رنده برقی نجاری چیست:
رنده برقی یکی از ابزار های برقی و پر کاربرد در نجاری است که برای رنده نمودن قسمت های نا هموار چوب و کم کردن ضخامت چوب استفاده می شود. رنده برقی مانند رنده دستی عمل می کند، با این تفاوت که تیغه های آن بر روی یک توپی استوانه ای قرار گرفته و به صورت دورانی عملیات باربرداری از روی چوب را انجام می دهد. به گردش در آوردن توپی تیغه ها، توسط یک آرمیچر انجام می شود و انتقال قدرت و گردش توسط تسمه از موتور به توپی تیغه ها انتقال پیدا می کند. رنده برقی نجاری به صورت دستی و پرتابل استفاده می شود و کاربرد آن بیشتر در محل نصب برای ساخت آلاچیق ها، خانه های چوبی، نصب درب های چوبی و غیره است.
نحوه استفاده از رنده برقی نجاری:
- قبل از کار حتما قطعه کار با وسیله گیره یا کلمپ محکم کنید تا در طول کار حرکت نکند.
- به کمک پیچ تنظیم تعبیه شده در کنار دستگاه عمق باربرداری را متناسب با کار خود تنظیم کنید.
- لبه جلویی رنده را تا جایی که می توانید بدون اینکه تیغه قطعه کار را لمس کند، روی قطعه کار قرار دهید.
- دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا به سرعت کامل خود برسد.
- به آرامی شروع به هل دادن رنده به جلو (روی قطعه کار) کنید و فشار ثابت و یک دستی را حفظ کنید.
- فشار ثابت و یکنواختی را در سراسر برش حفظ کنید. به یاد داشته باشید که نسبتا آهسته حرکت کنید تا لبه برش صاف تر و کامل تر به دست آورید.
- همان طور که به انتهای قطعه کار نزدیک میشوید، مطمئن شوید که بیشتر فشار روی ابزار را به سمت عقب (دست ماشه) منتقل میکنید. این کمک میکند که قسمت جلویی رنده پایین بیاید و تراشه های چوب خارج شود.
نکات مهم هنگام استفاده از رنده برقی نجاری:
- از ماسک، عینک مخصوص و محافظ گوش استفاده نمایید.
- استفاده از کفش ایمنی و لباس کار در هنگام فعالیت را فراموش نکنید.
- از محکم بودن تیغه درون محفظه و نیز تیز بودن آن مطمئن شوید.
- از ورود فشار بیش از حد به دستگاه جلوگیری نمایید.
- در هنگام استفاده حواستان باشد که تیغه رنده برقی به کابل آسیب وارد نکند.
- پس از اتمام کار و یا در هنگام تعویض تیغه دستگاه را از برق بکشید.
- به هیچ عنوان چوب خیس را رنده نکنید.
نکات مهم هنگام خرید رنده برقی نجاری:
-
توان دستگاه:
توان تولیدی دستگاه مربوط به موتور و متعلقات داخلی دستگاه می شود که با توجه به نیاز کاربر رنده های برقی در توان های مختلف ساخته و ارائه می گردند. حجم و عمق رنده کاری با توان رنده رابطه مستقیم داشته. در نتیجه هر چه توان دستگاه بیشتر باشد، حجم و عمق رنده کاری هم بیشتر می شود.
-
ظرفیت رنده کاری:
ظرفیت رنده کاری در حقیقت عرض قابل پوشش به وسیله دستگاه می باشد که رابطه مستقیم با طول تیغه دستگاه دارد. ظرفیت رنده کاری در رنده های برقی ثابت بوده. پس توجه به این نکته در انتخاب حائز اهمیت است. علاوه بر ظرفیت رنده کاری در حالت مستقیم، ظرفیت رنده کاری در حالت بغل دو راهه نیز مهم بوده که مربوطه به سطح قابل پوشش توسط رنده در حالت ایجاد زوایای قائم می باشد. برای ایجاد شیار در لبه های قطعه کار (مانند شیار نود درجه لبه درب های چوبی) به منظور راحتی در اندازه گیری عمق و عرض شیار، یک گونیای قابل تنظیم در کنار رنده قرار می گیرد که کار اندازه زنی را به مراتب ساده تر می نماید و به دستگاه اجازه لایه برداری بیش از حد مجاز را نمی دهد.
-
تیغه رنده برقی نجاری:
مسئول اصلی عمل برش و لایه برداری تیغه های دستگاه می باشند. هر رنده برقی دارای دو تیغه می باشد که این دو تیغه روی چرخ دوار دستگاه نصب شده که با چرخش چرخ دوار، عملیات برش انجام می گردد. نکته قابل توجه جنس تیغه ها و قابلیت تیز شوندگی آن ها است. نمونه های جدید مجهز به تیغه های از جنس فولاد تند بر بوده که علاوه بر عمر طولانی قابلیت تیز شوندگی را نیز دارند. بهترین نوع تیغه ها از تنگستن یا فولاد ساخته می شوند.
-
عمق رنده کاری:
میزان عمق رنده کاری به وسیله پیچ تنظیم روی دستگاه قابل تنظیم و تغییر می باشد. در واقع با تغییر ارتفاع صفحه جلویی دستگاه نسبت به صفحه پشتی، میزان عمق رنده کاری تعیین می گردد. در دستگاه های متفاوت با توجه به توان دستگاه و نوع طراحی حداکثر عمق رنده کاری متفاوت است. در هنگام انتخاب باید به میزان عمق قابل رنده کاری دستگاه توجه نمود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.