرده و تصمیمات بهتر و دقیق‌تری بگیرند.
  • و در نهایت سود بیشتری به دست آورند.

اینترنت اشیا

معایب اینترنت اشیا:

  • حریم خصوصی و امنیت ضعیف که به تفصیل درباره آن بحث شد.
  • استاندارد بین المللی سازگاری وجود ندارد یعنی استانداردی که بر ارتباط دستگاه های تولید کنندگان مختلف، نظارت کامل داشته باشد.
  • پیچیدگی سیستم؛ به گونه ای که در صورت بروز خطا در نرم‌افزار و یا سخت افزار واحد، عواقب ناگواری رخ خواهد داد.
  • مشاغل کمتر؛ بعضی از فعالیت ها به دلیل اتوماسیون سازی حذف خواهند شد.
  • وابستگی بیشتر به تکنولوژی که باعث می‌شود مهارت های اساسی تعامل ما نیز کاهش پیدا کند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد