بررسی تخصصی گریس پمپ و انواع آن

گریس پمپ چیست؟

انتقال سریع سیالات بسیار غلیظ مانند گریس که به خودی خود حرکتی ندارند بسیار دشوار است، به همین جهت برای تزریق و جابجایی گریس از گریس پمپ استفاده می شود. پمپ گریس به طور وسیع در صنایع مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انتقال حجم زیاد گریس می توان از پمپ گریس برقی استفاده کرد.

گریس پمپ

گریس پمپ سطلی:

دستگاه های گریس پمپ سطلی شامل  مخزن دستگاه که در ۳ سایز است، پمپ دستگاه که اصلی ترین قطعه دستگاه را تشکیل می‌دهد، درب و دسته و شیلنگ که به صورت استاندارد ۲ متر است و سری گریس پمپ و پلیت و فنر که کار فشرده سازی گریس را انجام می دهد، می باشد.

گریس پمپ بادی:

گریس پمپ دیگر که در معادن و راهسازی و مجموعه های مکانیکی استفاده می‌شود مدل بادی است که به علت استفاده آسان و سرعت در کار تزریق  برای استفاده طولانی مدت با حجم گریس استفاده می شود.

قطعات تشکیل دهنده گریس پمپ بادی:

این دستگاه علاوه بر پمپ دستگاه که با باد کمپرسور با فشار ۶ الی ۷ بار کار مکش وتزریق گریس را انجام می دهد شامل درب، فنر، پلیت و همچنین نازل گریس‌پمپ و شیلنگ ۲ متری است که قابلیت استفاده تا ۱۵ متر شیلنگ را دارد.

گریس پمپ برقی:

از پمپ برقی بی‌صدا و قدرتمند برای ایجاد فشار استفاده کنید. در گریس پمپ برقی جهت چرخش در توان پیوسته یا متناوب بی‌تفاوت است. موتورهای الکتریکی هنگام اتصال به یک کنترل‌گر و یک یا چند اپلیکاتور فشار کاری تا حدود ۷۰ بار را در سیستم‌های متناوب ایجاد می‌کنند.

درست است که پمپ برقی در مقایسه با پمپ پنوماتیک مصرف انرژی بیشتری دارد؛ اما مدل‌های جدید این پمپ مصرف انرژی بهینه‌ای دارند. پمپ‌ ها در مدل‌های به‌روز این ابزار از شفت‌های چدن هیدرولیک و فولاد کروم نیکل ساخته می‌شوند. شفت‌ها سخت شده، کربوره و سنگ‌زنی می‌شوند تا عملکرد قابل قبولی داشته باشند و بتوانید روی آن‌ها حساب کنید.

گریس پمپ

گریس پمپ دستی:

این دستگاه عموما در کنار دستگاه های دیگر خریدار می شود و همچنین برای استفاده شخصی در خودرهای سنگین کاربرد دارد.

گریس پمپ‌ها چه مزایایی دارند؟

  • گریس کاری مناسب و کار آمد: از مقدار مشخصی برای روان کاری یک سیستم مرکزی در چند نقطه مختلف استفاده کنید، به عنوان مثال تفنگ‌های دستی برای گریس کاری راندمان و سیستم پایین تری دارند و کاربرد آن‌ها زمان بر بوده، پس وقت و انرژی را برای استفاده از گریس در تمام قسمت‌های تجهیزات آن تلف نکنید.
  • ظرفیت درون ظرف نگهداری را افزایش دهید: برای ذخیره صدها کیلوگرم گریس در مخزن می‌توانید به صورت طولانی مدت از آن استفاده کرده و همین ویژگی موجب صرفه جویی در وقت و انرژی شما می‌شود.
  • افزودنی‌های مفید درون ظرف گریس: شما می‌توانید با استفاده از سیستم متوجه از مواد بازدارنده فرسایش و عوامل ضد سایش در داخل مخزن گریس استفاده کنید. این افزودنی‌ها باعث ماندگاری بیشتر گریس شده و میزان سایش تجهیزات داخل آن را کاهش می‌دهد.
  • عملکرد اقتصادی آن به چه صورت است: اگر شما برای خرید یک پمپ گریس سرمایه‌گذاری کرده‌اید در واقع در هزینه تاسیسات صنعتی صرفه جویی می‌کنید.

این مزایا شامل انواع مختلف پمپ گریس شده و فرقی نمی‌کند که کدام نقطه از قطعات را با استفاده از آن گریس کاری کرده یا از این دستگاه در کارخانه استفاده کنید.

نصب و راه اندازی گریس‌پمپ:

  • مخزن ذخیره به صورت کامل باید تمیز شود و سپس مخزن تا حداکثر ۲ اینچ به لبه بالایی پر شود.
  • پس از پر کردن مخزن به جهت تخلیه حباب های هوا باید مخزن گریس را تکان داد.
  • صفحه دنبال کننده را بر روی گریس فشار داده تا جایی که گریس از حفره مرکزی صفحه بیرون بزند.
  • درپوش بالایی مخزن را در جای خود قرار دهید.
  • لوله مکش بایستی در حفره مرکزی صفحه دنبال کننده تنظیم شود به گونه ای که پمپ در محل نصب صحیح قرار گیرد، سپس درپوش بالایی در جای خود تنظیم کرده و توسط پیچ های ارائه شده همراه با مخزن محکم می کنیم.

گریس پمپ

  • درپوش بالایی با لوله مکش توسط پیچ های دستی محکم می شوند.
  • شیلنگ فشار قوی را به خروجی پمپ متصل کرده و برای اطمینان از عدم نشتی اتصالات آب بند رزوه ای استفاده می کنیم.
  • انتهای دیگر شیلنگ فشار قوی به شیر کنترل دبی متصل می‌شود که توصیه می شود بین شیر کنترل و شیلنگ از مفصل گرداننده (اتصال چرخشی Z شکل) استفاده شود. در این قسمت نیز برای جلوگیری از نشتی از اتصالات آب بند استفاده می شود.
  • در قسمت ورودی هوا به پمپ باید از یک فیلتر تنظیم کننده روانکاری (FRL) استفاده شود.
  • فشار هوای ورودی به پمپ را توسط رگولاتور می توان بین محدوده ۴ تا ۸ بار تنظیم کرد. (فشار توصیه شده ۶ بار می باشد.)

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد