بررسی تخصصی دستگاه اکونوپک

زنت

اکونوپک چیست؟

حتماً برایتان پیش آمده که وارد فضای سرپوشیده‌ ای شده باشید و از تهویه نامطلوب محیط ناراضی بوده‌اید و یا آن فضا از سیستم گرمایشی و یا سرمایشی مناسبی برخوردار نبوده است. اخیراً، پیشنهاد متخصصان، نصب سیستم هواساز اکونوپک در فضاهای بزرگ است. نصب اکونوپک در فضاهایی همچون باشگاه، مراکز خرید، تالارها و مجتمع‌های تجاری، سالن‌های اجتماعات و…، می‌تواند بهترین شیوه برای برقراری جریان هوای مطبوع در محیط باشد.

اکونوپک

این نوع دستگاه هواساز گرمایشی-سرمایشی، وظیفه یکپارچه‌سازی توزیع هوای پاک را در محیط‌های سربسته و بزرگ و با قابلیت تنظیم دمایی برعهده دارد. سیستم گرمایشی این هواساز، با تولید هوای گرم در کوره، و سرمایش آن به‌وسیله ایرواشر (خنک کردن هوا با تولید قطرات آب به‌صورت افشانه) برقرار شده و با استفاده از کانال‌های عبور هوا به محیط منتقل می‌شود. قابلیت تجهیز این سیستم هواساز با فیلترهای با قابلیت شستشو از قبیل: فیلتر آنتی‌باکتریال، موجب افزایش کارایی آن شده است.

مزایای استفاده از دستگاه اکونوپک نسبت به سایر دستگاه ها:

  1. کاهش مصرف برق همانند دستگاه زنت یا ایرواشر (در حد چرخش فن هوا و پمپ آب) در تابستان بخاطر استفاده از روش تبخیری برای خنک کردن و عدم استفاده از کمپرسور در مدار (مگر اینکه برای سیستم سرمایش آن از روش کویل متصل به چیلر استفاده شود)
  2. جلوگیری از اتلاف انرژی های مربوط به انتقال (لوله کشی) از واحد تولید به واحد توزیع (زیرا هم واحد تولید و هم توزیع در یک دستگاه قرار دارند). منظور اینکه به جای گرم کردن آب در موتورخانه یا پکیج و پمپاژ آن به کویل آبگرم، مستقیما تجهیزات گازسوزی مانند مشعل درون دستگاه جاسازی شده و مستقیما هوا را گرم می کند.
  3. حذف هزینه های عایق کاری لوله ها و مسیر انتقال حرارت
  4. عدم نیاز به موتورخانه و به تبع آن کاهش هزینه های احداث و نگهداری آن
  5. گرمایش بسیار قوی و مناسب برای سوله ها ، سالن ها و اماکن با فضای بزرگ
  6. قابلیت فیلتر کردن هوای ورودی به محیط با فیلترهای قابل شستشو و مجهز شدن به انواع فیلترها
  7. کاهش هزینه های اولیه، جاری و نیز تعمیر و نگهداری اکونوپک به خاطر سادگی آن نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع

اکونوپک

نحوه مکانیزم دستگاه اکونوپک چگونه است؟

دستگاه اکونوپک بدون نیاز به هیچ وسیله جانبی، به طور مستقل، تنها با کانال‌های رفت و برگشت هوا نیاز صنایع مختلف را چه در فصل تابستان و چه در فصل زمستان تامین می‌ کند. به گفته‌ تولیدکنندگان اکونوپک، این دستگاه مطابق با استانداردهای جهانی با هدف ساختن دستگاه‌های مستقل جهت تامین سرمایش و گرمایش مطلوب صنایع ساخته شده و با قیمت‌های مقرون به صرفه ای روانه بازار شده است.

روند مکانیزم دستگاه اکونوپک برای خنک سازی محیط مورد نیاز، بسیار شبیه به ایرواشر و زنت است. این دستگاه‌ ها از طریق افشان کردن قطرات آب ورودی و تبخیر آب سرد، عمل سرمایش را انجام می‌دهد و دمای محیط را پایین می‌آورد. از سویی هم، عمل گرمایش دستگاه اکونوپک به واسطه یک مشعل و یک کوره هوای گرم استوانه‌ای شکل تامین می‌ شود. این کوره با دریافت گازی شهری عمل احتراق را انجام داده و آب ورودی را گرم می‌کند. پس از عبور آب گرم به لوله‌ها و برخورد هوا با لوله‌های داغ شده؛ دمای محیط رفته رفته بالا رفته و گرمایش مطلوبی را ایجاد می‌کند. به طور کلی دستگاه اکونوپک به واسطه آب ورودی و گاز شهری عمل سرمایش و گرمایش را در بهترین حالت ممکن انجام می‌دهد.

اجزای دستگاه اکونوپک:

اجزای دستگاه اکونوپک به دو دسته ی اصلی تقسیم می شود:

  • سیستم حرارت مرکزی آن (کوره ی هوای گرم) که شامل سه قسمت عمده می‌باشد:
  1. دستگاه مولد هوای گرم که ممکن است کوره‌ی هوای گرم یا دستگاه هواساز با کویل آب گرم باشد.
  2. مشعل، محفظه احتراق و فن که در اکثر دستگاه ها از فن سانتریفیوژ استفاده می شود.
  3. سیستم انتقال هوای گرم که سیستم کانال کشی را نیز در بر می گیرد و سیستم توزیع هوای گرم که انواع دریچه‌های کفی، سقفی و دیواری را شامل می‌شود.

دستگاه اکونوپک

  • سیستم سرمایش مرکزی دستگاه:

گفتنی است که این قسمت از دستگاه اکونوپک کاملا از اصول و قواعد سیستم سرمایش تبخیری نظیر کولرهای آبی، زنت و دستگاه ایرواشر پیروی می کند و میتواند دارای پد باشد یعنی در فصل تابستان با عبور هوای خشک از روی سطح پد مرطوب شده از آب، هوا خنک شده و با دماهای مشخصی وارد ساختمان می‌شود یا میتواند به صورت ایرواشر باشد به این صورت که آب از طریق نازل هایی توسط پمپ عبور کرده و به صورت پودر در می‌آید و همزمان با عبور جریان هوا از روی آن و ورود آن از طریق کانال‌هایی به درون ساختمان عملیات سرمایش در فصل تابستان انجام می‌شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد