از ایرلس برقی در کجا استفاده می شود؟
ایرلس برقی و بادی هردو در دسته پمپ ایرلس رنگ کاری قرار می گیرند. دستگاه ایرلس برقی هم در بین انواع ایرلس ها دستگاهی است که بدون دخالت هوا پاشش رنگ را انجام می دهد. نیروی محرکه این دستگاه برق شهری می باشد و رنگ داخل مخزن با روشن شدن موتور به سمت پیستوله منتقل می شود و در مرحله ی آخر نیز از طریق نازل به سطح مورد نظر پاشیده می شود.
نوع پیشرفته ایرلس برقی به این صورت است که نیروی موتور باعث به حرکت در آوردن گیربکس می شود. حرکت گیربکس در نهایت موجب تغییر موقعیت پیستون می شود. بالا و پایین شدن پیستون موجود در دستگاه عمل مکش و پمپاژ رنگ را موجب می شود.
کاربرد ایرلس بادی:
از این دستگاه به دلیل کارایی بسیار برای پروژه های بزرگ و نیز در کارخانه های بسیار استفاده می شود. رنگ پاشی اکثر سازه های فلزی مانند قطعات هواپیما و کشتی با استفاده از این دستگاه انجام می شود.
مزایا و معایب ایرلس برقی:
از جمله مزایای ایرلس برقی توان موتور و قدرت پاشش رنگ بالای این دستگاه است که باعث می شود فرد در کوتاهترین زمان بتواند سطوح بزرگی را رنگ بزند. از طرفی این دستگاه امکان پاشش غلیظ رنگ را فراهم می کند.
از جمله معایب این دستگاه نیز عدم استفاده از تمام رنگ های موجود در مخزن می باشد که باعث هدر رفتن مقداری از رنگ میشود. استفاده از برق در این دستگاه همچنین ممکن است باعث عدم ایمنی این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها شود.
مزایا و معایب ایرلس بادی:
ایرلس بادی از ۹۰ درصد رنگ موجود در مخزن استفاده می کند و امنیت لازم برای استفاده از این دستگاه در پروژه های حساس (صنعت نفت و گاز) را فراهم می کند، اما سرعت کار با این دستگاه اندکی پایین است و صرفا پوشش رنگ نازکی را ایجاد می کند.
دستگاه رنگ پاش ایرلس شارژی:
پمپ ایرلس شارژی از جمله تجهیزات پاشش رنگ است که اغلب برای کارهای کوچک استفاده می شود که باید سریع انجام شوند. پمپ ایرلس شارژی از انواع ایرلس ها است که به راحتی قابل حمل بوده و به دلیل عدم نیاز اتصال مستقیم به برق شهری، منبع انرژی آن توسط باطری تامین می گردد. از جمله ویژگی اصلی پمپ ایرلس شارژی این است که موقع استفاده از آن هیچ نیازی به رقیق کردن رنگ نیست و در نتیجه می توان به راحتی سطح مورد نظر را فقط با یک لایه به صورت کامل پوشش داد.
دستگاه رنگ پاش ایرلس بنزینی:
زمانی که به هر دلیل برق در دسترس نبوده و یا تامین آن دشوار باشد از ایرلس های بنزینی استفاده می شود. به علت محرک بنزینی و تولید گاز های آلوده این پمپ ها باید در فضای باز مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع عملکرد پمپ ایرلس بنزینی بسیار شبیه به عملکرد پمپ ایرلس پاشش رنگ برقی است با این تفاوت که از آن ها برای کارهای سنگین استفاده می شود.
دستگاه رنگ پاش ایرلس هیدرولیکی:
یکی از انواع ایرلس ها ایرلس هیدرولیکی است که از نظر نیروی محرکه باز به دو دسته برقی و بنزینی تقسیم می شود. موتور برقی یا بنزینی دستگاه پمپ هیدرولیک را به حرکت در آورده و فشار روغن هیدرولیک مورد نیاز برای هیدرو موتور خطی را تامین می کند. پمپ ایرلس هیدرولیک برای رنگ آمیزی پروژه هایی با متراژ کاری بالا کاملا مناسب است و تنها با اضافه کردن طول شیلنگ می توان از دستگاه به صورت ثابت استفاده کرد.
چگونه با یک دستگاه رنگ پاش ایرلس کار کنیم؟
- اگرچه استفاده از اسپری رنگ بدون هوا کار سختی نیست، اما قبل از اینکه واقعا این کار را انجام دهید کمی تمرین لازم است. بنابراین اگر میخواهید برای اولین بار از رنگ پاش استفاده کنید روی یک تکه بزرگ مقوا یا سطحی صاف را رنگ آمیزی کنید.
- رعایت ایمنی هنگام استفاده از یکی از این رنگپاشها نیز بسیار مهم است. رنگ پاش های ایرلس رنگ را در فشارهای بسیار بالا (تا۲۵۰ بار) پمپ می کنند و اگر نوک رنگ پاش به پوست شما برخورد کند یا در حین استفاده بسیار به آن نزدیک شود امکان آسیب به پوست شما وجود دارد.
- هنگام استفاده از رنگ پاش همیشه به محل قرارگیری دست ها و موقعیت نوک نازل خود توجه داشته باشید. همچنین باید با استفاده از عینک ایمنی از چشمان خود محافظت کنید.
- قبل از کار با ایرلس برقی باید سطوح مجاور را که میخواهید رنگ نشوند، با دقت بپوشانید. اگرچه این کار ممکن است خسته کننده باشد اما باعث می شود رنگ آمیزی حرفهای تری را تجربه کنید.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.